07 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

FATİH TERİM MİLLİ TAKIMA BENİ NEDEN ALMADIĞINI AÇIKLAMALI

RUSYA'NIN Zenit St. Petesburg takımında forma giyen Fatih Tekke, gündeme damga vuracak açıklamalar yaparken, milli takıma neden alınmadığını birilerinin çıkıp açıklaması gerektiğini söyledi.

Fatih Tekke, Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'na yaptığı açıklamada, "Milli takımı hak ettiğimi düşünüyorum. Rusya'da her hafta gol atıyorum. Çok formdayım. Birisi çıkıp neden seçilmediğimi açıklasın. Milli Takım'a seçilememek kariyerimi sekteye uğrattı. Kariyerime Avrupa'da devam etmek istiyorum. Trabzonsporlu futbolculara haksızlık yapılıyor." dedi.

TRABZON'LA ANLAŞTIM, OLMADI

Fatih Tekke'nin Trabzonspor'a transferinden Gökhan Ünal ve Umut Bulut'a, Milli Takım'dan Beşiktaş ve Fenerbahçe'den aldığı transfer teklifine kadar pek çok konuda yaptığı çarpıcı açıklamaların ayrıntıları şöyle; ''Herkes benim Ocak'ta serbest kalacağımı düşünüyordu, ama bu doğru değil. Benim mukavelem 2010 Ağustos'ta bitiyor. Zenit, benimle tekrar anlaşmak isteyebilir, henüz konuşmadık; ama bu performansım ligin sonuna kadar devam eder ise tercihim Avrupa'da kalmaktan yana olacak. Türkiye'ye dönersem, önceliğim her zamanki gibi Trabzonspor'dan yana olacak. Trabzonspor yönetimiyle transfer döneminin bitimine 1 gün kala konuştuk. 10 dakika içerisinde anlaştık, Zenit izin vermedi. O dönem arka arakaya 4 gol attım. "Seni bırakmayız" dediler. Zenit izin verseydi bile geç kalınmış bir teklifti, prosüdür son günde halledilemezdi.''

MİLLİ TAKIM'I HAK EDİYORUM

Fatih Tekke, A Milli Takım ile ilgili bir soru üzerine ise, ''Söz konusu milli takım olmasaydı çok ağır şeyler söyleyecektim. Milli Takım'da karar veren bir grup var. Onların görüşüne de saygı duymak lazım. Ama ortada ciddi bir sorun var. Gökdeniz de Rubin Kazan'da müthiş bir performans sergiliyor; milli takımda yok. Türkiye'de bir oyuncu sadece iki maç oynayıp, bir anda milli takıma çağrılabiliyor ya da bir oyuncu birileri tarafından bir yerlere getirilmeye çalışılıyor. Biz neden oynatılmıyoruz. Milli takımı hak etmediğimi düşünmüyorum.'' diye cevap verdi. Milli takıma alınmama konusunun kişisel olmadığının söylendiğini de belirten Tekke, ''Peki o zaman neden nedir. Performans mı, değil; çünkü şu anda Rusya'nın en formda oyuncularındanım. Sağlık sorunum yok. Tecrübe mi değil, yetenek mi değil. Ortada hiçbir gerekçe yok. Daha önce milli takımın oyuncusu olduğumuz dönemle, şu son iki senedeki tutum arasında 180 derece fark var. Bunun sebebini birinin çıkıp söylemesi gerekir. Neticesinde bu herkesin takımı, ne Trabzon'un, ne Galatasaray'ın Türkiye'nin takımı.'' dedi.

BEŞİKTAŞ VE F.BAHÇE İSTEDİ

BEŞİKTAŞ ve Fenerbahçe'den transfer teklifi aldığını da belirten Fatih Tekke, ''İki takımdan da teklif aldım ama yeni değil. İstediğimiz şekilde değildi. Gerçekleşmedi. Bunları konuşmak artık yersiz'' diye konuştu.

