04 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

TRABZON BİR BİR ERİYOR

TÜRKCELL Süper Lig'de 8. haftanın açılış maçında Gaziantepspor ile 0-0 berabere kalan Trabzonspor, taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. Geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği deplasmanında 2 puan bırakan bordo-mavililer, telafi için çıktığı Gaziantep maçında da 2 puan kaybederek evindeki kayıplarına bir yenisini daha ekledi. Trabzonspor, bu sezon kendi sahasında oynadığı 4 maçta 7 puan kaybetti. Bordo-mavililer, şuana kadar seyircisi önünde oynadığı 4 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik 1 de yenilgi aldı. Attığı 5 gole karşılık ise kalesinde 4 gol gördü. Sahasında karşılaşmalarda 5 puan toplayabilen Karadeniz temsilcisi, mutlak galibiyet için çıktığı müsabakalarda 7 puan kaybetti. Ligin ikinci haftasında evinde Diyarbakırspor'a 2-1 mağlup olarak tam bir hayal kırıklığı yaşatan Trabzonspor, 4. hafta Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı. 6. hafta 3-1'lik skorla Antalyaspor karşısında sahasındaki ilk galibiyeti alan bordo-mavili ekip, ligin 8. haftasında dün karşılaştığı Gaziantepspor müsabakasında da sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, bu sezon deplasmanda oynadığı 4 maçta ise 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgiyle 7 puan topladı.

BROOS: TARAFTARIN PROTESTO ETME HAKKI VARDIR

Trabzonspor Teknik Direktöre Hugo Broos, Gaziantepspor karşısında 10 pozisyon bulduklarını, 1 penaltı kaçırdıklarını ve kazanamadıklarını söyledi. Maçın değerlendirmesini kısa yapacağını belirten Broos, "10 gol pozisyonu bulduk, 1 penaltı kaçırdık ve kazanamadık'' dedi. Oyuncuların mücadelesiyle ilgili söyleyeceği olumsuz tek kelime olmadığını kaydeden tecrübeli teknik adam, kazanma isteklerine rağmen gol yapma konusunda yeterince iyi olmadıklarını ifade etti.Broos, taraftarın tepkisiyle ilgili ide şu yorumu yaptı: "Taraftarların oyuncuları protesto etme hakları vardır. Ancak oyuncuların da bunu sırtlayabilmesi gerekiyor."

ŞENER: TARAFTAR TEPKİSİNİ NORMAL

BULUYORUM

TRABZONSPOR kulüp başkanı Sadri Şener, Gaziantepspor önünde alınan 0-0 beraberliğin Trabzonspor için iyi bir sonuç olmadığını söyledi. Şener, karşılaşmaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Gaziantepspor maçında hedefledikleri sonuçla sahadan ayrılamadıklarını belirterek, ''Beraberlik, Trabzonspor için iyi sonuç değil. Çok gol kaçırdık, ama bu kaçan goller, puanları geri getirmiyor'' dedi. Yönetim kurulu olarak ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Şener, ''Ama bunun karşılığını alıyor muyuz, almıyor muyuz? Orası tartışma konusu. O kadar gol pozisyonuna girip atamamayı ben de anlamıyorum. Bunun nedenini hocaya sormak lazım. Artık bu maç bitti, şimdi Galatasaray maçına bakacağız'' diye konuştu. Şener, gelinen noktada taraftarların tepkisinin normal olduğunu kaydederek, ''Trabzonspor Kulübü'nün adıyla, kaybetmek kelimesi yan yana hiç de uyumlu durmuyor. Artık puan kayıplarının ve şansızlıkların geride kalmasını istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

04.10.2009


 

