02 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Etle tırnak gibiyiz

Türkiye’de yapılan araştırmalar, Türkler ile Kürtler arasında herhangi bir problemin olmadığını ortaya koyuyor. Türkler ve Kürtler arasında aile, arkadaşlık ve komşuluk ilişkilerinin kurulduğu ve bu ilişkilerin zaman içinde derinleştiği belirlendi. Her iki Türkten birinin komşusu Kürt iken; Türk, Kürt, Laz, Çerkez gibi farklı kökenden gelenleri bir arada tutan en önemli bağın ise din faktörü olduğunda birleşiliyor.


Katliâm sanıkları mahkemede

Mardin’in Bilge Köyünde 7’si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili açılan ve güvenlik gerekçesiyle Çorum’da görülmesi kararlaştırılan dâvânın

Büyüme demokratik açılımla mümkün

MEMUR-SEN'E bağlı Eğitim-Bir-Sen Erzurum 2 Numaralı Şube Başkanı Zinnur Şimşek, Türkiye’nin büyümesinin “demokratik açılım” ile mümkün olacağını söyle


  Babacan, G-20 toplantısına katılacak

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 4-5 Eylül 2009 tarihlerinde Londra’da gerçekleştirilecek olan G-20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısına katılacak.


  Öğretmenlik başvuruları başladı

MİLLÎ Eğitim Bakanlığının (MEB) 10 bini sözleşmeli, 5 bini kadrolu toplam 15 bin öğretmen kadrosuna yapacağı atamalar için başvurular başladı.


  Ege Denizi’nde bir saatte 7 deprem

EGE Denizi’nde gece yarısı 63 dakika içinde büyüklüğü 2.8 ile 3.9 arasında değişen 7 sarsıntı meydana geldi.


  Şırnak’ta, 2 terörist teslim oldu

BÖLÜCÜ terör örgütünden kaçan 2 teröristin, Şırnak’ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.


  Zabıta 183 yaşında

ZABITA teşkilatının 183. kuruluş yıl dönümü kapsamında İstanbul’da çeşitli törenler düzenlendi.


  Kayıtlar yasaklı başladı

Üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri hafta başında başladı. 7 Eylül tarihine kadar sürecek kayıtlar ile birlikte bazı üniversitelerde, başörtülü adayların anayasal hakları yine engellendi. Çukurova Üniversitesine kayıt olmak isteyen başörtülü öğrenciler, oluşturulan bir paravan arkasında başörtülerini çıkararak kayıt yapılan binaya girebildiler.


  Ortak paydaları konuşalım

Dinî cemaat liderleriyle iftarda bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, ayrılıkları, farklılıkları değil, ortak paydaları konuşmak gerektiğine işaret ederek, ortak paydanın da tek Allah inancı, ahiret inancı olduğunu söyledi.


  Özcan: Nüfus cüzdanı ve ikamet istenmeyecek

YÖK Başkanı Prof. Dr. Ziya Özcan, üniversite kayıtlarına ilişkin üniversitelere gönderdiği ikinci genelgede, öğrencilerden daha önce alınmış olan ve değişmediği beyan edilen bilgi ve belgelerin yeniden istenmemesi gerektiğini bildirdi.


  ÖSYM, 40 sınav için 148.5 milyon TL harcadı

ÖĞRENCİ Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) geçen yıl boyunca yaptığı ve yaklaşık 5 milyon kişinin katıldığı sınavların maliyeti 148 milyon 450 bin 447 TL’yi buldu.


  Yargıya baskı kendi içinden de gelir

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, yargıya sadece yasamadan, yürütmeden baskı gelmez. Yargıya kendi içinden baskı gelebileceğini belirtti.


  Ev kredisi alanlar zorda

İzmir Emlakçılar ve Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, tutsat (mortgage) sisteminin Türkiye’ye girmesiyle, belli bir gelir seviyesine sahip bireylerin ev sahibi olma imkânlarının arttığını, ancak doğru yönlendirilmeme nedeniyle birçok alıcının zor günler yaşadığını söyledi.


