01 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Bu Fener, aydınlatır

UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu’ndaki ikinci maçında bugün deplasmanda Moldova’nın Sheriff takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupaları mücadelesinde 158. maçına çıkacak.

Sarı-lacivertli ekip, kupalarda bugüne dek yaptığı 157 maçın 52’sini kazanırken, 27 beraberlik, 78 de yenilgi aldı. Rakip filelere 196 gol atan Fenerbahçe, kalesinde 261 gol gördü.

AVRUPA KUPALARINDA

DEPLASMAN PERFORMANSI

UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu’ndaki ikinci maçında deplasmanda Moldova’nın Sheriff takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında rakip sahalarda zorlanıyor. Sheriff maçıyla Avrupa arenasında rakip sahalardaki 80. maçına çıkacak sarı-lacivertliler, bundan önceki 79 maçında 14 galibiyet alırken, 14 beraberlik ve 51 yenilgi yaşadı. Sarı-lacivertli ekip, Avrupa’daki son deplasman maçında İsviçre’nin Sion takımını 2-0 mağlûp etti.

MAÇI MAKEDON HAKEM YÖNETİYOR

Fenerbahçe, deplasmanda Moldova temsilcisi Sheriff ile karşılaşacak. Tiraspol kentindeki Sheriff Stadı’nda TSİ 20.00’de başlayacak maçı Makedon hakem Aleksandar Stavrev yönetecek. Fenerbahçe, (H) Grubu’ndaki ilk maçında İstanbul’da Hollanda temsilcisi Twente’ye 2-1 yenilirken, Sheriff ise deplasmanda Romanya’nın Steaua Bükreş takımıyla golsüz berabere kaldı.

DAUM’UN AVRUPA KARNESİ

UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu mücadelesine ilk maçta aldığı yenilgiyle kötü bir başlangıç yapan Fenerbahçe, teknik direktör Christoph Daum yönetiminde Avrupa arenasında 20. maçına çıkacak. Sarı-lacivertli ekip, Alman teknik direktör yönetiminde 19 Avrupa sınavında 6 galibiyet, 10 yenilgi ve 3 beraberlik aldı. 2002-2003 sezonunda ligde 6. olduğu için 2003-2004 sezonunda Daum yönetiminde Avrupa kupalarına katılmayan Fenerbahçe, 2004-2005 sezonunda doğrudan katıldığı Avrupa Şampiyonlar Lig’nde 1. turdaki (D) Grubu’nda 3. oldu. Gruptan çıkamayan sarı-lacivertli ekip Avrupa kupalarına UEFA’da devam etti. İlk kez UEFA Kupası’nda 3. tur (32’ler turu) oynayan Fenerbahçe, İspanya’nın Real Zaragoza takımına elenmekten kurtulamadı. 2005-2006 sezonunda yine Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılan sarı-lacivertli ekip, 1. turdaki (E) Grubu’nu son sırada tamamlayarak Avrupa’ya veda etti. Bu sezon ise UEFA Avrupa Ligi’ne katılmak için 3. eleme ve play-off turu oynayan sarı-lacivertliler, ilk 4 maçta 2’şer galibiyet ve beraberlik almıştı.

01.10.2009


 

Süper Cim Bom, haydi

UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu ikinci maçında bugün Avusturya’nın Sturm Graz takımını konuk edecek Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 227. maçına çıkacak.

Sarı kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi’nde 133, adı UEFA Kupası’ndan UEFA Avrupa Ligi’ne çevrilen bu organizasyonda 60, Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda 32 ve Avrupa Süper Kupa’da da 1 kez olmak üzere, toplam 226 maç oynadı. Avrupa kupaları tarihindeki en başarılı Türk ekibi olan ve UEFA Kupası ile UEFA Süper Kupası’nı müzesinde bulunduran Galatasaray, 226 maçta 86 galibiyet ve 83 yenilgi alırken, 57 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 313 gol göndermeyi başaran ‘’Cim Bom’’, kalesinde ise 325 gol gördü.

SÜPER ‘’CİM BOM’’

Galatasaray, bu sezon Frank Rijkaard yönetiminde süper bir performans sergileyerek mükemmel sonuçlar aldı. Sarı-kırmızılıların başında Avrupa kupası ve ligde 7’şer karşılaşmayı geride bırakan Hollandalı çalıştırıcı, henüz yenilgiyle tanışmadı. Galatasaray’la çıktığı 14 resmi maçın 11’ini kazanan ve 3 kez berabere kalan Rijkaard, özellikle oynattığı total futbol tarzıyla dikkat çekti. Rijkaard yönetimindeki Galatasaray, 14 resmi maçta rakip filelere 42 gol göndermeyi başardı ve kalesinde ise 10 gole engel olamadı.

UEFA AVRUPA LİGİ

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu’ndaki 2. hafta maçında bugün İstanbul’da Avusturya temsilcisi Sturm Graz ile karşılaşacak. Ali Sami Yen Stadı’nda saat 22.05’de başlayacak maçı Hollandalı hakem Hendrikus S. H. Nijhuis yönetecek. Galatasaray, (F) Grubu’ndaki ilk maçında deplasmanda Yunanistan’ın Panathinaikos takımını 3-1 yenerken, Sturm Graz ise kendi evinde Romanya’nın Dinamo Bükreş takımına 1-0 mağlup oldu.

