04 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

MİNİ HİKÂYELER

‘Sen hep ‘el’ (yabancı) dedin’ - NEVİN ALAN

Bir grup hanım kardeşle evdeki önceliklerimiz hakkında konuştuk. İçimizden birisi içi cızlayarak çocuklarına uyguladığı ve şu an ona çok vicdan azabı yaşatan yapısını açıkladı. İçimizde bu huydaki kardeşlerin de geç kalmadan kendilerini bu doğrultuda hesaba çekmelerini arzu ettim.

“Ben çok titiz bir ev hanımıyım. Öyle olunca evdekiler de benden çok çektiler. Şu an bizden uzakta tahsil hayatını sürdüren kızım ve oğlum var. Kızım, kendisini evden uğurlarken içime hançer gibi saplanan acı kelimeleri sıraladı: ‘Anneciğim, sen her zaman ‘Başkaları ne der?’ dedin, bizim her hareketimizi sınırladın, başkalarına göre düzen hazırladın. Şimdi rahatça tertibini, temizliğini yaparsın. Sen hep el dedin.’”

Tercih sıralamasında önceliklerimiz neler? Bunu çocuklarımıza nasıl yansıtıyoruz? Değerlendirecek olursak şöyle ki: “Aman evi dağıtma, misafir gelecek, oyuncaklarını topla arkadaşlarının yanında çıkarma kırarlar, bana ne kadar dağınık kadın derler vs...” gibi olumsuz ve itici davranışlarımızı yansıttığımız çocuklarımız bir zaman sonra gitgide bizlerden uzaklaşırlar. Ellerini neye uzatsalar bakışlarla takip ediliyor düşüncesiyle tedirgin olurlar. Sırf başkası beğensin, yargılamasın, eleştirmesin, pohpohlasınlar diye yapılan bu negatif ve huzursuzluk malzemesi çıkışlarımızın sonucu da maalesef acı olacaktır.

Yıllar sonra yavrularımız, eğitim veya evlilik vasıtasıyla bizlerden uzaklara giderken ve kapıda vedalaşırken içimizi parçalayan şu sözleri sıralayacaklar: “Zaten her zaman ve her ortamda tercih sıralamasında sen hep ‘el’ dedin”

04.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  BİR ÂYET, BİR YORUM

  PEYGAMBER KISSALARI

  Bir Sahabenin Hayatı

  SOHBET İKLİMİ

  RAMAZANİYE

  BEHLÜL DÂNÂ VE HARUN REŞİD

  RAMAZAN HÂLLERİ

  BEDİÜZZAMAN’IN VASIFLARI VE SOSYAL İLİŞKİLERİ

  RİSÂLE-İ NUR’DAN SORULAR VE CEVAPLAR

  MİNİ HİKÂYELER

  MİNİKLERİN DÜNYASINDA RAMAZAN

  İNCİR ÇEKİRDEĞİ

  İLMİHAL

  DÜŞÜNCE KIRINTILARI

  DENİZCİNİN RAMAZANI

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.