30 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Tribündeki tahrike tepki

Bursaspor-Diyarbakırspor arasında geçtiğimiz hafta oynanan Turkcell Super Lig maçında yaşanan gerginlik ve provokasyon olaylarına tepki büyürken, dostluk ve kardeşlik adına demokratik açılımlardan söz edilen hassas bir dönemde özellikle stadyumlarda bu çeşit provokatif olayların tekrarına meydan verilmemesi gerektiği belirtiliyor. Bu bağlamda, Bursa’da yaşayan Diyarbakırlılar, yaşanan olayların, stada tahrik amaçlı gelen belli bir grup tarafından çıkarıldığına inanıyor.

Bursa'da tribünler kasıtlı tahrik edildi BURSA'DA yaşayan Diyarbakırlılar, Bursaspor'un geçen cumartesi akşamı Diyarbakırspor ile yaptığı maç sırasında ve sonrasında yaşanan olayların, stada tahrik amaçlı gelen belli bir grup tarafından çıkarıldığına inanıyor. Bursa Diyarbakır Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şehmuz Seviş, olayları tüm Bursa'ya ve Bursaspor taraftarlarına mal etmediklerini söyledi. Maç sonrası yaptıkları araştırmada, Diyarbakırsporlu taraftarların bulunduğu tribünlere yakın bir yerde bir grubun özellikle toplandığı, siyasi içerikli sloganlar atarak diğer taraftarları da etkilediği yönünde duyumlar aldıklarını ifade eden Seviş, bu çerçevede maç sırasında ve sonrasında istenmeyen olayların yaşandığını vurguladı. Seviş, Bursaspor'un güzel bir oyun sonrası sahadan 4-0 gibi net ve haklı bir galibiyetle ayrıldığını anlatarak, ''Bursaspor sahadan 10-0 bile galip ayrılsaydı hakkıydı. Ancak maç sırasında ve sonrası yaşananlar, ne Bursaspor ne de Diyarbakırspor camiasına yakışmamıştır'' dedi.

Şehmuz Seviş, bazı kesimlerin, ''Diyarbakır'daki maça gelmeyin, kötü olur'' gibi söylemlerini de tasvip etmediklerini, Bursaspor yönetimi, teknik heyeti, futbolcular ve hatta taraftarlarının Diyarbakır'da çiçeklerle karşılanacağına inandığını belirtti. Seviş, futbolun ve sporun doğal seyrinde gerçekleşmesini dilediklerini, Bursa'da yaşanan talihsizliğin Diyarbakır'a taşınmasının kimseye fayda kazandırmayacağını bildirdi. Bursa'da yaşayan Diyarbakırlıların büyük bölümünün Bursaspor sevdalısı olduğunu, yeşil-beyazlı takımın içeride ve deplasmandaki tüm maçlarını takip ettiğini anlatan Seviş, sunları söyledi:''Bu maçta yaşanan olumsuzlukları provokasyonun ürünü olarak değerlendiriyoruz. Bursa'da yaşayan Diyarbakırlılar olarak, doğduğumuz kentin takımının yenilmesi bir yanımızı burksa da doyduğumuz kent olan Bursa'nın güzide takımı Bursaspor'un sahadan haklı bir galibiyetle ayrılması, diğer yanımızı sevindirmiştir."

30.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  BEŞİKTAŞ ÇIKIŞ ARIYOR

  Mustafa Denizli "siftah" peşinde

  Tribündeki tahrike tepki

  DAUM OYUNCULARINDAN 100. GALİBİYETİ İSTİYOR

  HOOJDONK: SÜPER LİG ÇOK ÇEKİŞMELİ GEÇECEK

  TÜRKİYE-ERMENİSTAN MAÇINA İSVEÇLİ HAKEM

  DİYARBAKIR HİPODROMU BUGÜN AÇILIYOR

  BURSALI HAKEME "ALTIN DÜDÜK"

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.