01 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Anayasada korkumuz 367

Devlet Bakanı Bülent Arınç ‘’Sivil demokrat bir anayasaya ihtiyaç olduğu düşüncemizden bir milim bile sapmış değiliz. Değişiklik için en azından nitelikli çoğunluğa ihtiyaç var. O da 367 oydur. AK Parti’nin 330-340 seviyesindeki milletvekilinin üzerine başka partiler destek vermediği sürece en basit bir anayasa değişikliğini geçirmek mümkün değil. Bizim anayasa değişikliklerini gündeme getiremeyişimizin tek sebebi nitelikli çoğunluğa ulaşamama korkusudur” diye konuştu.


HAKSIZ İHRAÇLAR AİHM’DEN DÖNDÜ

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Askerî Yüksek İdare Mahkemesi kararıyla TSK'dan ve askerî okullardan ihraç edilen 21 kişi tarafından açılan dâvâlarda

“Norşin” kararı valilikte

Bitlis’in Güroymak Belediye Meclisi, Güroymak isminin ‘’Norşin’’ olarak değiştirilmesine oy birliğiyle karar verdi. Güroymak Belediye Başkanı Mehmet E


  Sınır ötesi tezkere Meclis’te

Türk Silâhlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak’ın kuzeyinden Türkiye’ye yönelik terör tehdidinin ve saldırılarının bertaraf edilmesi amacıyla Hükümete verilen sürenin, 17 Ekim 2009 tarihinden itibaren 1 yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu.


  Hacı adaylarına, hac eğitimi verilecek

Ankara Müftüsü Mustafa Hakkı Özer, bu yıl Ankara’dan kutsal topraklara gidecek 6 bin hacı adayı için 18 Ekim tarihine kadar hafta sonları 3’er saat hac konusunda eğitim verileceğini bildirdi.


  Rektörden ev sahiplerine “insaflı olun” çağrısı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Atilla Kılıç, ‘’Üniversite öğrencilerine yüksek fiyatla daire kiralayan ev sahiplerini insafa davet ediyorum’’ dedi.


  Ermenistan ile protokol maçtan önce

DIşİşlerİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ermenistan ile ilişkileri normalleştirmeye dönük protokolün iki ülke futbol takımları arasında yapılacak maçtan önce imzalanacağını söyledi.


  Domuz gribi aşısı ay sonu geliyor

SağlIk Bakanı Recep Akdağ, 35-40 milyon doz domuz gribi aşısı almayı planladıklarını, aşısının ilk partisinin Ekim ayının 3. haftasında Türkiye’ye getirileceğini söyledi.


  Mevlânâ, 802 yaşında

Bugün Afganistan sınırları içinde yer alan Belh şehrinde 30 Eylül 1207’de dünyaya gelen ve kendisine Muhammed ismi konulan Mevlâna 802 yaşında.


  İnsansız hava aracı düştü

Sİnop’un Erfelek ilçesinde bir hava aracı düştü. Aracın ne olduğunu tanımlayamayan yetkililer, insansız hava aracı olabileceği ihtimalini değerlendiriyor.


  Makul kazanca, makul vergi

Malİye Bakanı Mehmet Şimşek, önümüzdeki dönemde, makul düzeyde gelir elde eden herkesten makul vergi toplamaya çalışacaklarını söyledi.


  Fırat’ın cenazesi Erzurum’a gönderildi

Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Onursal Genel Başkanı ve eski milletvekili Abdülmelik Fırat’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere doğum yeri olan Erzurum’un Hınıs İlçesi Kolhisar Köyü’ne gönderildi.


  Milletvekillerinin zorla mahkemeye götürülmesi yanlış

TarIm ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ‘’DTP’lilerin zorla mahkemeye getirilmesi kararı ile ilgili olarak, kişisel olarak mahkeme kararını yanlış gördüğünü’’ söyledi.


  Kayıp çocuklar için Gül devrede

Kayserİ’de Ramazan Bayramı’nın 2. günü kaybolan çocukları arama çalışmaları sürüyor.


