05 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

NATO SİVİLLERİ DE VURDU: 90 ÖLÜ

Kunduz Emniyet Müdürü Gulam Muhiddin, NATO’nun Afganistan’ın kuzeyinde, Taliban militanlarının kaçırdığı iki petrol tankerine düzenlediği hava saldırısında 90 kişinin öldüğünü açıkladı. Adı belirtilmeyen bir polis yetkilisi ise, ölen 90 kişinin 40’ının sivil olduğunu kaydetti.

NATO sivilleri vurdu

KUNDUZ Emniyet Müdürü Gulam Muhiddin, NATO’nun Taliban’ın kaçırdığı iki petrol tankerine düzenlediği hava saldırısında 90 kişinin öldüğünü açıkladı. NATO güçleri de hava saldırısında kaçırılan petrol tankerlerinin hedef alındığını doğrularken, “çok sayıda isyancının” öldürüldüğünü bildirdi. NATO güçleri, saldırıda sivillerin ölüp ölmediğinin ise araştırıldığını belirtmekle yetindi. Emniyet Müdürü Muhiddin, iki tankerin Kunduz’un Omar Hel köyünde gece yarısı kaçırıldığını ve NATO güçlerinin militanların bir nehir geçişinde tankerleri durdurduğu sırada hava saldırısı düzenlediğini söyledi. Adı açıklanmayan bir polis yetkilisi de ölen 90 kişinin 40’ının sivil olduğunu kaydetti. Emniyet müdürü de ölenlerin sayısını 90 olarak açıkladı, ancak başka ayrıntı vermedi. Reuters ajansına göre NATO güçleri de bölgeye düzenlenen hava saldırısında kaçırılan petrol tankerlerinin ve Taliban’ın hedef alındığını ve çok sayıda direnişçinin öldürüldüğünü doğruladı. NATO saldırıda sivil kayıp olup olmadığının araştırıldığını bildirirken, ABD ve NATO komutasındaki güçlerden başka açıklama gelmedi. Kunduz Valisi Muhammed Ömer, ilk açıklamasında, vilayetin kırsal kesimindeki patlamanın, bölge halkı tankerlerden yakıt aldığı sırada meydana geldiğini belirterek, ölenlerin sayısının 90’ı bulabileceğini bildirmişti.

İnsanların şiddetli patlamada canlı canlı yanarak öldüklerini söyleyen Ömer, ölenler arasında Taliban’ın bölge komutanı Abdürrahman ile 4 Çeçen savaşçının da bulunduğunu söyledi. Patlamada yaralanan 12 kişinin de hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Öte yandan, kaçırılan tankerlerin NATO güçlerine yakıt temin ettiği, Taliban’ın ise bu tankerlerden bölge halkına yakıt dağıttığı bildirildi. Kunduz’daki aşiret büyüklerinden Muhammed Server, saldırının, Taliban’ın kaçırdığı tankerlerden bölgedekilere yakıt dağıtırken kalabalık toplandığı sırada düzenlendiğini anlattı. Server, “Hem Taliban’ı hem de hükümeti suçluyoruz” dedi.

05.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  NATO SİVİLLERİ DE VURDU: 90 ÖLÜ

  TALİBAN SÖZCÜSÜ: ÖLENLERİN HEPSİ SİVİL

  Rabiya Kadir: Can güvenliği sağlansın

  Alman siyasetçilerden iftar ilgisi

  Kutuplar ısındı

  İskeçe’de camiye saldırı

  İspanya ayrılıkçı referanduma izin vermedi

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.