01 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Gaziantep'in mevcut başarısı rastlantı değil

GAZİANTEP Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, İpek Medya Grubunun Gaziantep’te düzenlediği ‘’Anadolu Bulaşmaları’’ konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Gaziantep’in ekonomik alanda elde ettiği başarıların arkasındaki en önemli unsurun ‘’ortak akıla’’ önem vermek olduğunu belirtti.

Gaziantep’in, küresel krizin üzerinden bir yılın geçtiği bu günlerde ekonomik başarıları, girişimciliği ve vizyonuyla Türkiye’ye örnek olmayı sürdürdüğünü vurgulayan Koçer, ‘’Gaziantep küresel krize 7. il olarak girdi ama 6. il olarak çıktı. Türkiye komşularla ticaretin öneminin farkına küresel kriz başlayınca vardı. Oysa biz yıllardır Irak ve Suriye ile iyi ilişkiler içerisindeyiz. Ortak fuarlar, etkinlikler gerçekleştiriyoruz’’ dedi.

Gaziantep’in komşularla ticarete önem verdiğini ve bunun karşılığını aldığını, Türkiye ihracatının yüzde 35-40 azaldığı bir dönemde ihracatını arttırmayı başardığını vurguladı.

Türkiye’nin komşu ülkelerle ticaretin önemini, küresel krize rağmen ihracatını arttırmayı başaran Gaziantep örneği sayesinde kavrayabildiğini vurgulayan Koçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Gaziantep Sanayi Odası olarak yıllar önceden başlayarak Gaziantep’in sanayisini ve ticaretini geliştirmek için onlarca proje gerçekleştirdik. Küresel kriz sürecinde gerçekleştirdiğimiz projelerin sonucunu aldığımız inancındayım. Yani Gaziantep’in sanayi ve ticaretteki başarıları rastlantı değil. Başarılar harcanan emeklerin karşılığıdır.’’ Koçer, sözlerini gelecek için iyimser ve umutlu olduklarını söyleyerek tamamladı.

01.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Yakın zamanda yeni vergi indirimi yok

  “Okul Sütü Günü” kutlandı

  Gaziantep'in mevcut başarısı rastlantı değil

  Petrol fiyatı, 67 doların üzerinde

  "Uluslararası Ekonomi Politik" konferansı düzenlenecek

  Varlık barışında süre uzadı

  Tekzen, 33’üncü mağazasını açtı

  Toyota, 3.8 milyon aracı geri çağırıyor

  23 milyon kişi kıtlık tehdidi altında

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.