F.Bahçe rekor için sahaya çıkıyor

TÜRKCELL Süper Lig'deki ilk 7 maçını da kazanan Fenerbahçe, bugün Kadıköy'de Gençlerbirliği ile yapacağı karşılaşmaya rekor kırmak parolasıyla çıkacak. Sarı-lacivertli ekip, Gençlerbirliği karşısından da 3 puanla ayrılması durumunda, 7 galibiyetle kendisine ait 45 yıllık sezona en iyi başlangıç rekorunu 8 maça taşıyacak. Fenerbahçe'de bugünkü Gençlerbirliği maçında sarı kart cezalısı Kazım forma giyemeyecek. Sarı-lacivertli takımda ayrıca Güiza ve Gökhan'ın sakatlıkları bulunuyor. Ligdeki bütün maçlarını kazanarak liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe ile bu sezonki 7 maçını da yitirmeyen, 2'sini kazanan, 5'inde berabere kalan Gençlerbirliği arasındaki karşılaşma Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak. İki Alman teknik direktör Christoph Daum ile Thomas Doll'un taktik mücadelesi halinde geçmesi beklenen karşılaşmayı hakem Kuddusi Müftüoğlu yönetecek. Fenerbahçe ile Gençlerbirliği, bugün yapacakları maçla birlikte, lig tarihinde 73. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne dek ligde yapılan 72 maçtan 32'sini Fenerbahçe, 13'ünü Gençlerbirliği kazanırken, taraflar 27 maçta da eşitliği bozamadı. Sarı-lacivertli takımın attığı toplam 119 gole, başkentin kırmızı-siyahlı ekibi 80 golle karşılık verdi. İki takım arasında geçen sezon yapılan maçları Fenerbahçe İstanbul'da 3-0, Gençlerbirliği de Ankara'da 1-0'lık skorlarla kazandı.

İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR

İki ekip arasında İstanbul'da yapılan lig maçlarında, sarı-lacivertlilerin galibiyet sayısında 20-3, gol sayısında da 74-33 üstünlüğü bulunuyor. İstanbul'daki 11 maç ise berabere sonuçlandı. Başkent ekibi, İstanbul'da Fenerbahçe karşısında son galibiyetini, 5 Mayıs 2000 tarihinde 3-1'lik skorla aldı. Bu arada, iki takım arasında 2003-2004 ve 2006-2007 sezonlarında İstanbul'da yapılması gereken karşılaşmalar sarı-lacivertlilerin cezası nedeniyle İzmir'de oynanmış ve Fenerbahçe 2003-2004 sezonundaki maçı 1-0, 2006-2007 sezonundakini ise 2-1 kazanmıştı.

04.10.2009


 

F.Bahçe, Demirören'e yapılan saldırıyı kınadı

FENERBAHÇE Kulübü, yaptığı açıklamayla, CSKA Moskova ile oynanan Avrupa Şampiyonlar Ligi maçı sonrası, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve yöneticilere yapılan saldırıyı kınadı. Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, ''Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş Kulübü Başkanı, yönetim kurulu üyeleri, futbolcu ve teknik ekibine yapılan saldırıyı tüm samimiyetimizle kınıyoruz. Yaklaşık iki ay önce 2008-2009 futbol sezonunu çifte kupa ile tamamlayan Beşiktaş Kulübü'nde yaşanan bu olumsuz olayın, bu camianın ötesinde tüm spor ailesi içinde değerlendirilmesini, sebeplerinin araştırılarak onlarca yıldır yapılan yanlışlıklara artık son verilmesini istemenin sosyal bir sorumluluk olduğunu düşünüyoruz'' denildi.

BEŞİKTAŞ'IN YANINDAYIZ

Herkesi bu konuda hassasiyet göstererek, sorumluluk almaya davet eden açıklama, şöyle sona erdi: ''Biz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Beşiktaş Kulübü Başkanı, yönetim kurulu üyeleri, sporcu ve teknik adamlarına karşı yapılan saldırıyı kınıyor, bu tür çirkin saldırı, ölçüsüz tepkilerin sona erdirilmesi konusunda atılacak ve atılması gereken her adımda Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Beşiktaş'ın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.''

Demirören niye kaçtı?

BEŞİKTAŞ eski yöneticilerinden Affan Keçeci, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'in, CSKA Moskova maçı dönüşünde Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaşanan olaylar sırasında kaçtığını ileri sürerek, ''Bir Beşiktaşlı başka bir Beşiktaşlı'dan kaçmaz. Bunları yapanlar Beşiktaş Genel Kurulu üyesi iseler, Haysiyet Divanı'na verilmelerini rica ediyorumı" dedi.

