24 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Moskova’da camiler yetmiyor

RUS İtar-Tass ajansı binasında basın toplantısı düzenleyen Gaynuddin, Moskova’da toplam beş caminin faaliyet göstermesini çok eksik bulduklarını belirtti.

Gaynuddin, “Moskova’da bugün yaklaşık iki milyon Müslüman yaşıyor, ama toplam beş camimiz var. Ve bu camiler büyük değil, dolayısıyla Müslümanların ibadetleri açısından ihtiyaçlarını karşılamıyor.” şeklinde konuştu.

Müslüman olmayan ülkelerdeki camileri örnek gösteren Gaynuddin, Moskova’da yeni camiler inşa edilmesi için herkesi göreve çağırdı. Rusya müftüsü, “Toplam 250 bin Müslüman’ın yaşadığı Pekin’de 70 cami faaliyet gösteriyor. Sadece Moskova ve Moskova çevresi değil, aynı zamanda Rusya’nın başka bölgelerinde de cami inşaatı için arazi tahsisinde zorluklar yaşıyoruz. Örneğin Soçi şehrinde caminin olmaması. Ki burada 15 yıldan fazladır Müslümanlar var. Ama bizim bu konudaki isteğimize cevap olarak Soçi Belediye Başkanı şehirden 100 kilometre uzaklıktaki bir kasabada bize yer gösterdi. Bu teklifi olumsuz buluyorum.” dedi.

“BAYRAMDA İNSANLARIMIZ SOKAKTA NAMAZ KILIYOR”

Gaynuddın, Moskova’da yeni camilerin inşa edilmesi için Moskova Belediyesi ile görüşmeler yaparak konuyu gündeme getireceklerini de söyledi. Gaynuddin, “Müslüman bayramlarında insanlar cami çevresindeki sokaklarda namaz kılıyor. Güvenlik güçlerinin verdiği bilgiye göre, bayram günlerinde Moskova’daki bir camide yer bulamayarak dışarıda namaz kılanların sayısı 60 bini aştı. Müslüman vatandaşlarımızın dinî hayatları için gereken şartları oluşturmamız lâzım. Eğer biz insanları kar ve yağmurlu toprakta, kaldırımda namaz kılmaya mecbur edersek, bu sosyal patlamaya yol açar.” diye konuştu.

“MOSKOVA’YA 30-40 CAMİ LÂZIM”

Rusya Müftüler Konseyi eşbaşkanı Nafigulla Aşirov ise Moskova’da 30-40 caminin inşa edilmesini teklif etti. Aşirov, “Moskova’da bugün yaklaşık 800-900 kilise var. Moskova’da nüfusun yüzde 10’u Müslüman, dolayısıyla başşehirde yaklaşık 30-40 caminin olması lâzım.” dedi.

24.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Yahudi lobisi seçtirmedi

  HAMAS’tan üçlü görüşmeye kınama

  Darbeciler, Zelaya ile diyaloğa hazır

  Amerika’da idam

  Moskova’da camiler yetmiyor

  Sri Lanka’da yüzbinlerce sivil zor durumda

  Zevahiri’den Obama’ya tehdit

  Hindistan kuraklığın pençesinde

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.