  Ek yerleştirme başvuruları, 5-9 Ekim’de

Ünİversİteye yerleşemeyen adaylar, boş kontenjanlara ek yerleştirmede şanslarını yeniden deneyebilecek.


  Kredi borcunu ödemeyene haciz

Ünİversİte öğrenimleri sırasında YURT-KUR’dan aldıkları öğrenim veya katkı kredisi borcunu ödemeyenlere, kanunla sağlanan “indirim ve taksit” imkânından yararlanmak için başvuru süresi 12 Ekim’de sona eriyor.


  DTP’li Sebahat Tuncel de zorla getirilecek

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, DTP’li Sebahat Tuncel hakkında, “suçu ve suçluyu övme” gerekçesiyle yargılandığı dâvâda, ifadesinin alınması için mahkemeye zorla getirilmesine karar verdi.


  Sosyal yardıma tavan gelecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sosyal yardımlara tavan getiremeye hazırlanıyor. Kurum, yardıma erişim imkânlarını yeniden düzenleyen, haksız yardım almayı engellemeyi amaçlayan, bazı sosyal yaptırımlar öngören bir çalışma başlattı.


  İstanbul’da ‘Tesettür Fuarı’ açılıyor

İSTANBUL’DA “İslâmî Moda ve Aksesuarları İhtisas Fuarı” açılıyor. Bugün açılacak olan fuarda, 2010 yılı tesettür moda eğilimleri sergilenecek.


  Her ilâca bir kimlik numarası

HER ilâca bir kimlik numarası verilerek sahte ilâçların önlenmesi amacıyla uygulamaya konulan iki boyutlu barkod sistemi ‘’Karekod’’, 1 Ocak 2010’dan itibaren üretilen bütün ürünler üzerine konulacak.


  Sözleşmeli öğretmene kadrolu atama isteği

TÜRK Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sözleşmeli öğretmen sayısının son atamalarla 70 bine yükseldiğini belirterek, bütün sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasını istediklerini bildirdi.


  Servis kalitelerini veliler belirlesin

KARAYOLU Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan Güleç, okul servis araçlarında modernliği ve can güvenliğini sağlayabilmek için velilerin kalite belirlemede yetkili olması gerektiğini bildirdi.


  Diyanet’ten, TV yayını provası

DİYANET İşleri Başkanlığı, Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış törenini, tahsis edilen frekanstan canlı yayınlayacak.


  Belediye ile TEİAŞ karşı karşıya

ÇORUM Sungurlu Belediyesinin, ilçede yapımı tamamlanan Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) iletim hattı çeken Türkiye Elektrik İletim AŞ’nin (TEİAŞ) çalışmalarını mühürlediği bildirildi. Alınan bilgiye göre, ilçede geçen yıl yapımı tamamlanan ve ilk arsa tahsisi yapılan Ankara kara yolu üzerindeki Sungurlu OSB’nin elektrik ihtiyacının karşılanması amacıyla TEİAŞ tarafından çalışma yapıldı.


  Susuzluk göç ettirdi

VAN’IN Edremit ilçesi Çayırbaşı Köyünde 6 yıldır yaşanan tarımsal sulama sorunu nedeniyle hane sayısı 80’den 30’a düştü.


  Bayburt’ta hurda mühimmat bulundu

BAYBURT Valisi Kerem Al, ‘’boş bir dükkânda güncel olmayan, çok eskiden kalma bazı mühimmatın bulunmasıyla ilgili 4 kişinin ifadesinin alındığını’’ söyledi.


  Tosya’da eğitim seferberliği başlatıldı

YURT genelinde ilköğretim ve Lise Dengi okulların açılması ile veliler kadar yöneticilerde heyecanlı, 550 öğretmenin görev aldığı Tosya köyleri ve tüm halkı ile eğitim seferberliği başlattı.


  Hastaneye anne oteli

ERZURUM’DAKİ Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören bebeklerin anneleri için otel hizmeti veriliyor.


  Belediyeden, başarılı öğrencilere bisiklet

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) il genelinde dereceye giren 300 öğrenciye bisiklet hediye etti.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.