  Sözleşmeli öğretmenler için imza kampanyası

TÜRK Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, sözleşmeli öğretmenlere de ‘’il emrine atanma hakkının’’ verilmesi için imza kampanyası başlattıklarını bildirdi. Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada özür grubu atama başvuruları tekrar alınarak kadrolu öğretmenlere ‘’il emrine’’ atanma hakkının verildiğini hatırlattı.


  Şanlıurfa’dan 38 ülkeye Ramazan coşkusu

ŞanlIurfa’dan yayın yapan Kanal Urfa Televizyonu, Ramazan coşkusunu otuz sekiz ülkeye taşıyor. Kanal Urfa, Şanlıurfa’ya hasret duyan yüz binlerce insanın özlemini Rızvaniye Camii ve Balıklıgöl’den canlı olarak yayınlanan iftar ve sahur programlarıyla bir nebze de olsa gidermeye çalışıyor.


  Sosyal fobi terfiye engel

GAZİANTEP Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Altındağ, ‘’Sosyal fobisi bulunan insanlar birçok fırsatı kaçırabilir. Bu rahatsızlığı nedeniyle terfi edemeyen, yükselemeyen bir sürü insan var” dedi.


  İftar topu yerine, ses bombası

ANKARA'NIN tarihi dokusuyla ünlü ilçesi Beypazarı’nda iftar topunu patlatan görevlinin yaşlanması üzerine iftar ve sahur vaktinde ses bombası kullanılmaya başlandı.


  Balıkta Ramazan bereketi

BALIK avı sezonunun başlamasıyla birlikte denize açılan balıkçılar, ilk avlarını gerçekleştirdi. Trabzonlu balıkçılar ise sezonun ilk avından ağları dolu döndü.


  BM'den, iklim için acil çağrı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, insanlığın geleceği için bütün liderlere iklim değişikliği konusunda acil olarak harekete geçmeleri çağrısında bulundu.


  Türkiye betona mahkûm oldu

TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Selami Özçelik, yaptığı açıklamada, mimaride ahşabın giderek terk edildiğini söyledi.


  Kartpostal 72 yıl sonra ulaştı

Fransa’dan bir kişinin nişanlısına gönderilen kartpostal, ancak 72 yıl sonra adrese ulaştı.


  Cepte mobil reklâm dönemi

Cep telefonlarına yüklenecek kısa bir yazılımla ekrana mobil reklâm gelebilecek. Görüşmenin ardından telefonun ekranında gelecek reklâmlardan ilgisini çekmeyeni kapatabilecek olan kullanıcılar, beğendiği reklâmın hedef linkini ‘’tık’’layabilecek. Kullanıcılar, reklâmları takip durumlarına göre ödüllendirilebilecek.


  Sağlıklıysanız her gün aspirin almayın

Kalp ve damar hastalıklarını önlemek amacıyla her gün kullanılan aspirinin sağlıklı kişiler için zararlı olduğu bildirildi. İngiltere’de yapılan bir araştırmada, kalp ve damar hastalarında kanın pıhtılaşmasını önleyen aspirinin iyi etkileri yadsınmamakla birlikte, sağlıklı insanların her gün aspirin kullanmasının tehlikeli olduğu belirtildi.


  Ters çıkan organ, tersten nakledildi

Dokuz Eylül Üniversitesinde (DEÜ) gerçekleştirilen operasyonla, organları normal insanların simetrisinde bulunan kadavradan alınan karaciğer, siroz hastasına ters duruşla yerleştirildi. Vak’anın, dünya literatüründe bildirilen 4 benzerinin bulunduğu kaydedildi.


  Üniversiteye yapay zekâlı mülâkat asistanı

Boğazİçİ Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Yazılım Mühendisliği Yüksek Lisans Programı mülâkatlarında yapay zekâlı mülâkat asistanı ‘’HRbot’’u kullandı.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.