07.10.2009


 

Polat: Daha yolun başındayız

GALATASARAY Kulübü Başkanı Adnan Polat, Turkcell Süper Lig'de alınan bir mağlubiyetin herşeyi bitirmediğini ve yolun başlangıcında olduklarını söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'ni Büyükçekmece'ye taşınması için gerekli arsa tahsisiyle ilgili protokolün imzalanmasının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandıran başkan Polat, "Hergün yeni bir başlangıç. Yeniden güneş doğdu. Önümüze bakacağız uzun bir yolun başlangıcındayız." diye konuştu. Polat, Aslantepe'deki stat konusunda ise "Pazartesi günü sözleşme imzalandı. Ay sonuna kadar burada inşaat başlar" dedi.

07.10.2009


 

A Millîler Hollanda'da çalıştı

A MİLLİ Fotbol Takımı, cumartesi günü Belçika ile yapacağı maç öncesi ilk antrenmanını yaklaşık iki saat gecikme ile Hollanda'nın Tegelen kentindeki Tegelen TSC 04 Sportclub binasındaki sahada yaptı.

Gecikmenin, Hollanda'ya A Millileri getiren otobüsün navigasyon sisteminden ve Hollanda'daki karayolu çalışmasından kaynaklandığı açıklandı. Teknik Direktör Fatih Terim yönetiminde akşam saat 20.15'te başlayan ve yağmur altında yapılan antrenman, bir saatten fazla sürdü. Antrenman öncesinde Fatih Terim'in basın ile yakın diyaloğu dikkatlerden kaçmadı. Neşeli bir ortamda başlayan çalışmaya, sakat olan Sercan Yıldırım ile Nuri Şahin katılmadı, Volkan Demirel ise salonda çalıştı. Fenerbahçe ve Galatasaray'dan katılan futbolcular yalnızca koşu yaparken, diğer futbolcular, dar alanda pas çalıştılar. Milli Takım doktoru Bülent Bayraktar, Sercan'ın baldırında kas çekmesi olduğu için çalışmadığını söyledi.

07.10.2009


 

Trabzon'un mevsimi hep sonbahar!

Bir takım bir maçta çok iyi oynamadan, ona yakın pozisyon buluyorsa ve bir de penaltı kaçırıp o maçı kazanamıyorsa o takıma 'pes' denir, başka bir şey denmez. Bu sezon hiçbir maça aynı 11'le çıkmayan teknik direktör Bross'u anlayabiliyoruz ama oyuncular da bir alem. İki hafta önce maçı alıp koparan Colman, 'top bana uzak, size yakın olsun' der gibiydi. Üstüne üstlük bir de penaltı kaçırdı. Yattara 140 gün sonra Avni Aker'de, sırtında da 61 numara, penaltıyı ona attırsana hocam. Hem onun için beklenmedik moral motivasyon olur.

Trabzonspor ilk yarının neredeyse ortalarına geldiğimiz bu dönemde saha içi sıkıntıları devam eden ve edecek gibi de görünen bir ekip. Yani bu sezon resim bu, bununla yaşamayı öğrenmeli Trabzonsporlular. Üç haftadır kendine geldiğini sandığımız Cale, Hırvatistan futbolunun gelecek on yıllarında olması beklenen Gabriç, olsa olsa Trabzonspor'da kendini yetiştirir, yoksa başka bir şey de beklememek lazım.

Trabzonspor, ne kombine bir atak organizasyonu ne de göze hoş gelen bir kanat bindirmesi yapabildi. Ortadan derin toplarla da pozisyonlara girmedi. Yani ekstra işler yapmadan direkten dönen iki topu, kaçan bir penaltısı ve başka net pozisyonları var. Oyunu domine etmeden bunları beceren takım bir tek golü beceremedi. Onun fırsatı da geldi ama olmadı.

