02 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

 

Hakan Şükür: Sporcu beslenme uzmanı eşliğinde oruç tutabilir

Galatasaray'ın efsanevi futbolcusu Hakan Şükür (solda), Ramazan ayında sporcuların oruç tutmasının çok doğal olduğunu söyledi. Hakan Şükür, Esenler Karabayır Mahallesi'nde bir gecekonduya giderek, orucunu açtı. Ev sahipleriyle aynı sofrada iftar yapan Hakan Şükür, Ramazan bereketini paylaşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

GALATASARAY'IN efsanevi futbolcusu Hakan Şükür, Ramazan ayında sporcuların oruç tutmasının çok doğal olduğunu söyledi. "Sporcu konsantrasyonunu nasıl sağlıyorsa öyle hareket etmelidir" diyen Şükür, "Her insan farklı şekilde motive olur. Ama maalesef bu konuyla ilgili farklı algılamalar var. Ama biz onlara bakmadan kendimize göre hareket etmeliyiz" diye konuştu. Hakan Şükür, Esenler Karabayır Mahallesi'nde bir gecekonduya giderek, orucunu açtı. Ev sahipleriyle aynı sofrada iftar yapan Hakan Şükür, Ramazan bereketini paylaşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Gazetecilerin 'Futbolcular Ramazan'da oruç tutmalı mı?' sorusunu efsane futbolcu, oruç tutmanın çok doğal bir ibadet olduğunu söyleyerek cevapladı. "Sporcu konsantrasyonunu nasıl sağlıyorsa öyle hareket etmelidir" diyen Şükür, "Her sporcunun farklı şekilde motive olur. Bazı insanlar her zamankinden daha çok Allah'ın yardımını isteyebilir. Bu konunun maalesef farklı algılandığı oluyor. Ama biz onlara bakmadan kendimize göre hareket etmeliyiz" diye konuştu. Oruç tutmanın da kriterlerinin olduğunu ifade eden Şükür, "Futbolcular maç günü ve ondan önceki günler orucunu tutmayabilir. Sporcular beden işçileri olduğu için belli besin değerini alması gerekir. İş de bir ibadettir. Beslenme uzmanları eşliğinde herşey yapılabilir'' şeklinde konuştu. İftar yemeğinin ardından konuk olduğu evden ayrılan Şükür'e mahalleli sevgi gösterisinde bulundu. Alkışlar eşliğinde otomobile binen Şükür, gösterilen yoğun ilgiden dolayı güçlükle mahalleden ayrıldı.

02.09.2009


 

Volkan ve Cristian güven veriyor

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Christoph Daum, sarı-lacivertlilerin bu sezon yaptığı 9 resmi maçta da Volkan Demirel ile Cristian'dan vazgeçmedi.

Şu ana kadar 4'er lig ve Avrupa kupası ile 1 TFF Süper Kupası olmak üzere 9 resmi maç yapan Fenerbahçe'de sadece Volkan Demirel ve yeni transfer edilen Brezilyalı futbolcu Cristian, tüm maçlarda 90'ar dakika sahada kaldı. Volkan ve Cristian, 9 maçta toplam 810'ar dakika forma giyerek, bu sezon sarı-lacivertli takımda şu ana kadar en fazla forma giyen oyuncular oldu. Bu futbolcuların ardından 9 maçta toplam 777 dakika oynayan Dos Santos ile 712 dakika forma giyen Güiza geliyor. Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Mehmet Topuz ve Özer, sakatlıklar yüzünden ilk 9 maçta fazla süre alamadı. Sakatlığı nedeniyle 3 maçta sonradan oyuna giren Mehmet Topuz, toplam 38 dakika forma giydi. Sezon başında ameliyat olan Özer ise 9 maçta sadece 6 dakika oynadı. Yeni transferlerden Bekir ise 9 maçta toplam 105 dakika formagiyebildi.

DENİZ, UĞUR VE ALİ HİÇ OYNAMADI

Fenerbahçeli futbolculardan Deniz, Uğur ve Ali ise bu sezon ilk 4 haftada henüz ligde forma şansı bulamadı. Avrupa kupalarında Deniz 53, Ali 90 dakika forma giyerken, TFF Süper Kupa maçında 7 dakika oynayan Uğur ise Avrupa kupalarında 100 dakika oynama şansı buldu. Sarı-lacivertlilerde, Volkan Babacan, Mert, Abdülkadir, Onur ve Furkan ise henüz resmi bir maçta forma giyemedi.