AVUSTURYA TAKIMLARI İLE MAÇLAR

Galatasaray, Sturm Graz ile yapacağı maçla birlikte, Avrupa kupalarında Avusturya ekipleriyle 14. maçına çıkacak. Bugüne kadar Avusturya takımlarıyla 13 kez karşı karşıya gelen Galatasaray, bu maçların 5’ini kazanırken, 6 kez mağlup oldu, 2 maç da beraberlikle bitti. Avusturya takımlarına karşı oynanan 13 karşılaşmada 20 gol atan Galatasaray, 20 golü de kalesinde gördü. Galatasaray, daha önce Sturm Graz ile Şampiyonlar Ligi’nde 2000-01 sezonunda gruplarda karşılaşmış, deplasmanda 3-0 yenildiği rakibiyle İstanbul’da 2-2 berabere kalmıştı. Sarı-kırmızılılar, bundan önce Avrupa kupalarında Avusturya’nın Rapid Wien (4 kez), Sturm Graz ve Austria Wien (2 kez) takımlarıyla eşleşti.

01.10.2009


 

Eskişehir’in hedefi daha üst sıralar

Eskİşehİrspor Kulübü As Başkanı Gültekin Güvensoy, Kayserispor maçını kazanarak ligdeki yerlerini daha üst sıralara taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Güvensoy, Galatasaray deplasmanında, oyuncuların gösterdiği performanstan son derece memnun olduğunu belirterek, başarılı oyundan çok, takımın istikrarlı bir grafik çizmesinin kendileri için önem arz ettiğini kaydetti. Ligin 8. haftasına namağlup girdiklerini ifade eden Güvensoy, şöyle konuştu: ‘’Savaşan, mücadele eden ve her zaman üç puan için sahaya çıkan bir takım oluşturduk. Takımın oynadığı oyun gösterdiği başarılar ortada. Bu konuda teknik heyetimize ve oyuncularımıza teşekkür ediyoruz. Hafta sonu yapılacak Kayserispor maçını kazanarak ligdeki yerimizden daha üst sıralara çıkmayı hedefliyoruz. Galatasaray gibi güçlü bir ekipten deplasmanda 1 puan aldığımız için mutluyuz.’’

01.10.2009


 

İki ‘yenilmez’ Alman karşı karşıya

Turkcell Süper Lig’in 7 haftası geride kalırken, yenilgisi bulunmayan Fenerbahçe ile Gençlerbirliği, Pazar günü İstanbul’da bu unvanlarını korumak için mücadele edecek.

Bu mücadele iki Alman teknik adamı da karşı karşıya getirecek. Süper Lig’in 7. haftası sonunda, ezeli rakibi Galatasaray’ın Eskişehirspor ile berabere kalarak 2 puan kaybetmesinin ardından liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe, bu haftaya kadar oynadığı 7 maçı da kazanarak, kendisine ait 7 maç üst üste maç kazanma rekorunu egale etti. Daum, vatandaşı Doll karşısında Pazar günü 8’de 8 yaparak rekor kırarak Fenerbahçe tarihine geçmeyi ve bu hafta elde ettiği liderliği devam ettirmeyi hedefliyor. Başkent temsilcisi Gençlerbirliği ise geçen sezon yaşadığı sıkıntıları şimdiden unutturmayı başarmış gibi görünüyor. Son 2 sezondur çok sayıda teknik direktörle çalışan ve bir türlü başarıyı yakalayamayan Gençlerbirliği, bu sezon takımın başına getirilen Alman Thomass Doll ile iyi bir grafik yakaladı. Doll yönetiminde oynadığı 7 lig maçında 5 beraberlik, 2 de galibiyet aldı.

01.10.2009


 

Kayseri’nin yeri çok iyi

Kayserİspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, büyük takımların yaptığı transferlerle kıyaslandığında Kayserispor’un iyi bir yerde olduğunu belirtti.

Beşiktaş galibiyetinden sonra sahasında Kasımpaşa ile beraberliğe razı olan sarı-kırmızılı ekip, bu hafta deplasmanda oynayacağı Eskişehirspor maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde sürdürdü. Teknik Direktör Tolunay Kafkas, Kasımpaşa maçında net pozisyonlar bulduklarını, takımın çok istekli olduğunu, ancak istedikleri oyunu ortaya koyamadıklarını söyledi. Eskişehirspor maçının da zor olacağını, artık ligde kolay maç olmadığını vurgulayan Kafkas, “Herkesin gıpta ile baktığı bir takım haline geldik. Özellikle genç oyuncuların performansı takdir topluyor. Hedefleri, yöneticiler ve şehir koyuyor. Biz de bunu uyguluyoruz.’’

01.10.2009


 

Hakem Çakır’a UEFA görevi

Türk hakem Cüneyt Çakır, UEFA Avrupa Ligi’nde bugün İspanya’nın Valencia ile İtalya’nın Genoa takımları arasında oynanacak (B) Grubu 2. hafta maçında görev yapacak.

Valencia kentindeki Mestalla Stadı’nda TSİ 22.05’de başlayacak maçta Cüneyt Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Alpaslan Dedeş yapacak. Karşılaşmadaki 4. hakemlik görevini Süleyman Abay üstlenecek. Bu maçın ek yardımcı hakemleri ise Hüseyin Göçek ile Halis Özkahya olacak.

01.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.