Bross, 'yetenekli futbolcu sayım az olsa da çok koşarak, çokça savaşarak o açığı kapatırım' diye düşünüyor. Her Avrupalı böyle düşünür ama burası Türkiye. Bazı şeyleri istesen de veremezsin. Trabzonspor çok koşuyor, çok da mücadele ediyor ama top çizgiyi geçmeyince bütün bunlar sizin basın toplantısı notlarınız olur.

Trabzonspor-Gaziantep maçını ülkemden binlerce kilometre uzakta Almanya'da izledim. Yine bir gurbet akşamındaydık ama bu kez kederlendik. Aslında sizlere gurbetten çok güzel mektuplar getirmek isterdim. Ancak burada da hayat Trabzonspor. Maça doğru gurbet sokaklarında Trabzonspor formalı çocuklardan bahsetmek isterdim, Almanya'da doğan, hiç şampiyonluk görmeyen, hatta Trabzon'u Türkiye'yi yazdan yaza görebilen gençlerin şampiyonluk hasretinden bahsetmek isterdim ama başka bir sefere.

Bir Sonbahar Almanya'sı… Bir gecelik de olsa Trabzonspor mevsimi değiştirir diye düşündük ama herhalde bu sezon Trabzonspor'un mevsimi hep sonbahar..!

[email protected]

KADİR BIYIKLI

07.10.2009


 

Konyaspor Bank Asya'da namağlup tek takım

BU yıl tek hedefi Turkcell Süper Lig'e yeniden çıkabilmek olan Konyaspor, Bank Asya 1. Lig'de 7 maçta namağlup tek takım olma özelliğini taşıyor.

Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, Konyaspor'un çok şansız bir şekilde, önceki sezon Turkcell Süper Lig'den ayrılmak zorunda kaldığını, şimdi ise bu ligde kendilerini misafir olarak gördüklerini belirtti. Şu an Bank Asya 1. Lig'de yenilgisiz tek takım olduklarını vurgulayan Karapınar, şunları kaydetti: ''Oyuncusu, teknik heyeti, seyircisi ve yönetimiyle kenetlenerek bu başarıyı elde ettik. Ligin lideriyiz, önemli olan bunu sürdürebilmemiz ve sezon sonunda ait olduğumuz Süper Lig'e yükselmemiz, tek hedefimiz bu... Hafta sonu Karşıyaka ile deplasmanda seyircisiz oynayacağız, bizim için kritik maçlardan biri. Buradan alacağımız puanlar bizim önümüzü açacaktır, bu açıdan çok sıkı hazırlanıyoruz. Konyaspor, 7 maçta namağlup unvanını koruyor. Fenerbahçe 8'de 8 yaptı. Bank Asya'nın Fenerbahçesi de biziz.''Bank Asya 1. Lig'de 7 hafta sonunda 5 galibiyet, 2 beraberlik alan Konyaspor, 17 puanla liderliğini korudu.

07.10.2009


 

CSKA MOSKOVA İSTANBUL'DA

BEKO Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Efes Pilsen, Teknosa Türkiye Kupası maçları öncesi Rusya'nın CSKA Moskova takımıyla İstanbul'da 2 hazırlık maçı yapacak.

Efes Pilsen ve CSKA Moskova arasındaki hazırlık karşılaşmaları yarın ve 8 Ekim Perşembe günü Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanacak. İki karşılaşma da saat 19.00'da başlayacak ve Skytürk ekranlarından naklen yayınlanacak. Efes Pilsen'in davetlisi olarak İstanbul'a tam kadro gelen CSKA Moskova, 2006 ve 2008 yıllarında ULEB Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşmış, geçen yıl da final oynamıştı.

07.10.2009


 

SERENA WİLLİAMS YİNE 1 NUMARA

ABD'Lİ tenisçi Serena Williams, bayanlar dünya klasmanında yeniden 1 numara olmayı garantiledi.

