05 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

TİSK: Bu kritik şartlarda zam olmaz

Türkİye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) sanayinin içinde bulunduğu kritik şartlarda “Elektrik satış fiyatlarına yüzde 10 oranında yapılacağı duyurulan zam gerçekleşmemelidir” tavsiyesinde bulundu.


ELEKTRİK ZAMMI ENFLASYONU PATLATIR

Merkez Bankası, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Ağustos ayına ilişkin fiyat gelişmelerini değerlendirdi. MB'ce yapılan açıklamada, elek

Belirsizlik sürüyor

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Özer, ihracat rakamlarının, ekonomideki durumunun en önemli göstergelerinden birisi olduğunu ifade ed


  İş adamları Ermeni açılımından umutlu

Türk-Ermeni İş Geliştirme Konseyi Eş Başkanı Soyak, Türkiye ile Ermenistan’ın, diplomatik ilişkilerin tesisi ve ikili ilişkilerin geliştirilmesiyle ilgili protokollerle, ‘’Bu sefer son derece ciddî ve süreci birlikte başarıyla sonuçlandırmak konusunda istekli ve gerekli siyasî iradeye sahip’’ olduklarını söyledi.


  Genelkurmay ‘bilgilendirdi’

Genelkurmay, ‘’İrtica İle Mücadele Eylem Planı’’ haberiyle ilgili soruşturma konusunda, ‘’Türk Silâhlı Kuvvetleri, özellikle iddia edilen belgeyi maksatlı olarak üreten ve basın organlarına sızdıran kişilerin tesbit edilmelerini ve adalet önüne çıkarılmalarını beklemekte, gelişmeleri yakından takip etmektedir’’ açıklaması yaptı.


  Türk: Bölünme değil, özgürlük istiyoruz

Demokratİk Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, ‘’Emin olun Kürtler Türkiye’yi bölmez. Kürtlerin böyle bir yaklaşımı yoktur.


  Aile içi cinayetleri medya abartıyor

Son zamanlarda basın yayın organlarında sıkça yer alan haberler üzerine, Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan ‘’Türkiye’de Ev Cinayetleri Araştırması’’na göre, Türkiye’de aile içi cinayet işleme oranının yüz binde 2 olduğu, yıllara göre bakıldığında durağan bir yapı sergileyen cinayetlerde özel bir artış da görülmediği belirtildi.


  Kayıt parası ödemeyin

BAĞIMSIZ Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, Türkiye genelinde okul kayıtlarının internet üzerinden e-kayıt sistemiyle yapılmaya başlandığını belirterek, velileri “zorunlu bağış” ve “kayıt parası” vermemeleri konusunda uyardı.


  Gurbetçilerin tren yolculuğu sürüyor

AVRUPA'NIN değişik ülkelerinde çalışan Türk işçilerini Avusturya’nın Villach şehri ile Edirne arasında taşıyan otokuşet treniyle bu sezon 42 tren seferiyle, 5 bin 187 araç ve 13 bin 566 yolcu taşındı.


  Kredi kartı barışı uzatılsın

Zonguldak Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun, ‘’Borçların sadece yüzde 8’i yapılandırıldığından kredi kartı barışı sürecinin yıl sonuna kadar mutlaka uzatılmasını istiyoruz’’ dedi.


  TOKİ’den kampanya

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ), vadesi 12 aydan az kalanlar hariç 2008’den önce satışı gerçekleştirilen konut ve işyerlerinin borç bakiyelerinin kapatılmasını sağlamak amacıyla indirim kampanyası düzenledi.


  Geçidi kullanmadı, canından oldu

SULTANBEYLİ'DE, üst geçidi kullanmadan otobandan karşıya geçmeye çalışan Ali Baymaz (85), hızla gelen bir otomobilin çarpması sonucu feci şekilde can verdi.


  THY’nin Endonezya seferleri başladı

TÜRK Hava Yolları, önceki akşam gerçekleştirdiği uçuşla Cakarta (Endonezya) seferlerine başladı.


  Sürücülere, zorunlu mola

GİRESUN Emniyet Müdürlüğü’nce trafik kazalarının önlenmesi ve sürücülerin yola daha dikkatli devam etmelerinin sağlanması amacıyla, 04.00 ila 06.00 saatleri arasında ‘’mola’’ uygulaması başlatıldı.


  Sakal-ı Şerif İzmit’te ziyarete açıldı

İZMİT'İN tarihi Orhan Camisi’nde Sakal-ı Şerif, önceki gün teravih namazı sonrası ziyarete açıldı. Orhan Camii’nde yaklaşık 18 yıldır görev yapan imam Ali Fazıl Demir, İzmit Müftülüğünün programı kapsamında, dualarla bulunduğu yerden indirdiği sedef kaplamalı sandukada, 40 beze sarılı ve cam tüpte muhafaza edilen Sakal-ı Şerif’i ziyarete açtı.


  Teknoloji ile tek mahyada 5 yazı

DENİZLİ'DE bir elektrik firması, Ramazan ayının değişmez rengi olan mahyalarda kullandığı teknolojiyle birden fazla yazının yer almasını sağladı.


  Öğrencilere iş teklifi yağıyor

ÇUKUROVA Üniversitesinde (ÇÜ) bulunan Otomotiv Anabilim Dalında eğitime 2 yıl önce başlanmasına rağmen, öğrencilere adeta iş teklifi yağdığı bildirildi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.