02.09.2009


 

YOULA VE MEHMET YILMAZ ESKİŞEHİRSPOR'U UÇURUYOR

TÜRKCELL Süper Lig'in flaş ekiplerinden Eskişehirspor'da Youla ve Mehmet Yılmaz attığı gollerle takımlarına 6 puan kazandırdı.

Süper Lig'de ikinci yılını geçiren Eskişehirspor lige golcü oyuncu transferleriyle başladı. Galatasaray'dan Ümit Karan'ı renklerine bağlayan kırmızı siyahlı takım, daha sonra Fransa'nın Lille takımdan kiraladığı Gineli golcü Souleymane Youla'nın bonservisini alarak 3 yıllığına renklerine bağladı. Eskişehirspor transfer komitesi Fenerbahçe'den Burak Yılmaz ve Ankaragücü'nden Mehmet Yılmaz ile de anlaşma sağlayarak forvet hattını güçlendirdi.

Es-Es'ler lige 0-0'lık Manisaspor beraberliğiyle başladı. Daha sonra kendi sahası ve seyircisi önünde Bursaspor karşısına çıkan Eskişehirspor, Youla'nın iki, Mehmet Yılmaz'ın bir golüyle Bursaspor'u 3-2 mağlup etti. Youla ve Mehmet Yılmaz ikilisi attığı gollerle takımının hanesine 3 puan yazdırdı. Ligin üçüncü haftasında da deplasmanda ligin yükseliş gösteren takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısına çıkan kırmızı siyahlı takım bu maçtan da 0-0 beraberlikle ayrıldı. Eskişehirspor, Turkcell Süper Lig'in dördüncü haftasında de kendi sahasında Antalyaspor maçına çıktı. Zorlu geçen karşılaşmadan Eskişehirspor, Youla ve Mehmet Yılmaz'ın attığı gollerle maçı 2-1 kazandı.

Öte yandan Eskişehirspor'un ligin 4 haftasında attığı 5 golün üçü Youla'dan, ikisi de Mehmet Yılmaz'dan geldi. Golcü ikili ligde bu haftaya kadar takımın gol ayakları olarak dikkat çekti.

02.09.2009


 

ADANA'DA LİVORNO HEYECANI

İTALYA Serie A takımlarından Livorno, TFF 2. Lig 4. Grup takımlarından Adana Demirspor ile 4 Eylül Cuma günü özel maç yapmak için Adana'ya geliyor.

Adana Demirspor Başkanı Bekir Çınar, yaptığı açıklamada, Livorno'nun özel maç için 3 Eylül Perşembe günü özel bir uçakla tam kadro Adana'ya geleceğini belirterek, karşılaşmanın da 4 Eylül Cuma günü saat 21.00'de 5 Ocak Stadı'nda yapılacağını söyledi. Her iki takımın taraftarlarının birbirlerini çok sevdiğini belirten Çınar, ''Livorno, Türkiye'de sadece Beşiktaş ve Adana Demirspor'u kardeş takım ilan etti'' dedi.

02.09.2009


 

Hakan Balta: En iyi kadro G.Saray'da

GALATASARAY'IN başarılı solbek oyuncusu Hakan Kadir Balta, takım olarak çok iyi durumda olduklarını belirterek, ''En iyi kadro Galatasaray'da." dedi.

Futbol Federasyonu basın departmanının yayına hazırladığı TamSaha dergisine konuşan Hakan Kadir Balta, Manisaspor'dan Galatasaray'a transfer olduktan sonra hem sarı_kırmızılı formanın hem de Milli Takım'ın değişmez sol kanat savunucusu haline geldi. Gücü, sağlam fiziği, soğukkanlılığı ve top kullanma becerisiyle yerinin ideal oyuncusu olarak gösterilen Hakan Kadir Balta, Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon yaşadığı sendelemeyi Euro 2008'in ardından gelen yorgunluk ve sakatlıklara bağladı. Bu sezon açık ara ligin en iyi kadrosuna sahip olduklarını söyleyen ve Rijkaard'la çalışmanın bir şans olduğunu belirten Hakan Kadir Balta, UEFA Avrupa Ligi ön elemelerindeki farklı galibiyetleri ise 'kupa için hazırlık mahiyeti taşıyor' şeklinde yorumladı.

