09 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Haberler

Trakya’yı sel aldı

Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale’deki sağanak yağış can ve mal kaybına sebep oldu. Tekirdağ’ın Saray ilçe merkezinde aynı aileden 7 kişi sele kapıldı. Aramalar sonucu cesetlerine ulaşılabildi

YAĞMUR İSTANBUL’DA DA ETKİLİ OLDU

Sağanak yağış, dün sabah İstanbul’da da etkili oldu. Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar ve Bahçelievler, Kartal, Pendik ve Tuzla’da ev ve iş yerlerini su bastı.

ERGENEKON DÂVÂSI ERTELENDİ

Sağanak yağış sebebiyle TEM Otoyolu’nun Silivri mevkiinde trafik çift yönlü olarak durma noktasına geldi. Öte yandan, İkinci ‘’Ergenekon’’ dâvâsının dünkü duruşması, salon çatısının şiddetli sağanak yağış sonucu hasar görmesi sebebiyle 14 Eylül’e ertelendi.

Trakya sele teslim

ÖNCEKİ gece başlayan sağnak yağış sebebiyle Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar ve Bahçelievler’de yollarda suların birikintileri oluştu, bazı iş yeri ve evleri su bastı. Trakya’da önceki gece boyu devam eden sağanak yağış, İstanbul’da da etkili oldu. Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar ve Bahçelievler’de yollarda suların birikintileri oluştu, bazı iş yeri ve evleri su bastı. Yağmura yakalanan vatandaşlar da köprü altlarında ve otobüs duraklarına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

METEOROLOJİ, YILDIRIM VE SU

BASKINLARINA KARŞI UYARDI

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, şehre yağış miktarının Terkos’ta 75, Çatalca’da 50, Kartal’da 18, Büyükada’da 17, Silivri ve Hadımköy’de 11 kilogram olarak tesbit edildiğini aktardı. Yıldırım, ‘’Yağışların yarın daha da yoğunlaşmasını bekliyoruz. Perşembe ve Cuma günü de yağışlar aralıklarla devam edecek’’ dedi. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şekilde görülecek yağışların su baskınlarına neden olabileceğini hatırlatan Yıldırım, ‘’Vatandaşların su baskınlarına ve yıldırıma karşı da dikkatli olmalarını istiyoruz’’ diye konuştu.

SELİN SÜRÜKLEDİĞİ 7 KİŞİ ÖLDÜ

Kırklareli ve Edirne’de önceki gün başlayan sağanak devam etti. Kırklareli ve çevresine metrekareye 48 saatte 106,8 kilogram yağış düştü. Sağanak ve fırtına nedeniyle Kırklareli’ndeki eski tarihî evler de zarar gördü. Edirne ve çevresine de 24 saatte metrekareye 41,5 kilogram yağış düştü. Yetkililer gelişebilecek olumsuzluklara karşı tedbir aldı ve hazır bekletiliyor. Tekirdağ’da devam eden sağanak yağış dolayısıyla metrekareye 75 kilogram yağış düştü. Tekirdağ’ın Saray ilçe merkezinde meydana gelen selde kaybolan 7 kişinin cesedi bulundu. Ekipler, sel suları sebebiyle mahsur kalanları kurtarmak için çalışmalarını sürdürdü. Çanakkale’nin Biga ilçesinde de sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Önceki gece geç saatlerde başlayan ve etkisini sürdüren yağmur sebebiyle, Tokatkırı Köyünde dereler taştı. Ev ve tarım arazileri su altında kalırken, ağıllarda bulunan pek çok tavuk telef oldu. Köy Muhtarı Kadir Tül, köydeki bir çok eve yağmur suları dolayısıyla girilemediğini söyledi.

09.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  YÖK’ün gündemi Kürt dili ve edebiyatı

  AB DE SÖZÜNDE DURMALI

  Doğan Holding’e usulsüzlük cezası

  Sanayi üretiminde düşüş sürüyor

  CHP'den şartlı evet: Teklif gelsin değerlendiririz

  KEY ödemeleri gecikiyor

  Trakya’yı sel aldı

  Şanlıurfa’da Bediüzzaman Mevlidi

  THY, dünyanın her yerine uçacak

  Emekliler, aylığını bayram öncesi istiyor

  DURUŞMA SALONU SU ALTINDA KALDI, ERGENEKON DÂVÂSI 14 EYLÜL’E ERTELENDİ

  ORUÇ KALBİ KORUYOR

  Çinli bilim adamlarının UFO şüphesi

  Şişmanlığı özendirici reklâmlara ceza

  Şeker hastalığında yeni umut

  Trafik sola geçti, ülke karıştı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.