04.10.2009


 

Diyarbakır federasyona da tepkili

DİYARBAKIRSPOR 2. Başkanı Halit Ensarioğlu, Bursaspor hem haksızlığa uğradıklarını hem de futbol federasyonundan ceza aldıklarını söyledi. Adana Valisi İlhan Atış, 3 Ekim Cumartesi günü 5 Ocak Stad'ın da oynanacak Diyarbakırspor-İstanbul Büyükşehir Belediyesespor yöneticilerine yemek verdi. Necati Kolcuoğlu Restaurant'da gerçekleşen yemekte basın mensuplarının sorularını cevaplayan Diyarbakırspor 2. Başkanı Halit Ensarioğlu, Bursaspor hem haksızlığa uğradıklarını hem de futbol federasyonundan ceza aldıklarını savunup;"Takdiri Türkiye kamuoyuna bırakıyoruz." dedi. Ensarioğlu, ikinci bir ceza olarak da Adana'ya getirtildiklerini kaydetti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un uçakla bir saatte, kulüp kafilelerinin ise karayoluyla 8-9 saatte Adana'ya ulaştığını anlatan Ensarioğlu, "Bir Elazığ, Malatya dururken, Adana'da oynamamıza karar verdiler. Federasyonun takdiridir; fakat herkesin gözü önünde bir haksızlığa uğruyoruz." değerlendirmesini yaptı.

FİFA'YA KADAR GİDERİZ

TFF'nin kulübe verdiği cezalara itiraz edeceklerini ifade eden Ensarioğlu şunları söyledi: "Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Gerekirse FİFA'ya kadar gideriz. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Bursa'daki tezahüratlara biz alışığız. Bunlar 15 yıldır sürüyor. Ama bizim zorumuza giden başka bir şeydir. Görüntülerde görülen şahıs benim. Bursaspor yöneticilerine 'şu taraftarları susturalım' dedim. Adamlar gülerek bana baktılar. Maç bitti, 20-25 yaralı var. Başkanım olayları sakinleştirmek için stada geldi. Ben hiç maçı izlemeden oradan ayrılmadım. Maç bitti, hakem, gözlemci art niyetliydi? Niye art niyetliydi? Ziya Hoca'nın ağzından hiç küfür çıkmadı. (Adam namusu ve şerefi üzerine yemin ediyor) Hakeme küfür etti, diye üç maç ceza verildi. Maç bittikten sonra, Bursaspor başkanı ve yöneticileri uğurlamaya, geldi. 100 dakikadır neredeydiniz. Yaptınız yapacağınızı, olayları karıştırdınız, bizi ırkçılıkla itham ettiniz. Daha yeni mi aklınız başınıza geldi?"

04.10.2009


 

F.BAHÇE MİLLİ TAKIMDA G.SARAY'I GERİDE BIRAKTI

A MİLLİ Futbol Takımı'nın Belçika ve Ermenistan'la oynayacağı 2010 Dünya Kupası grup elemelerindeki son iki maçın aday kadrosu açıklanırken Fenerbahçe milli takıma 6 futbolcu göndererek Galatasaray ve Beşiktaş'ı geride bıraktı. 10 Ekim Cumartesi günü Belçika ile Başkent Brüksel'deki King Baudouin Stadı'nda ve Ermenistan ile 14 Ekim Çarşamba günü Bursa Atatürk Stadı'nda yapılacak olan A Milli Takım'ın grubunda kalan son iki maçlarında, yabancı oyuncusu fazla olduğu için sürekli eleştirilen Fenerbahçe, A Milli Takım'a 6 futbolcu göndererek Galatasaray ve Beşiktaş'ı geride bıraktı. Fenerbahçe'de milli takım kadrosuna Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Önder Turacı, Kazım Kazım, Emre Belözoğlu ve Semih Şentürk dahil edildi. Böylelikle milli takımda 5'er oyuncuları çağrılan Galatasaray ve Beşiktaş takımları yabancı oyuncularının fazlalığından yakınılan Fenerbahçe'nin gerisinde kaldılar. Bu arada Ermenistan ile 13 Ekim'de Eskişehir Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek Ümit Milli Takım'da ise Beşiktaş'tan hiç bir oyuncu bulunmazken Fenerbahçe'den kaleci Volkan Babacan, Galatasaray'dan ise orta saha oyuncusu Aydın Yılmaz bulunuyor.

