01 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Milletvekillerinin zorla mahkemeye götürülmesi yanlış

TarIm ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ‘’DTP’lilerin zorla mahkemeye getirilmesi kararı ile ilgili olarak, kişisel olarak mahkeme kararını yanlış gördüğünü’’ söyledi.

Eker, AKP Milletvekilleri Dengir Mir Mehmet Fırat, Kutbettin Arzu ve Ali İhsan Merdanoğlu ile Vali Hüseyin Avni Mutlu’yu makamında ziyaret etti.

Daha sonra Dağkapı Burcu Güzel Sanatlar Galerisi’nde Diyarbakırspor’un 40 yıllık tarihini yansıtan ‘’Yeşil Kırmızı Şarkın Yıldızı’’ konulu fotoğraf sergisinin açılışını yapan Eker ve beraberindekiler, fotoğrafları derleyen NTV kameramanı İbrahim Ateşoğlu’dan fotoğraflar hakkında bilgi aldı.

-’’MAHKEME KARARIDIR’’

Bakan Eker, gazetecilerin bazı DTP’li milletvekillerinin talimatla ifadelerinin alınması için mahkemeye zorla getirilmesine ilişkin karar konusundaki sorularına şu cevabı verdi: ‘’Benim kişisel kanaattim, bu benim benim Anayasa ile ilgili yorumum, dileğimdir. Eğer dokunulmazlık varsa herkes için her şartta uygulanması gerekiyor. Ama neticede bir mahkeme kararıdır. Mahkeme kararını bu mânâda değerlendirmek buna karşı çıkmak, benim söyleyeceğim bir şey değil. Ancak ben doğru görmüyorum. Ben kararı kişisel olarak yanlış görüyorum. Çünkü milletvekili dokunulmazlığı Anayasa’da tarif edilmiş, dolasıyla bunu dışındaki bir şey takdir. Tabii, mahkeme kararı, mahkeme kararı olduğu için onun hakkında da konuşmak doğru

değildir.’’

BURSASPOR-DİYARBAKIRSPOR MAÇI

Eker, Bursaspor-Diyarbakırspor maçında çıkan olayları ‘’şiddetle kınadığını’’ ifade ederek, ‘’nereden, ne zaman ve kim tarafından ne şekilde olursa olsun sportif faaliyetlerde yapılan siyasi içerikli protestoları, sloganları, gösterileri ve eylemleri’’ tasvip etmediğini söyledi.

Bunu Diyarbakır’da da olsa aynı şekilde şiddetle kınadıklarını ifade eden Eker, şöyle konuştu: ‘’Kesinlikle doğru bulmuyoruz. Kesinlikle Türkiye’nin birlik ve beraberliğine dönük bir saldırı olarak bunu görüyoruz. Dileğimiz tüm yöneticilerimizin, illerde emniyet müdürlerimizin ve valilerimizin bu konularla ilgili hassas olması, gerekli tedbirleri önceden almasıdır. Örneğin büyük pankartlar stadyuma nasıl giriyor. Böyle bir şey olabilir mi, denetimi yok mu, kontrolü yok mu? Bunları televizyonda gördük, gazetelerde okuduk. Diyarbakır’da da yaşanan olaylar bizi çok üzdü. Fenerbahçe maçındaki olaylar bizi çok üzdü. Bu ne kadar yanlışsa ona ne kadar üzüldüysek, Bursa’da Diyarbakırspor’a yapılan da bizi aynı şekilde üzdü. Dileğimiz bir daha bu işlerin bu şekilde olmaması. Sportif yarışların centilmence, uygar bir şekilde, medeni bir üslupla yapılması bizim dileğimiz. Çünkü spor barıştır, kardeşliktir, sağlıktır. Bir maçı, kalkıp siyasi bir gösteriye siyasi bir ihtilafa veya başka bir şekilde ki duyguların öfke seline dönüştürmenin hiç bir sağlıklı tarafı yoktur. Hiç bir şekilde bunu tasvip etmek mümkün değildir.’’

’GEREKLİ ÖNLEMLER’

Bazı bazı kötü niyetlilerin bu işi gerçekten sabote etmeye çalışabileceğini, bu nedenle dikkatli olunmasını gerektiğini ifade eden Eker, bunun Türkiye’nin her yerinde olabileceğini kaydetti.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu konuda ben gerekli kararları alacağını ümit ettiğini belirten Eker, şöyle konuştu: ‘’Bu şekilde düşünüyorum. Çünkü hiç kimseye hiçbir fayda sağlamayacak Türkiye’ye. Bundan sonraki süreçte de benzeri olayların olamaması için ben federasyonun gerekli tedbirleri alacağını düşünüyorum. Ama doğrusu ligden çekilmeyi de ben şahsen doğru görmüyorum. Doğru bir yaklaşım olarak bulmuyorum. Bu ülkede bir Futbol Federasyonu var mı? Var... Bir otorite mi, otorite; kararlar alıyor mu, alıyor... Onlar gerekli tedbirleri alır. Devlet gerekli tedbirleri alır. Dolayısıyla biri böyle bir yanlışı yaptı diye ligden çekilmek de çözüm değildir; doğru da değildir. Aksine Türkiye’de bu meseleleri başka amaçla kullanmaya kalkışan kötü niyetlilerin de ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Bu nedenle onu bir anda tepkiyle söylenmiş duygusal bir tepki olarak değerlendiriyorum.

Benim şahsi kanaatim, tepki o şekilde ortaya konmamalı. Aksine makul, rasyonel Türkiye’nin birlik ve beraberliğine hizmet edecek tarzda hangi tedbirler alınması gerekiyorsa, o tedbirleri almaktır. Futbol Federasyonu eminim bunu değerlendirecektir. Nitekim, Federasyon kulüp başkanları ile değerlendirme yaptı.

01.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Anayasada korkumuz 367

  HAKSIZ İHRAÇLAR AİHM’DEN DÖNDÜ

  “Norşin” kararı valilikte

  25 ülkenin 50 kanaat önderi İstanbul’u anlatacak

  Sınır ötesi tezkere Meclis’te

  Hacı adaylarına, hac eğitimi verilecek

  Rektörden ev sahiplerine “insaflı olun” çağrısı

  Ermenistan ile protokol maçtan önce

  Domuz gribi aşısı ay sonu geliyor

  Mevlânâ, 802 yaşında

  İnsansız hava aracı düştü

  Makul kazanca, makul vergi

  Fırat’ın cenazesi Erzurum’a gönderildi

  Milletvekillerinin zorla mahkemeye götürülmesi yanlış

  Kayıp çocuklar için Gül devrede

  Ek yerleştirme başvuruları, 5-9 Ekim’de

  Kredi borcunu ödemeyene haciz

  DTP’li Sebahat Tuncel de zorla getirilecek

  Sosyal yardıma tavan gelecek

  İstanbul’da ‘Tesettür Fuarı’ açılıyor

  Her ilâca bir kimlik numarası

  Sözleşmeli öğretmene kadrolu atama isteği

  Servis kalitelerini veliler belirlesin

  Diyanet’ten, TV yayını provası

  Belediye ile TEİAŞ karşı karşıya

  Susuzluk göç ettirdi

  Bayburt’ta hurda mühimmat bulundu

  Tosya’da eğitim seferberliği başlatıldı

  Hastaneye anne oteli

  Belediyeden, başarılı öğrencilere bisiklet

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.