05 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

RİSÂLE-İ NUR’DAN SORULAR VE CEVAPLAR

Kısa zamandaki bir küfür nasıl ebedî bir cezayı gerektirir? - İBRAHİM ERSOYLU

“Sene 365 gün hesabıyla, bir dakikada katl, 7 milyon 884 bin dakika hapis iktizası kanun-u adalet iken, bir dakika küfür bin katl hükmünde olduğundan, yirmi sene ömrünü küfürle geçiren ve küfürle ölen bir adam, kanun-u adaletle, 57 trilyon 201 milyar 200 milyon sene, beşerin kanun-u adaletiyle hapse müstehak olur. Elbette “Hâlidîne fîhâ ebedâ” (Orada ebedî olarak kalacaklardır. / Nisâ Sûresi, 4:169.) adalet-i İlâhî ile veçh-i muvafakati bundan anlaşılıyor. Birbirinden gayet uzak iki adedin sırr-ı münasebeti şudur ki:

“Katl ve küfür, tahrip ve tecavüz olduğu için, gayre tesirat yapar. Bir dakikada katl, lâakal, zâhirî âdete göre, on beş sene maktulün hayatını selb eder, onun yerine hapse girer. Bir dakika küfür, bin bir esmâ-i İlâhîyi inkâr ve nukuşlarını tezyif ve kâinatın hukukuna tecavüz ve kemâlâtını inkâr ve hadsiz delâil-i vahdâniyeti tekzip ve şehadetlerini reddetmek olduğundan, kâfiri, bin seneden ziyade esfel-i sâfilîne atar, ‘Hâlidîne’de hapseder.” (Lem’alar, s. 275.)

***

Kısa bir zamanda küfre karşılık, hadsiz bir zamanda Cehennemde kalmak nasıl adalet olur?

Sene üç yüz altmış beş gün olması hesabıyla bir dakikada bir insanı öldürmek, beşerî adalet kanunuyla yedi milyon sekiz yüz seksen dört bin dakika hapis cezası gerektiriyor (onbeş yıl). Bir dakika küfür bin katl hükmünde olduğundan, yirmi senesini küfürle geçiren bir insan, beşerî adaletle elli yedi trilyon iki yüz bir milyar iki yüz sene hapis cezasına müstahak olur. Bu durum Kâfirin Cehennemde ebedî kalışının hikmetini gösterir.

Katl ve küfür, tahrip ve tecavüz olduğu için başkasına tesir eder. Bir dakika küfür, bin bir İlâhî isimleri inkâr ve nakışlarını tezyif, kâinatın hukukuna tecavüz ve mükemmelliğini inkâr, varlıkların Allahın varlığına ve birliğine olan şahitliklerini yalanlama olduğundan, küfür cinayetini işleyen kâfirin Cehennemde ebedî olarak kalması tam adalettir.

05.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  BİR ÂYET, BİR YORUM

  İLMİHAL

  Bir Sahabenin Günlüğü

  SOHBET İKLİMİ

  RAMAZANİYE

  BEDİÜZZAMAN’IN VASIFLARI VE SOSYAL İLİŞKİLERİ

  PEYGAMBER KISSALARI

  RAMAZAN HÂLLERİ

  BEHLÜL DÂNÂ VE HARUN REŞİD

  İNCİR ÇEKİRDEĞİ

  RİSÂLE-İ NUR’DAN SORULAR VE CEVAPLAR

  MİNİ HİKÂYELER

  MİNİKLERİN DÜNYASINDA RAMAZAN

  DENİZCİNİN RAMAZANI

  DÜŞÜNCE KIRINTILARI

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.