10 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

MÜSİAD’dan Mısır’a çıkarma

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından bu yıl 13.cüsü gerçekleştirilecek ve ev sahipliğini Kahire Ticaret Odasının yapacağı Uluslararası İş Forumu (IBF) Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımıyla Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlenecek. MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, genel merkezde düzenlediği toplantıda basın mensuplarına 12 – 15 Ekim 2010 tarihlerinde gerçekleştirilecek, IBF hakkında bilgi verdi. MÜSİAD Başkanı Vardan, İslâm ülkeleri arasında ticaretin geliştirilmesi ve Müslüman işadamları arasında küresel iş ağının oluşturulması amacıyla 1995 yılında kurulan IBF-Uluslararası İş Forumuna bu yıl Türkiye’den 350’yi, IBF’e üye ülkelerden 450’yi ve Mısır’dan da 1,600’ü aşkın işadamı ve 16 yabancı bakanın da katılacağını vurguladı. Toplam 2 bin 400’ün üstünde bir katılımın gerçekleşeceği bu forumun, aynı zamanda, Türkiye’nin yurtdışında düzenlediği en büyük ve kapsamlı organizasyonlardan biri olma hüviyeti de taşıdığını belirten Vardan, 13.IBF Kongresinin ana temasının, “Küresel Kriz Sırası ve Sonrasında Ticaret ve Sanayinin Gelişimi” olarak belirlendiğini; bu çerçevede 13.IBF Kongresinde; “Küresel Finans Gelişmelerinin Gölgesinde Kalan İslâmî Finanstan Beklentiler”, “ Küresel Ekonomik Düzenin Yeniden Yapılanması: İş Dünyasının Rolü”, “Küresel Kriz Döneminde Ticaret ve Sanayinin Gelişimi: İşbirliği için Yeni Fırsatlar” başlıklı oturumların gerçekleştirileceğini söyledi. Vardan, toplantıların ve oturumların ardından üzerinde mutabık kalınan görüşlerin bir sonuç bildirisi ile kamuoyu ile paylaşılacağını dile getirdi.

TOPLANTININ CAN DAMARI: İKİLİ İŞ

GÖRÜŞMELERİ VE SEKTÖREL OTURUMLAR

TÜRK ve Mısırlı işadamlarının yanı sıra IBF’e üye diğer ülkelerden gelerek foruma katılan 2bin 400 civarındaki işadamı birbirleriyle tanışma ve iş yapma imkanını arayacak. Bu şekilde 2009’un ilk 7 ay içerisinde ihracatımızın yüzde 140 oranında arttığı Mısır’a yapılacak olan bu iş gezisi ile Mısır’ın Türkiye’nin en önemli ticari partnerlerinden biri olması hedefleniyor. Bununla beraber yapılacak sektörel oturumlar ve proje sunumları bölümü ile sektör bazında IBF’e üye ülkelerdeki yatırım imkânları da karşılıklı olarak araştırılacak.

FORUMA KATILACAKLAR

BAŞKANLIĞINI MÜSİAD Başkanı Vardan’ın yaptığı heyette, MÜSİAD 3.dönem Başkanı Dr. Ömer Bolat ve IBF Başkanı Erol Yarar’in yanı sıra Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Mladen Zırojevic ve bir önceki Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Slobodan Puhalac, T.C. Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Turhan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle, Dış Ekonomik İlişkiler (DEİK) Türk-Ortadoğu İş Konseyleri Koordinatörü Mehmet Habbab, DEİK Türk-Mısır İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield gibi önemli isimler de yer alıyor.

ÜMİT KIZILTEPE / İSTANBUL

10.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Faiz isyanı

  MÜSİAD’dan Mısır’a çıkarma

  Krİz kÂhİnİ Roubİnİ: Kriz devam ediyor

  Hamsi yüz güldürdü

  IMF ile anlaşmamak dünyanın sonu değil

  KDV ve ÖTV indirimleri yıl sonuna kadar uzatılsın

  KOBİ’lere, yeni kredi

  ÇETKODER: Kart aidatında bankalar korundu

  MEDEF: Türkiye, anahtar ülke

  Bayanların mutfaktaki yardımcısı: Kenton

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.