09 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Haberler

THY, dünyanın her yerine uçacak

TÜRK Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, 2-3 yıl içinde 15-20 civarında yere daha uçmaya başlayacaklarını belirterek, ‘’Türkiye’nin bağlantı kuramadığı nokta kalmaması lâzım’’ dedi.

THY’nin Endonezya’nın başkenti Cakarta’ya düzenlediği ilk sefere katılan basın mensuplarıyla sohbet eden Karlıtekin, kriz dolayısıyla dünyada kargo taşımacılığında yüzde 25, yolcu sayısında ise yüzde 15’e varan düşüşler meydana geldiğini, buna karşılık THY’nin ise kapasitesini yüzde 16, yolcu sayısını ise yüzde 10 arttırdığını bildirdi. THY Yönetim Kurulu Başkanı Karlıtekin, 2-3 yıl içinde yeni uçuş noktalarında da seferlerin başlatılacağını, bu şekilde 2010-2013 arasında 15-20 dış hattın daha devreye gireceğini anlatarak, şöyle devam etti: ‘’Yönetim Kurulunda karar vermemiz lâzım ama THY, daha da büyüyecek.

Türkiye Cumhuriyeti olarak bağlantı kurmadığımız nokta kalmaması lâzım. Türkiye’yi bütün ülkelere bağlamak esas hedefimiz. Bu çerçevede batı tarafında Amerika’da açacağımız hatlar var. Toronto günlük olacak. Los Angeles ve Washington DC’ye gideceğiz. Yeni uçaklar geliyor. Filomuza 12 uçak daha dahil olacak. Brezilya hattını Dakar’dan ayırıp, Sao Paulo’ya direk uçacağız. Doğuda Hindistan’da 3’üncü belki 4’üncü nokta açılabilir. Çin’de 2-3 nokta zaten belirlenmişti. Kamboçya’ya uçacağız. Vietnam’da Hachi Minh City’e gideceğiz. Afrika’da Tanzanya’da Darüs Selam’a sefer düzenleyeceğiz. Yine Kinshasa (Kongo Cumhuriyeti) ayrı bir uçuş noktamız olacak. Srilanka’da Kolombo’ya uçmayı planlıyoruz. Avrupa’da da yeni noktalara uçulacak. İtalya’da Bologno, İngiltere’de Glasgow, Avusturya’da Salzburg bunlar arasında. Karadağ’da Potgarica’ya, Yunanistan’da 2. nokta olarak Selanik’e gideceğiz. Estonya’da Tallin, Letonya’da Vilnuus’a uçarız. Bir başka uçuş noktamızı ise Slovakya’da Bratislava olarak düşündük. 2012’de yeni hatları açma işlemini tamamlamış oluruz.’’

09.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  YÖK’ün gündemi Kürt dili ve edebiyatı

  AB DE SÖZÜNDE DURMALI

  Doğan Holding’e usulsüzlük cezası

  Sanayi üretiminde düşüş sürüyor

  CHP'den şartlı evet: Teklif gelsin değerlendiririz

  KEY ödemeleri gecikiyor

  Trakya’yı sel aldı

  Şanlıurfa’da Bediüzzaman Mevlidi

  THY, dünyanın her yerine uçacak

  Emekliler, aylığını bayram öncesi istiyor

  DURUŞMA SALONU SU ALTINDA KALDI, ERGENEKON DÂVÂSI 14 EYLÜL’E ERTELENDİ

  ORUÇ KALBİ KORUYOR

  Çinli bilim adamlarının UFO şüphesi

  Şişmanlığı özendirici reklâmlara ceza

  Şeker hastalığında yeni umut

  Trafik sola geçti, ülke karıştı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.