09 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

ABD'DE TÜRK DERBİSİ

FENERBAHÇE USA Derneği'nin davetlisi olarak New York'taki Türkevi'nde düzenlenen panele katılan ABD Futbol Federasyonu Başkanı Mark Abbott, ''Fenerbahçe ile Galatasaray takımlarının ülkenin en önemli stadyumlarının başında gelen Giants'da bir dostluk maçı yapmasının muhteşem bir olay olacağını'' söyledi.

Abbot, ABD'de yaşayan Türk futbolseverlerin ilgi gösterdiği panelde ülkesindeki futbol sistemi hakkında bilgi verdi ve katılımcıların sorularını cevapladı. Amerika'daki futbol sisteminin ve sektör olarak futbola bakışlarının Türkiye'den çok farklı olduğunu ifade eden Abbot, yönetenler olarak futbolu önce ticari bir iş, sonra spor olarak gördüklerinin altını çizdi. Abbott, ''Bu ülkede profesyonel her spor dalına ilk önce bir ticari faaliyet olarak bakılır. Biz de futbolu böyle görüyoruz. Federasyon Başkanı olarak ben uluslararası ekonomi üzerine yüksek lisans eğitimi almış birisiyim. ABD'de futbol sektöründe yıllık 500 milyon dolarlık bir bütçe dönüyor'' dedi.

İSTANBUL'DA DERBİ İZLEYECEK

Konuşmasının ardından, futbolseverlerin sorularını cevaplayan ABD Futbol Federasyonu Başkanı, bir soru üzerine, ''Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki rekabeti biliyorum. Başta New York ve New Jersey olmak üzere, ABD'de futbola ilgilenen çok sayıda Türk yaşıyor. Her iki takımın da burada, Giants Stadyumu'nda bir dostluk maçı yapması muhteşem bir olay olur. Eğer biz ve onlar programlarını ayarlayabilirlerse böyle bir organizasyonun içinde olmaktan mutluluk duyarım'' diye konuştu. Fenerbahçe USA Derneği yöneticileri de Abbott'u, kendilerinin davetlisi olarak İstanbul'da oynanacak bir Fenerbahçe-Galatasaray derbisini izlemeye götüreceklerini belirtti.

09.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD'DE TÜRK DERBİSİ

  Türkiye-Ermenistan maçında herşey yasak

  Denizli: Güveni geri getireceğiz

  TELLO VE BOBO DÜZELMEYE MECBUR

  Yattara G.Saray'a hazırlanıyor

  KEİTA İDMANA ÇIKTI

  VOLEYBOLDA ERKEKLER 1. LİGİ BU HAFTA BAŞLIYOR

  ERKEKLER HENTBOL SÜPER LİGİ YARIN START ALIYOR

  POLAT GECEYE KATILACAK

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.