04.10.2009


 

AYDINSPOR AMATÖRE DÜŞMEKTEN KURTULDU

AYDIN Süper Amatör Küme'ye düşen ve ilk hafta lisans ücretlerini yatırmadığı için 3-0 hükmen yenik sayılan Aydınspor'da lisans sorunu son anda çözüldü. Aydın Belediyespor ile Adnan Menderes Stadı'nda yarın oynayacağı maça çıkmaması halinde 1. Amatör Küme'ye düşecek olan Aydınspor'da maddi sıkıntı nedeniyle çıkarılamayan lisanslar, mesai saatinin bitmesine 10 dakika kala, 7 bin 700 TL'nin bankaya yatırılması ile çözüldü. Olağanüstü kongrede başkan adayı olan Ufuk Gezeroğlu'nun tüm çabalarına rağmen 3 bin 200 TL bulduğu, kalan 4 bin 500 TL'yi de eski başkan Tansel Önder'in verdiği öğrenildi.

04.10.2009


 

TANJU ÇOLAK ADIYAMAN'DA ÖĞRENCİLERLE MAÇ YAPTI

ADIYAMAN Lisesi'nin eğitim öğretim yılı açılmış programına katılmak için Adıyaman'a gelen Milli futbolcu Tanju Çolak'a hayranları büyük ilgi gösterdi. Çolak, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ın da katıldığı okulun açılış programına katıldı ve daha sonra da öğrencilerle halı sahada maç yaptı. Çolak, hakemlik de yaptığı maç sonrasında öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Maç sonrasında Çolak ile eski Adıyamansporlu futbolcu İzzettin Çağlayan'a birer Adıyaman Lisesi forması hediye edildi. Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da Çolak'a, yöreye özgü halı ve kilim hediye etti ve Adıyaman'a geldiği için teşekkür etti. Çolak, daha sonra da kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Perre Antik Kenti'ni ziyaret etti ve buradaki eserleri yakından inceleme fırsatı buldu.

04.10.2009


 

MALATYA'DA 25 BİN KİŞİLİK STAT PROJESİ HAZIR

MALATYA'DA, İnönü Üniversitesi karşısındaki alana yapılması planlanan 25 bin kişilik stadyum için TOKİ'nin kararı bekleniyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, bu projenin kısa sürede hayata geçirilmesi için TOKİ ile anlaşma sağlanması gerektiğini, anlaşılamadığı takdirde başka planlarının olduğunu ifade etti. İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, şu bilgileri verdi: ''İnönü Üniversitesi Rektörlüğünün bize devrettiği üniversite karşısındaki 65 bin metrekarelik alana 25 bin kişilik stadyum ve şeker fabrikası özelleştikten sonra devredilen 64 bin metrekarelik alana da kapalı yüzme havuzu ve jimnastik salonları açmayı planlıyoruz."

04.10.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG PROGRAMI

15.00 Eskişehirspor-Kayserispor (Eskişehir Atatürk)

15.00 Sivasspor-Antalyaspor (Sivas 4 Eylül)

16.00 Ankaragücü-Galatasaray (Ankara 19 Mayıs)

20.00 Fenerbahçe-Gençlerbirliği (Şükrü Saracoğlu)

BANK ASYA 1. LİG'DE BU HAFTA

15.00 Kayseri Erciyes-Mersin İdmanyurdu (Kayseri)

15.00 Giresunspor-Hacettepe (Ali Sami Yen)

15.00 Kartalspor-Orduspor (Kartal)

15.00 Gaziantep B.B.-Çaykur Rize (GASKİ Tesisleri)

15.00 Samsunspor-Boluspor (Samsun 19 Mayıs)

15.00 Konyaspor- Kardemir Karabükspor (Konya)

15.00 Bucaspor-Adanaspor (Yeni Buca)

5 Ekim Pazartesi:

20.00 Dardanelspor-Karşıyaka (Çanakkale 18 Mart)

04.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.