Williams, Çin Açık Tenis Turnuvası'nın ikinci turunda Rus rakibi Ekaterina Makarova'yı 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-0 eleyince, bayanlarda liderliği yeniden ele geçirdi. Turnuvada, Çinli Zhang Shuai'ye ikinci turda elenen Serena Williams, açıklanacak ilk WTA Tour sıralamasında, yeniden zirvede yer alacak.

07.10.2009


 

BÜLENT UYGUN SİVAS'A VEDA ETTİ

SİVASSPOR'DAKİ teknik direktörlük görevinden istifa eden Bülent Uygun, ''Ben hiç kimseyle anlaşmadım.

Hiçbir yerle de görüşmeyi şu anda düşünmüyorum'' dedi. Ligin 8. haftasında Antalyaspor'u 2-0 mağlup ettikleri maçın ardından, istifasını açıklayan Uygun, kulüp tesislerinde kendisini uğurlayamaya gelen bazı yöneticiler ve personelle vedalaştı. Tesislerin önünde kendisini uğurlayanlarla hatıra fotoğrafı çektiren Uygun, onlara veda etti. Uygun ile vedalaşan bazı kulüp çalışanlarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Daha sonra otomobille Sivas Havaalanı'na giden Uygun, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Bazen ayrılıklar güzeldir, bazen üzüntülüdür. Tabii insanlar sevdiğinden ayrıldığı zaman belli üzüntüler yaşayacaktır. Bu da doğaldır. Demek ki güzel şeyler yaptık ki beraber bu kadar güzel ve özel bir şekilde uğurlanıyoruz. O yüzden mutluyuz'' diye konuştu.Yaptıklarının ortada olduğunu ifade eden Uygun, ''Seven sevmeyen herkese teşekkür ediyoruz. İnsanın bazen hayatında kendi giyotinini kendi çekebilmesi gerekiyor. Dolayısıyla çekerken de o acı yerine, o zevki tadabilmesi gerekiyor. Biz ölüme giderken de gülerek gitmeyi tercih edenlerdeniz'' ifadesini kullandı.

07.10.2009


 

39 YAŞINDAKİ CORDOBA MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILDI

BEŞİKTAŞ ve Antalyaspor'un eski kalecilerinden 39 yaşındaki Oscar Cordoba, 6 yıl sonra Kolombiya Milli Takımı'na çağrılmanın şaşkınlığını yaşıyor.

Kolombiya Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 2003 yılından bu yana milli takıma çağrılmayan Cordoba, kaleci Agustin Julio'nun sakatlanması üzerine, ülkesinin 2010 Dünya Kupası elemelerinde Şili ile yapacağı maça davet edildi. Halen Millonarios formasını giyen ve 1998 Dünya Kupası başta olmak üzere, 70 kez milli olan 39 yaşındaki Cordoba, en son 2003 yılındaki elemelerde mücadele etmişti. Kolombiya'nın, 8. sırada yer aldığı Güney Amerika'da, ilk 4 takım otomatikman gruptan çıkacak.

07.10.2009


 

BULGARİSTAN'DA 4 DAKİKADA BİTEN MAÇ

BULGARİSTAN'DA yapılan bir 3. lig maçı, takımlardan birinin oyuncu sayısı 6'ya düşünce, 4 dakikada sona erdi.

Bulgaristan medyasında yer alan haberlere göre, Pazar günü Chavdar Byala Slatina'yı konuk eden Gigant Belene, sakat ve cezalı oyuncularının fazla olması nedeniyle karşılaşmaya 8 futbolcuyla çıktı. Maçın ilk 4 dakikasında 2 oyuncusu daha sakatlanan ev sahibi takım, hakeme düdük çalmaktan başka çare bırakmadı. Bunun üzerine, Chavdar Byala Slatina takımı hükmen 3-0 galip ilan edildi. Bulgaristan Futbol Federasyonu'nun kuralları gereği, bir maçın devam edebilmesi için iki takımın da oyuncu sayısının en az 7 olması gerekiyor. Söz konusu maç, Bulgaristan'da yapılan en kısa maç olarak da tarihe geçti.

