02 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Makul düzeyde vergi vermeyen sonucuna katlanacak

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Lüksemburg ile imzalanan yeni vergileme anlaşmasıyla bu ülkede Türkler için gizli hesap döneminin sona erdiğini bildirerek, ‘’Bu anlaşmaları öbür ülkelerle de yapacağız.

Buna İsviçre de, Avusturya da dahil’’ dedi. Vatandaşları, varlık barışından yararlanmaya da çağıran Şimşek, ‘’İçeride ve dışarıda herkes makul vergi vermek mecburiyetinde. Vermeyen de sonucuna katlanacak’’ dedi.

Şimşek, yaptığı açıklamada, Türkiye ile Lüksemburg arasında imzalanan yeni Çifte Vergilemeyi Önleme Anlaşması ile vergi kaçakçılığı ve vergiden kaçınma konusunda ek tedbirlerin geldiğini söyledi. Lüksemburg’da daha önce bilgi paylaşımı konusunda sınırlamalar bulunduğunu kaydeden Şimşek, G-20 toplantısında alınan kararlar ışığında bu ülkenin de bilgi değişimini kabul ettiğini ve gri listeden çıktığını vurguladı.

Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden ile imza koydukları anlaşmanın daha önce yürürlüğe giren Çifte Vergilemeyi Önleme Anlaşmasını yeniden düzenlediğini ifade eden Şimşek, şöyle konuştu: ‘’OECD’nin de istediği yeni sistemde, bilgi değişiminin kapsamı genişletildi. Artık hem dar mükellefler, hem de anlaşmada kapsanmayan vergilerle ilgili bilgi değişimine imkân sağlandı.

Lüksemburg ile imzaladığımız yeni anlaşmayla bütün Türk mükelleflerinin bankalardaki bilgilerini de alma hakkımız olacak. Daha önceki anlaşmada böyle bir hüküm yoktu. Ben, (gizli banka dönemi kapandı) demiştim. Gizli bankacılık döneminin kapandığının en somut göstergesi de bu anlaşmadır. Bütün kesimleri yakın takibe alacağız. İçeride ve dışarıda herkes makul düzeyde vergi vermek mecburiyetinde. Vermeyen de sonucuna katlanacak.’’

02.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  İhracatçı da destek bekliyor

  Makul düzeyde vergi vermeyen sonucuna katlanacak

  Demirtaş: TOKİ, müteahhitlerle rekabet etmesin

  Toyota’nın hedefi lider olmak

  KKTC’de, yeni asgarî ücret 1237 lira

  SU

  Günle bitmek

  OKUDUKÇA

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.