06 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

ALEX'İN GÖZÜ MİLLİ TAKIMDA

FENERBAHÇE'NİN Brezilyalı futbolcusu Alex, Gençlerbirliği karşılaşmasında çok önemli bir sonuç elde ettiklerini söyledi.Basın mensuplarına açıklama yapan Alex, önemli olanın kazanmak olduğunu ifade ederek, ''Takım olarak iyi mücadele ettik ve almak zorunda olduğumuz 3 puanı kazandık. Tabii isteğimiz her zaman kazanmak'' dedi. Sarı-lacivertli takımın, Alex'in oyunda olduğu maçlarda daha iyi performans sergilediği şeklindeki bir yorum üzerine, buna katılmadığını belirten Brezilyalı oyuncu, ''Fenerbahçe büyük bir takım ve ben de sadece bu takımın bir parçasıyım. Kadromuzda bireysel olarak oldukça kaliteli oyuncular var. Fenerbahçe'nin gücü de buradan geliyor'' derken, ilerleyen haftalarda daha iyi olacaklarını vurgulayarak, ''İyi yolda olduğumuzu söyleyebiliriz. Kazanmayı sürdürüyoruz. Tabii ki eksiklerimiz var ve zaman içinde daha iyi olacağız'' diye konuştu.

BİR GÜN BİR TAKIM BİZİ YENECEK

Ligin ilk 8 haftasında rakiplerini yenerek ligde kendilerine ait en iyi başlangıç rekorunu geliştiren Fenerbahçe'nin bir gün yenileceğini ifade eden Alex, bunun olmaması için mücadele ettiklerini anlattı ve ''Her zaman böyle kazanarak devam etmeyeceğiz. Bir gün bir takım bizi yenecek ama biz futbolcular olarak bunun mümkün olduğunca geç olması için çabalıyoruz. Mevcut durum da üzerimizde baskı yaratmıyor'' ifadesini kullandı. Yine takım arkadaşı Emre Belözoğlu'na övgüde bulunan Alex, Emre'nin takım için çok önemli bir oyuncu olduğunu, hem saha içinde, hem de saha dışında nasıl daha iyi oynayabilecekleri konusunda konuştuklarını dile getirdi.

MİLLİ TAKIMDA OYNAMAK İSTERİM

Sarı-lacivertli oyuncu, takım arkadaşı Dos Santos ile Galatasaray'da forma giyen Elano'nun davet edildiği Brezilya milli takım kadrosunda kendisinin neden yer almadığı ve teknik direktör Dunga ile aralarında sorun olup olmadığı yönündeki soru üzerine şunları söyledi: ''Dunga ile aramda hiçbir sıkıntı yok. Kaldı ki tanımıyorum bile. Sadece futbolculuğu dönemindeki başarılarından kendisini biliyorum. Problem ya da kırgınlık yok. Brezilya milli takım hocası Dunga'dır. O istediğini çağırır, istemediğini çağırmaz. Tabii ki ben de orada olmak isterim. Ancak çağrılmamam bende kırgınlık meydana getirmez. Ben futbolumu oynamayı sürdürürüm. Elbette Brezilya milli takımında oynamayı hak ettiğimi düşünüyorum ama teknik direktörün kararına saygılıyım.'' Brezilyalı oyuncu, son olarak Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancı oyunculardan biri olarak Galatasaray'ın eski oyuncusu Hagi ile beraber adının söylendiği şeklindeki bir yoruma da Hagi'nin kendisiyle aynı pozisyonda oynayan değerli bir oyuncu olduğunu ve kendisinin bu şekilde karşılaştırılmasını mutluluk verici bulduğunu sözlerine ekledi.

Rekortmen Daum'un

büyük başarısı

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Christoph Daum, sarı-lacivertli ekibin başında elde elde ettiği performans rekorlarıyla dikkati çekiyor. Turkcell Süper Lig'de 2009-2010 sezonuna ilk 8 maçta elde ettiği galibiyetlerle güzel bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Alman teknik adam yönetiminde 45 yıllık (7 maç) sezona en iyi başlangıç rekorunu 8 maça taşıyarak, yeni bir başarıya imza attı. Sarı-lacivertli ekibi lig mücadelesinde hep zirvede tutan, daha önceki 3 sezonunda 2 şampiyonluk 1 ikincilik yaşayan Daum, 2005-2006 sezonunda Fenerbahçe'nin kendi tarihinde 11 maçlık üst üste galibiyet rekorunu 12'ye taşımıştı.

BÜTÜN ÜNVANLARI ELE GEÇİRDİ

Alman çalıştırıcı 2005-2006 sezonunda, Fenerbahçe'nin teknik direktörleri arasındaki değerlendirmede, 1. ligde üst üste en fazla maça çıkma rekorunu da kırmıştı. Fenerbahçe, yine 2005-2006 sezonunda Christoph Daum yönetiminde, ligin ilk yarısını 45 puanla tamamlayarak, 3 puanlı sistemde 34 maç üzerinden oynanan son 15 sezonun en iyi ilk yarı performansını ortaya koymuştu. Daum yönetimindeki sarı-lacivertliler, 2005-2006 sezonunda ligin ilk yarısını namağlup tamamlamıştı.

06.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ALEX'İN GÖZÜ MİLLİ TAKIMDA

  Rijkaard: Sorumlu benim

  G.Saray'ın defoları A.Gücü karşısında ortaya çıktı

  Terim kart cezalısı Arda ve Emre'ye izin verdi

  Beşiktaş ilk 100 takımın dışında kaldı

  A Millîler Hollanda'da

  F.Bahçe arayı açıyor

  TOPLU SONUÇLAR

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.