06 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

G.Saray'ın defoları A.Gücü karşısında ortaya çıktı

Sturm Graz ve Kasımpaşa maçlarındaki beraberlikler G.Saray'da özgüveni kaybettirmiş. Mağlubiyetlerin demoralize olmadaki etkisini biliyorduk ta, beraberliklerin bu kadar etkili olacağını bilemezdik açıkçası. G.Saray'daki kötü gidişin sebebi elbetteki iki beraberlik değil sadece. Önceki iki yazımda teknik direktör Rijkaard'ın bazı konularda tedbirler alması gerektiğine dikkat çekmiştim. İlk uyarıyı Kasımpaşa, ikincisini Sturm Graz takımları yaptı yapmasına da, gerekli ders alınamamış belli ki. G.Saray takımı tekniğe dayalı oynamayı düşünen kaliteli oyuncularının becerisiyle, ısırmayan takımlara karşı gollü galibiyetlerle sezona giriş yaptı. Ancak Sturm Graz ve Ankaragücü maçlarında, rakiplerin ısıran oyun felsefesi G.Saray'ı bozdu. Dişe diş mücadeleyi bir takım olarak yapmayan G.Saray'ın defoları ortaya çıktı. Bir de buna bizim de anlamadığımız form düşüklüğü eklenince, 15 gün öncesinin fırtına takımının yerine, titrek ve güvensiz bir G.Saray izlemeye başladık. Ayağındaki topu rakibe gol pası veren, gole giden rakibini seyreden oyuncular üç maç öncesinin oyuncuları ama, nedensekazanma mantalitelerinde yetersizlik ileri safhaya varmış.

Diğer bir önemli husus, G.Saray'ın saha dışı faktörlerle bir yerlere çekilmek istenmesi. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın son zamanlarda, G.Saray'ın kaptanı Arda ile ilgili etik olamayan transfer çıkışları. Arda gerçekten çok iyi bir G.Saraylı. Uçuk rakamlarla seni alacağım lafı, oyuncunu kafasını karıştırmaya yönelik. Alacağından falan değil. Ancak durduk yerde bu çıkış öyle sıradan değil. Şimdi kalksa Adnan Polat, F.Bahçe kaptanına astronomik fiyatla transfer teklif yapsa bunun kabul edilebilir tarafı olur mu? Bunlar yanlış şeyler. Daha geçen hafta, F.Bahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu basketbolcuları Mirsad Türkcan'a, Efes Pilsen'in zamansız transfer teklifinin "ayartma" ve "organize iş" olduğunu söylemesi başkan Aziz Yıldırım'ın yaptığıyla ters düşmüyor mu?

Bir diğer husus, hakemlerin G.Saray maçlarındaki akıl almaz hataları. Kasımpaşa maçında, kaleye giren topu elle çelen oyuncuyu göremeyen, A.Gücü maçında 75. dakikada, maç 0-0'ken Nonda'nın düşürülüşünü atlayan ve bir sürü çifte standart düdük çalan hakemlerde, düşüşün önemli bir parçası oldu. Bütün bu olanların karşısında, G.Saray yönetiminin sessiz kalmasıysa işin düşündürücü diğer tarafı.

[email protected].

SAİD OKUR

06.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ALEX'İN GÖZÜ MİLLİ TAKIMDA

  Rijkaard: Sorumlu benim

  G.Saray'ın defoları A.Gücü karşısında ortaya çıktı

  Terim kart cezalısı Arda ve Emre'ye izin verdi

  Beşiktaş ilk 100 takımın dışında kaldı

  A Millîler Hollanda'da

  F.Bahçe arayı açıyor

  TOPLU SONUÇLAR

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.