24 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Takvimsiz süreç sonuç vermez

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, “Zaman takvimini, hakemliği, uluslararası toplumun katılımını kabul etmeyeceğiz” diyen Kıbrıs Rum yönetimi lideri Hristofyas’a “‘Kıbrıs sorununun çözümünü de kabul etmeyeceğiz’ desin, olsun bitsin” diyerek tepki gösterdi ve takvim olmayan bir sürecin sonuç vermeyeceğini kaydetti.

Takvimi olmayan süreç sonuç vermez

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ABD’nin Kıbrıs sorununun çözümüne olumlu katkı yapması için, Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonların kaldırılmasını ve özel temsilci atamasını istediklerini açıkladı. ABD’de bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’ın, “hakemlik ve takvimleri kabul etmiyoruz” açıklamasına, “(Zaman takvimini, hakemliği, uluslar arası toplumun katılımını kabul etmeyeceğiz) diyen Hristofyas sonunu da getirsin, ‘Kıbrıs sorununun çözümünü de kabul etmeyeceğiz’ desin, olsun bitsin” diyerek tepki gösterdi. Talat, takvim olmayan bir sürecin sonuç vermeyeceğini, Hristofyas’ın bu açıklamasının da negatif ve isteksizlik göstergesi olduğunu vurguladı.

TAK’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Talat, Washington’da etkili bir düşünce kuruluşu olan Dış İlişkiler Konseyi’nde Kıbrıs sorunuyla ilgili brifing verdi. Talat, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk tarafının görüşlerini aktardığını söyledi. Müzakerelerin hızlandırılması yönünde aldıkları kararı aktardığını ve Kıbrıs Türk tarafının BM parametreleri çerçevesinde teklifler yaptığını kaydeden Talat, özellikle Rum tarafının BM parametreleri dışına çıktığı noktalarda anlaşmazlıkların da ortaya çıktığını ve bunun mutlaka önlenmesi gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Talat, ABD’nin Kıbrıs’ta çözüm sürecine olumlu katkıda bulunması için, Kıbrıs Türk halkına uygulanan izolasyonların kaldırılması ve özel temsilci atamasını istediklerini belirterek, özel temsilcinin gerek dışişleri gerekse başkanlık nezdinde atanabileceğini kaydetti.

24.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  15-20 bin atamayla açık kapanmaz

  BU KARARLAR ÇOK TARTIŞILIR

  AB: Kıbrıs’ı BM çözsün

  Takvimsiz süreç sonuç vermez

  Yunanistanlı liderler Türkiye’yi tartıştı

  Babacan: IMF ile anlaşırsak yeni bir program hazırlarız

  Çalışma izni talebi 1 ayda sonuçlanacak

  10. Ulaştırma Şûrâsı, İstanbul’da yapılacak

  İTÜ’nün uydusu uzayda

  Karadenizli balıkçılar umudunu hamsiye bağladı

  Trafikte bayram bilânçosu

  Ders zili çalıyor

  Mustafa Sungur’a Rusya’dan dâvet

  Turistlerden Kur’ân-ı Kerim’e yoğun ilgi

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.