24 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Rijkaard ders çıkarmalı

Hafta boyunca Kasımpaşa nın çiçeği burnunda teknik direktörü Yılmaz Vural, G.Saray'ı yenebilecekleri idddiasını sürdürdü.

Düşündüklerimizi yapabilirsek maçtan galip ayrılırız diyordu. Maçı bu zaviyeden bakarak seyrettik. Görünen şuydu: Kasımpaşa G.Saray'ı birazda oyunun kuralları dışına iterek alt etmek istiyordu. Başarıyordu da. G.Saray'la başa baş futbol oynasalar yenemeyeceklerini çok iyi biliyordu kurt hoca. Rakibi sinirlendirmek, oyunu soğutmak temel düşünceyi oluşturuyordu. Maçın hakemi İlker Meral de bu düşünceye çanak tuttu. Ali Güneş'in içeri giren topu uçarak elle dışarı atmasını 10. dakikada görememesi, G.Saray açısından maçı sıkıntıya soktu. Sonlara doğru fiziksel olarak biten Kasımpaşa oyuncuları 80 dakika 10 kişi oynasalardı, yorgunluk adına verdikleri sakatlık sayısı çok çok fazla olurdu. Ayrıca hakem maçın 70. dakikasında Keweel'ın düşürülmesinde son adam pozisyonundaki oyuncuya sarı kart göstermesi de büyük hataydı.

Maçın genelinde G.Saray kendi oyununu oynamakta zorlandı. Keite kulübede, Arda ve Keweel eski formundan uzak olunca G.Saray kenarlardan etkili hucum yapamadı. İkinci yarı ve özelliklede son 20 dakikada oyunu rakip alana yıktı. Keita ve Nonda iş birliği G.Saray'ı galibiyete taşıdı. Avrupa maçlarından sonraki iç maçlar, her zaman takımlar açısından zor geçer. Yunanistan'da çok iyi perfornans gösteren G.Saray'ın içerideki bu maçın zor geçeceğini tahmin etmiştik. Burada teknik adamın rotasyonu isabetli yapması gerekir. Rijkaard bunu yaptı. Ancak G.Saray tempo yapmaktan biraz uzak kaldı. Mesela oyuna Nonda ile başlayabilirdi. Çünkü Baroş'a son haftalarda çok yük bindi. Panatinakos maçında yüksek eforla oynamıştı.

Neticede her maçtan çıkarılacak dersler vardır. Bu maçtan G.Saray'ın, sezonluk kombine bilet fiyatından fazla maç parası isteyen Kasımpaşa yönetiminin, her iki teknik adamın ve de hakemin çıkaracağı dersler olacaktır.

SAİD OKUR / [email protected]

24.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  CARLOS'DAN VEDA MESAJI

  Daum savunmada yeni arayış içinde

  CRİSTİAN: HEM AVRUPA, HEM TÜRKİYE LİGİ ÖNEMLİ

  Beşiktaş CSKA'ya kilitlendi

  UEFA'DAN IRKÇI TEZAHÜRATA 60 BİN AVRO CEZA

  Rijkaard ders çıkarmalı

  16 YAŞINDAKİ OYUNCU 20 YIL CEZA ALDI

  TYSON GAY 100 METREYİ 10,13 SANİYEDE KOŞTU

  RAPİD BÜKREŞ 13 MİLYON AVRO'YA SATILIYOR

  6 HAFTADA 6 FUTBOLCU KENDİ KALESİNE GOL ATTI

  ÜNLÜ YÜZME HOCALARI ENKA'DA SEMİNER VERECEK

  GENÇ BAYAN MİLLİ TAKIMI GÜRCİSTAN'LA OYNUYOR

  ŞEYH MANSUR MANCHESTER CİTY'NİN SAHİBİ OLDU

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.