29 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Erken kar yaylada mahsur bıraktı

Sivas’ın Suşehri ilçesinde bir yaylada, kar yağışı nedeniyle mahsur kaldığını bildiren 21 kişiyi kurtarmak için ekip gönderildi. Ayrıca, Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı yaklaşık 30 yayla yolu ulaşıma kapanırken, bazı yaylalarda mahsur kalan vatandaşlar oldu. Trabzon’da kar yağışının etkili olduğu yüksek kesimlerdeki 25 köyün yolu da ulaşıma kapandı.

Kar mahsur bıraktı

Sİvas’In Suşehri ilçesi Mahmutoğlu Yaylasında 21 kişi kar yağışı yüzünden mahsur kaldı. Maçka ilçesine bağlı Üçgedik Yaylası’nda yaklaşık 20 evde 50 kişi mahsur kaldı. Gümüşhane’de etkili olan kar yağışında Kürtün ve Torul ilçelerinde yaklaşık 30 yayla yolu ulaşıma kapandı. Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü, İkizdere ilçesine bağlı Çağrankaya, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Kito yaylaları ile bazı dağ köylerinin yolları kapandı. Yaylalarda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için çalışma başlatıldı. Alınan bilgiye göre Sivas’ın Suşehri ilçesinde bir yaylada, kar yağışı sebebiyle mahsur kaldığını bildiren 21 kişiyi kurtarmak için ekip gönderildi. Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Yukarıakören köyüne ait Kösedağ eteklerinde bulunan Mahmutoğlu Yaylası’nda önceki gün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 21 vatandaş yaylada mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar, sabah saatlerinde cep telefonuyla köy muhtarı Süleyman Şahin’i arayarak yoğun kar yağışı olduğunu ve köye gelemediklerini bildirdi. Durumun yetkililere iletilmesi üzerine Özel İdareye bağlı bir iş makinesi, köy muhtarı Şahin’le birlikte yaylada kalan vatandaşları kurtarmak için yola çıktı. Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir, mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için köy muhtarı Süleyman Şahin’le birlikte İlçe Özel İdare Müdürlüğüne bağlı bir greyderin ilçeye yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Mahmutoğlu Yaylasındaki vatandaşları kurtarmak için yola çıktığını belirtti. Telefonla irtibat kurulan yaylada mahsur kalan vatandaşlardan Salim Yahşi, yaylada 7 hane olarak 21 kişi kaldıklarını, 50 büyükbaş hayvanla birlikte 5 tane de traktörün bulunduğunu söyledi. Yahşi, çocukluğundan bugüne kadar ömrünün çoğunun yaylada geçtiğini, bugüne kadar Eylül ayında hiç kar yağışının olmadığını, ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

GÜMÜŞHANE’DE 30 YAYLA YOLU KAPANDI

Gümüşhane’de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Gümüşhane merkez ile Kürtün ve Torul ilçelerinde önceki gün akşam başlayan sağanak, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışının sürdüğü ilçelerde kar kalınlığının yer yer 10 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye ulaştığı bildirildi. Kürtün Kaymakam Vekili Şafak Gürçam, ilçeye bağlı yaklaşık 30 yayla yolunun kar sebebiyle tamamen kapandığını belirterek, yaylalarda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için çalışma başlatıldıldığını bildirdi.

OVİT DAĞI’NDA KONTROLLÜ GEÇİŞ

Rİze’de etkili olan soğuk hava sonucu yağan kar nedeniyle Rize-Erzurum kara yolunun Ovit Dağı mevkisinde ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Alınan bilgiye göre, Rize-Erzurum kara yolunun İkizdere-İspir arasında bulunan 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı’nda, bir süredir etkili olan soğuk hava sebebiyle birkaç günden bu yana kar yağışı etkili oluyor. Kar kalınlığının bazı yerlerde 10-15 santimetreye ulaştığı, ancak Karayolları ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda yolun ulaşıma açık olduğu belirtildi. Öte yandan, il genelinde yüksek kesimlerde kar yağışı nedeniyle Güneysu ilçesine bağlı Handüzü, İkizdere ilçesine bağlı Çağrankaya, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Kito yaylaları ile bazı dağ köylerinin yollarının araç ulaşımına kapandığı öğrenildi. Rize İl Özel İdaresi kapanan yayla yollarının ulaşıma açılması için çalışma başlatıldı.

29.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  “Sahte çürük raporu” çetesine 6 tutuklama daha

  DARBE ÖVGÜLERİ TEPKİLER ÜZERİNE KİTAPTAN ÇIKARILMIŞTI

  Meclis de, kurumlar da yeni anayasaya hazır değil

  CHP’li Okay’ın kardeşi ifade verecek

  İsveç elçisinden üyelik desteği

  Adana’da iki araç kundaklandı

  Okullar kışlalaştırıldı, öğrenciler askerleştirildi

  Sağlık harcamaları neden artıyor?

  Statükoculuk çıkmaz yol

  Arınç: RTÜK’ün yayın öncesi müdahale yetkisi yok

  IMF toplantısına 15 bin kişi katılacak

  Hurda araç sahiplerini “af” da ikna edemedi

  Antalya’ya 9 ayda 7,5 milyon turist geldi

  “Açılım” kapıya da yansıdı

  Petrol, 66 doların altında

  “Atak” ilk kez havalandı

  Erken kar yaylada mahsur bıraktı

  TRABZON’DA 25 KÖYÜN YOLU ULAŞIMA KAPANDI

  Katsayı engeli kalktı dersanelere ilgi arttı

  Hemzemin geçitte feci kaza: 3 ölü, 15 yaralı

  Adrese teslim yeşilkart

  İlaç fiyatları düşecek

  Kadınların kalbi daha hassas

  Netbooklar, notebookların yerini alıyor

  Kolları yok, ama boğazı yüzerek geçti

  “Okullarda el yıkama dersi verilmeli”

  Bel ağrılarını hafife almayın

  Su her zaman önemliydi

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.