07.10.2009


 

TÜRK YELKEN TAKIMI FRANSA'DA 2. OLDU

İSTANBUL'DA Mayıs ayında, Turgutreis ve Didim'de ise Ağustos ayında düzenlenen ''Shop&Miles Sailing Cup''ın galibi ''Komet'' takımı, Les Voiles de Saint-Tropez yarışlarında 2. oldu.

Komet takımı, 27 Eylül–4 Ekim tarihlerinde St. Tropez'de gerçekleştirilen, dünyanın en önemli ve en prestijli yelken yarışlarında, Türkiye adına büyük bir başarıya imza atarak, kendi klasmanında 2. sırayı elde etti. ''Tradition'', ''Wally'', ''Modern'' ve ''Spirit of Tradition'' olmak üzere 4 kategoride düzenlenen, uluslararası yelken dünyasının önde gelen ve isim yapmış 300 teknesinin katıldığı Les Voiles de Saint-Tropez yarışlarına Shop&Miles'ın desteği ile katılan ''Komet'' takımı, ''Modern'' kategorisinde, IRC-C sınıfında yarışan 22 tekne arasında kıyasıya mücadele ederek, ikincilik elde etti. Türk yelken sporunun geldiği noktanın önemine dikkati çeken Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Elvan Bilge, ''Komet takımını elde ettikleri başarıdan dolayı gönülden kutluyoruz" dedi.

07.10.2009


 

Hidayet: NBA'i özledim

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) forma giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, yeni takımı Toronto Raptors ile antrenmanlara başladı.

NBA'in Kanada merkezli takımlarından Toronto Raptors'a transferinin ardından, Avrupa Basketbol Şampiyonası hazırlıkları için Türkiye'ye gelen Basketbol Milli Takımı kaptanı Türkoğlu, şampiyonanın sona ermesi ve yaptığı kısa tatilden sonra yeni takımının antrenmanlarına gecikmeli olarak katıldı. Amerikan Profesyonel Ligi'nde geçen sezon Orlando Magic forması ile final oynamasının ardından 53 milyon dolarlık rekor bir ücretle Kanada takımına geçen Raptors'ın en önemli yıldızı konumundaki Türkoğlu, antrenmanlara katıldığı ilk gün NBA TV'de Raptors yorumcusu Matt Devlin'in sorularını cevapladı. Yaz sezonunu değerlendiren Türkoğlu, ''NBA'de yazı en yoğun geçiren oyuncuların başında geliyorum. Fazla tatil fırsatım olmadı. Geçen sezon finaller nedeniyle Haziran sonuna kadar oynadım, ardından transfer görüşmelerim sürdü. Ağustos'ta Avrupa Basketbol Şampiyonası için Türkiye'de kampa girdim ve Eylül'de de şampiyonada yoğun bir dönem geçirdim. Ülkemin formasını giymek bana her zaman onur veriyor ve kendimi özel hissettiriyor. Orada olmayı çok istiyordum'' dedi.

İDMAN AÇIĞINI KAPATACAĞIM

Takımın antrenörü Jay Triano'ya kendisine gösterdiği anlayıştan dolayı teşekkür eden Hidayet, antrenmanlara gecikmeli başladığını, ama en kısa sürede kendisini tazeleyerek açığını kapatacağını ve hazır hale geleceğini kaydetti. NBA'i özlediğini de vurgulayan milli basketbolcu, yeni bir takım, yeni oyuncular ve yeni antrenör ile kısa sürede iyi bir hava yakalayacaklarına inandığını söyledi. Bu arada, Toronto Raptors takımının internet sitesine milli basketbolcunun transferinin ardından geldiği Kanada şehrinde küçük Raptors taraftarları ile çekilmiş bir fotoğrafı konuldu. Fotoğrafın altında, ''NBA yıldızı Hidayet yeni fanatikleri ile'' yazısı yer aldı.

07.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.