17 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İşçi maaşı düştü, esnaf da zora girdi

İskenderun Demir Çelik AŞ’de (İSDEMİR) 1 Mayıs’tan itibaren uygulanmaya başlayan işçi ücretlerindeki indirim nedeniyle işçilerin harcamalarına sınırlama getirmesinin esnafı olumsuz etkilediği belirtildi.

İşçi maaşı düştü, esnaf zora girdi

İSKENDERUN Demir Çelik AŞ’de (İSDEMİR) 1 Mayıstan itibaren uygulanmaya başlayan işçi ücretlerindeki indirim sebebiyle işçilerin harcamalarına sınırlama getirmesinin esnafı olumsuz etkilediği belirtildi. İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Tahsin Mutluay, yaptığı açıklamada, küresel malî krizin etkilerini her sektör gibi kendilerinin de hissettiğini belirtti. Bunun yanı sıra İSDEMİR’de çalışanların ücretlerindeki indirimin de piyasalara olumsuz şekilde yansıdığını ifade eden Mutluay, ‘’Ücretlerdeki indirim nedeniyle çalışanlar doğal olarak çeşitli tasarruflara gitmek zorunda kalıyor, bu da piyasadaki hareketliliği düşürüyor. Buna bağlı olarak işi azalan işyeri sahipleri de dükkânlarının kapılarına kilit vurmak zorunda kalıyor’’ dedi.

İSDEMİR Çalışan ve Emekliler Yardımlaşma Derneği (İSÇEİD) Başkanı Bayram Özarslan ise maaş indiriminin olumsuz etkilerinin önümüzdeki günlerde daha çok hissedileceğini belirterek, ‘’özellikle kredi çekerek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışanlar, geri ödemede zorlanıyor’’ diye konuştu.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkan Vekili Müfit Tennioğlu de bölgenin en büyük entegre demir-çelik tesisindeki kesintinin yöre ekonomisini, esnafını ve ilgili sektörleri etkilemesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Kriz dolayısıyla birçok sektörde daralma yaşandığına dikkati çeken Tennioğlu, şöyle devam etti: ‘’İSDEMİR’deki tedbir, kriz nedeniyle geçici ama zorunlu bir uygulama. Bundan yöre ekonomisinin etkilenmemesi mümkün değil. Ancak, işvereniyle işçisiyle birlikte verilecek çabayla bu dönem atlatılacak. Ülkemiz bu krizi aşıyor, ümitliyiz.’’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı da ücret indiriminin bölge ekonomisini etkilediğini ancak, kriz ortamında olması gerekenin yapıldığını kaydetti. Tosyalı, kriz ortamında bazı fedakarlıklarda bulunulması gerektiğini ifade etti.

17.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Yıkımlar zaman alacak

  Davutoğlu, Meclis dışı muhalefeti bilgilendirdi

  NATO petrol boru hattı patladı

  Polatkan ve Zorlu hayatları boyunca Türkiye için çalıştı

  Okul öncesinde okullaşma arttı

  Kongre Merkezi bugün açılıyor

  Büyüme 2010’dan itibaren başlayacak

  İşçi maaşı düştü, esnaf da zora girdi

  KDV kalıcı olarak yüzde 5’e çekilsin

  PKK’da örgüt içi kavgalar arttı

  THY, bayramda ek seferler düzenleyecek

  Bayramda, otoyollar ve boğaz köprüleri ücretsiz

  Bayramda, otoyollar ve boğaz köprüleri ücretsiz

  Şoförlere bayram trafiği uyarısı

  Aydın cinayeti, Aygan'a sorulacak

  Bayramda kalbinizi riske atmayın

  Kadir Gecesi büyük coşkuyla yaşandı

  Dünyada, 250 bin çocuk asker var

  Evler de dumansız hava sahası oluyor

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.