29 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

DARBE ÖVGÜLERİ TEPKİLER ÜZERİNE KİTAPTAN ÇIKARILMIŞTI

İçerdiği darbe övgüsü niteliğindeki ifadeler sebebiyle geçen yıl büyük tepkilere konu olan ve bu tepkiler sonucu o bölümleri çıkarılan ilköğretim 8. sınıf ''İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük'' ders kitabının, Atatürk'ün ölümünden sonra Türkiye'de yaşanan olaylar ve yakın tarihe ayrılan 7. ünitesindeki ''Türkiye'ye yönelik tehditler'' bölümünde, bölücü unsurların faaliyetleri, irticaî faaliyetler, misyonerlik faaliyetleri, Türk-Ermeni ilişkileri anlatılıyor.

GİZLİ ANAYASA ÜSLûBUNUN DERS KİTABINDA NE İŞİ VAR?

Demokratik açılımın konuşulduğu ve Millî Eğitim Bakanının yeni ders yılı açılışında “ayrımcılığı reddeden mesajlar” verdiği bir ortamda, bir ders kitabında, gizli anayasa olarak da anılan Millî Güvenlik Siyaset Belgesi üslûbuyla “iç tehdit”lerin anlatılması, “bölücü ve irticaî faaliyetler”den bahsedilip misyonerlik tehdidinden dem vurulması devlette etkin olan kışla siyasetinin okullara müdahalesi olarak yorumlanıp yadırganıyor.

‘Kışla siyaseti’ okulda

İLKÖĞRETİM okullarının, içerdiği darbelerle ilgili ifadeler sebebiyle geçen yıl büyük tepkilere konu olan ve bu tepkiler sonucu o bölümleri çıkarılan 8. sınıf ‘’İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük’’ ders kitabının, Atatürk’ün ölümünden sonra Türkiye’de yaşanan olaylar ve yakın tarihe ayrılan 7. ünitesindeki ‘’Türkiye’ye yönelik tehditler’’ bölümünde, bölücü unsurların faaliyetleri, irticaî faaliyetler, misyonerlik faaliyetleri, Türk-Ermeni ilişkileri anlatılıyor.Milli Eğitim Bakanlığınca, Samettin Başol, Tuğrul Yıldırım, Miyase Koyuncu, Abdullah Yıldız ve Ömer Faruk Evirgen’den oluşan bir komisyona yazdırılan, ‘’İlköğretim Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük’’ dersi 8’inci sınıf ders kitabında, Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumu, öğrenim hayatı, katıldığı savaşlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu, Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomi, sanat, spor, eğitim, sağlık alanında katettiği aşamalar, dış politika, 2. Dünya Savaşı ve Soğuş Savaş dönemi ayrıntılı olarak ele alınıyor.

GİZLİ ANAYASA ÜSLUBUNUN DERS KİTABINDA NE İŞİ VAR?

KİTABIN Atatürk’ün ölümünden sonra Türkiye’de yaşanan olaylar ve yakın tarihe ayrılan 7. ünitesinde, ‘’Türkiye’ye yönelik tehditler’’ bölümünde, bölücü unsurların faaliyetleri, irticai faaliyetler, misyonerlik faaliyetleri, Türk-Ermeni ilişkileri hakkında bilgi veriliyor.

Demokratik açılımın konuşulduğu ve Millî Eğitim Bakanının yeni ders yılı açılışında “ayrımcılığı reddeden mesajlar” verdiği bir ortamda, bir ders kitabında, gizli anayasa olarak da anılan Millî Güvenlik Siyaset Belgesi üslûbuyla “iç tehdit”lerin anlatılması, “bölücü ve irticaî faaliyetler”den bahsedilip misyonerlik tehdidinden dem vurulması devlette etkin olan kışla siyasetinin okullara müdahalesi olarak yorumlanıp yadırganıyor. Gazete kupürleriyle görsel zenginlik katılan bu bölümde, Türkiye Cumhuriyeti’nin son 40 yılının belli başlı olayları ele alınıyor. Kitabın 1970’li yılların sonlarında vatandaşların çeşitli malları satın almak için girdikleri kuyruklar ile ilk yerli otomobil olan Anadol’un bir fotoğrafının yer aldığı bu bölümünde, TRT’nin kuruluşu ile Antalya Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nin gelişim öyküsüne de yer veriliyor. Türk ordusunun Kıbrıs’taki soydaşlarını kurtarmak için gerçekleştirdiği ‘’Barış Harekatı’’nın yanı sıra Kore’den Somali’ye, Bosna Hersek’ten Kosova’ya, Makedonya ve Afganistan’dan Lübnan ve Sudan’a kadar dünya barışına katkı için aldığı etkin roller de ders konuları arasında bulunuyor. Bölücü unsurların faaliyetlerinin anlatıldığı bölümde ise Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın katledilmesi, bölücü teröristlerin Dağlıca Karakolu’na saldırısı sonucu 12 Mehmetçiğin şehit olması, terör saldırılarına karşı vatandaşların çeşitli illerde düzenledikleri mitinglerin haberlerinin yer aldığı gazete kupürleri kullanıldığı görülüyor.

Bu bölümde, Ermeni terör örgütü Asala’nın Türk diplomatlarına yönelik suikastleri ile Irak ordusunun 1991’de Kuveyt’e girmesiyle baş gösteren Körfez Krizi de çeşitli örneklerle anlatılıyor.

29.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  “Sahte çürük raporu” çetesine 6 tutuklama daha

  DARBE ÖVGÜLERİ TEPKİLER ÜZERİNE KİTAPTAN ÇIKARILMIŞTI

  Meclis de, kurumlar da yeni anayasaya hazır değil

  CHP’li Okay’ın kardeşi ifade verecek

  İsveç elçisinden üyelik desteği

  Adana’da iki araç kundaklandı

  Okullar kışlalaştırıldı, öğrenciler askerleştirildi

  Sağlık harcamaları neden artıyor?

  Statükoculuk çıkmaz yol

  Arınç: RTÜK’ün yayın öncesi müdahale yetkisi yok

  IMF toplantısına 15 bin kişi katılacak

  Hurda araç sahiplerini “af” da ikna edemedi

  Antalya’ya 9 ayda 7,5 milyon turist geldi

  “Açılım” kapıya da yansıdı

  Petrol, 66 doların altında

  “Atak” ilk kez havalandı

  Erken kar yaylada mahsur bıraktı

  TRABZON’DA 25 KÖYÜN YOLU ULAŞIMA KAPANDI

  Katsayı engeli kalktı dersanelere ilgi arttı

  Hemzemin geçitte feci kaza: 3 ölü, 15 yaralı

  Adrese teslim yeşilkart

  İlaç fiyatları düşecek

  Kadınların kalbi daha hassas

  Netbooklar, notebookların yerini alıyor

  Kolları yok, ama boğazı yüzerek geçti

  “Okullarda el yıkama dersi verilmeli”

  Bel ağrılarını hafife almayın

  Su her zaman önemliydi

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.