09 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Haberler

CHP'den şartlı evet: Teklif gelsin değerlendiririz

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘’Ramazan Bayramı’ndan sonra siyasi partilerden ‘Demokratik açılım’ çalışmalarıyla ilgili randevu talep edeceği’’ haberlerine ilişkin, ‘’Randevu talebi gelirse, o koşullarda gözden geçirilir ama şarta bağlıdır; Bir proje, düşünce yoksa, bu anlayış devam ediyorsa, böyle bir görüşmenin yapılması mümkün değildir’’ dedi.

Basınla sohbet toplantısı düzenleyen Okay, gazetecilerin sorusu üzerine, ‘’demokratik açılımla’’ ilgili Başbakan Erdoğan’ın bayramdan sonra bazı siyasi partileri ziyaret edeceğine ilişkin açıklamaların olduğunu, usul ve yönteme ilişkin olarak böyle bir ziyarete CHP’nin kapılarının kapalı olduğunu ifade ettiklerini hatırlattı. ‘’İktidarın projesi, düşüncesi neyse, bir yol haritası varsa, bunu kamuoyuna açıklaması durumunda bunlar üzerinden bir görüşme yapılabileceğini’’ ifade ettiklerini hatırlatan Okay, şunları söyledi: ‘’Eğer siyasal iktidarın açılıma ilişkin bir projesi varsa, o koşullarda belki bir görüşme olabilir ama bugünün koşullarında bir görüşmenin yapılması söz konusu olamaz. AKP, bu oturumu kapalı olarak yapmak istiyor, bu yansıdı. Siz ‘bizim muhatabımız millet’ diyorsunuz ama Meclis’te kapalı oturum yaparak milletten neyi kaçırıyorsunuz? Bu randevu talebi, eğer böyle bir talep gelirse, o koşullarda gözden geçirilir ama şarta bağlıdır. Bir proje, düşünce yoksa, bu anlayış devam ediyorsa, böyle bir görüşmenin yapılması mümkün değildir. Kapalı oturum talebi gelirse, CHP’nin tavrı o öneri geldiği koşullarda ortaya çıkar.’’

PAÇACI: BAHÇELİ, RANDEVUYU KABUL

ETMEYECEK

TBMM’de gazetecilerin sorularını cevaplandıran MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ise, Meclis’te kapalı oturum düzenlenmesinin, son derece yanlış bir yaklaşım olduğunu ifade ederek, ‘’Türkiye’yi bölünmeye götürecek bir süreci, kimseyle kapalı kapılar ardında görüşmeyeceklerini’’ söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, muhalefet partilerinin liderleriyle görüşme arayışı ile ilgili soruları da cevaplayan Cihan Paçacı, “Sayın Genel Başkanımızın geçmişte söyledikleriyle bundan sonra yapacakları farklılık arz etmez. Tabii ben Genel Başkan adına konuşamam. Ancak böyle bir randevuyu kabul etmeyeceği kanaatindeyim. Ne söylenecekse milletin huzurunda, açık ve net söylenmesi gerektiğini düşünüyoruz’’ diye konuştu.

09.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  YÖK’ün gündemi Kürt dili ve edebiyatı

  AB DE SÖZÜNDE DURMALI

  Doğan Holding’e usulsüzlük cezası

  Sanayi üretiminde düşüş sürüyor

  CHP'den şartlı evet: Teklif gelsin değerlendiririz

  KEY ödemeleri gecikiyor

  Trakya’yı sel aldı

  Şanlıurfa’da Bediüzzaman Mevlidi

  THY, dünyanın her yerine uçacak

  Emekliler, aylığını bayram öncesi istiyor

  DURUŞMA SALONU SU ALTINDA KALDI, ERGENEKON DÂVÂSI 14 EYLÜL’E ERTELENDİ

  ORUÇ KALBİ KORUYOR

  Çinli bilim adamlarının UFO şüphesi

  Şişmanlığı özendirici reklâmlara ceza

  Şeker hastalığında yeni umut

  Trafik sola geçti, ülke karıştı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.