02.09.2009


 

MASSA SAĞLIĞINA TAMAMEN KAVUŞTU

FORMULA 1'in dünyaca ünlü pilotu Brezilyalı Felipe Massa'nın sağlığına tamamen kavuştuğu açıklandı. 25 Temmuz tarihinde Macaristan Formula 1 yarışmasında sıralama turlarında Rubens Baricchello'nun otomobilinden kopan yaklaşık 1 kiloluk çelik yayın kafasına çarpması sonucu ağır yaralanan Massa'nın durumunun mükemmel olduğu bildirildi.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Honved Hastanesi'nde 10 gün tedavi gördükten sonra Brezilya'ya giden Massa iki kez ABD'ye giderek bir dizi testler ve kontrollerden geçti. Macaristan'daki F1 Live internet sitesinde yayımlanan haberde, Amerika'daki son kontrolünü yaptıran Massa'nın sağlığına yüzde yüz kavuştuğu yazıldı. ABD'li doktorlar Massa'nın tedavisinin sona erdiğini, başka tedaviye ihtiyaç kalmadığını bildirdiler.

02.09.2009


 

Demirören Beşiktaş camiasına seslendi

BEŞİKTAŞ Başkanı Yıldırım Demirören, siyahbeyazlı taraftarlara seslenerek, ''Takımımızı bir maçlık, üç maçlık sonuçlarla değerlendirmeyin.

Sezon sonuna kadar tribünlerimizi doldurarak, takımımıza destek olun'' dedi. Demirören, Beşiktaş Dergisi'nin eylül sayısında yer alan yazısında camiaya, ''Henüz ilk haftalarda yapılan acımasız yorumların takımımıza olan güveninizi, coşkunuzu bozmasına izin vermeyin'' diye seslendi. Başkan Demirören, şunları kaydetti: ''(Kartallar yüksekten uçar) diye bir söz vardır. Genelde insanlar kartalın yüksek uçmasına odaklanırlar. Oysa kartal, daha ileriyi görebilmek için yüksekten uçar. Şu an en yüksekte, çifte şampiyon unvanlı takım olmamız daha da ilerileri görebilmemiz için büyük bir fırsattır. Süper Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa'yı kapsayan 10 aylık uzun bir maratonun henüz ilk haftalarındayız. Henüz ilk haftalarda yapılan acımasız yorumların takımımıza olan güveninizi, coşkunuzu bozmasına izin vermeyin. Geçen sezon ligin ilk yarısını 6. sırada bitirip, sezon sonunda iki kupayı aldığımızı unutmayın. Sizlerden ricam; takımımızı bir maçlık, üç maçlık sonuçlarla değerlendirmeyin. Sezon sonuna kadar tribünlerimizi doldurarak, takımımıza destek olun. Biz Karakartalız; en yüksekten bakıp, ileriyi görmeliyiz. Çünkü herkesin göremediğini görenler, herkesin başaramadığını başarabilirler. Biz ruhu olan takımımızla, ruhu olan başarılar elde etmeye devam edeceğiz.''

Demirören, şunları kaydetti: ''Bu yıl şampiyonluk kutlamaları sırasında sokaklara, caddelere baktım. Çifte şampiyonluktan daha önemlisi el ele vermiş milyonlardan oluşan siyah-beyaz tek bir yürek gördüm. İşte biz bunu sağladığımız sürece, kocaman tek bir yürek olabilmeyi başardığımız sürece büyük Beşiktaşımızın önünde hiç bir güç duramayacaktır. ''

02.09.2009


 

SOFUOĞLU: UMREDE MORAL DEPOLADIM

TÜRK sporcu Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Motosiklet Şampiyonası'nın 11. Ayağı için motoruyla yeni testlere başladı.

Şampiyonada sezonun 11. ayak yarışı, 5-6 Eylül tarihlerinde Almanya'nın Nurburgring Pisti'nde koşulacak. Hafta sonu koşulacak yarış için Hollanda'da test sürüşlerine başlayan Kenan Sofuoğlu, yaptığı açıklamada, koşuya yaklaşık bir aylık ara verildiğini söyledi. Kenan Sofuoğlu, verilen arayı kendisi de umreye giderek değerlendirdiğini kaydetti. Daha önce umreye gitmeyi planladığını, ancak uygun zaman bulamadığını anlatan Sofuoğlu, ''Umreye 4-5 yıldır gitmek istiyorum. Ama yarışlar nedeniyle vakit bulamadım. Çok güzel bir duygu yaşadım. Bir hafta kaldım. Benim için moral oldu. Motivasyonuma da yansıyacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

02.09.2009


 

MESSİ, ADİDAS'IN YENİ MODELİ F50i BEĞENDİ

MODÜLER sisteme sahip tabanı ve çivileri değiştirilebilen dünyanın ilk ve tek kramponu adidas F50 Tunit, 5. jenerasyon yeni modeli F50i ile teknolojisini bir üst seviyeye çıkarıyor.

İçerdiği teknolojilerinin yanı sıra tasarımı ile de tüm dikkatleri üzerine çeken yeni F50i, son derece yumuşak sayası, parlak çelik mavi, siyah ve beyaz renkleri ile futbolseverlerin tercihi olacak. F50i'yi önce antrenmanlarda test eden ve heyecan duyan Lionel Messi, yeni krampon ile ilgili olarak; "Yeni F50'yi denediğim güne kadar kendimi hiç bu kadar formda hissetmemiştim. Son derece yumuşak sayası, muhteşem rengi ve genç stili sayesinde tüm gücümle sahada olmamı sağlıyor. Top ile mükemmel temas ve topu net kavrayabilmem benim için çok önemli. Yeni F50i de buna imkan tanıyor" dedi.

02.09.2009


 

SİNAN ERDEM ANISINA OLİMPİK HİZMET ÖDÜLÜ

AKİL Adamlar Olimpik Hareketi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) eski başkanı Sinan Erdem'in anısına Sinan Erdem Olimpik Hizmet Ödülü verecek.

Kahraman Bapçum'un başkanlığında toplanan Akil Adamlar Olimpik Hareketi İcra Heyeti, Sinan Erdem'in adını yaşatmayı amaçlayan Sinan Erdem Olimpik Hizmet Ödülü'nün hayata geçirilmesine karar verdi. Ödül, her yıl, Türkiye'de olimpizme hizmet eden kişi veya kuruma verilecek. Ödül için kurulacak bir ekip araştırma yaparak önerilen adayları hazırlayıp, kasım ayında jüri üyelerine ulaştıracak. Sinan Erdem Olimpik Hizmet Ödülü, aralık ayında düzenlenecek törenle ilk sahibini bulacak.

02.09.2009


 

İPEK ŞENOĞLU DÜNYADA 55. SIRAYA YÜKSELDİ

MİLLİ tenisçi İpek Şenoğlu, çiftler dünya sıralamasında 55. sıraya yükseldi. Sezonun son grand slam'i olan ABD Açık Tenis Turnuvası'na hazırlık çerçevesinde organize edilen Cincinnati, Rogers Cup ve New Haven turnuvalarında topladığı puanlarla çiftler dünya klasmanında 60. sıradan 55. sıraya kadar çıktı.

02.09.2009


 

BANK ASYA 1. LİGDE 3. HAFTA

5 Eylül Cumartesi:

16.00 Boluspor-Kocaelispor (Bolu Atatürk)

6 Eylül Pazar:

16.00 Samsun-Mersin İd. (Ordu 19 Eylül-Cezalı)

20.30 Gaziantep B.Belediye-Orduspor (Kamil Ocak)

20.30 Altay-Kardemir Karabükspor (Alsancak)

20.30 Giresunspor-Karşıyaka (BJK İnönü)

20.30 Dardanelspor-Konyaspor (Çanakkale 18 Mart)

20.30 Bucaspor-Hacettepe (Yeni Buca)

20.30 Kayseri Erciyesspor-Kartalspor (Kadir Has)

7 Eylül Pazartesi:

20.30 Adanaspor-Çaykur Rize (Kamil Ocak-Cezalı)

02.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.