13 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Sınırlar açılabilir

Zürih’te ilişkilerin normalleşmesini öngören bir protokol imzaladığımız Ermenistan’ın Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki sınırların yıl sonuna kadar açılması ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

İNTERNET ajanslarından Tert’in haberine göre, Türk-Ermeni sınırlarının yıl sonuna kadar açılması ihtimalinin bulunup bulunmadığı yönündeki bir soru üzerine Sarkisyan, böyle bir ihtimalin bulunduğunu ifade ederek, ‘’Her şey mümkün. Bu, tarafların (Emenistan ile Türkiye) varılan anlaşmalara saygı duymalarına ve bu doğrultuda ilerlemelerine bağlıdır. Ermenistan başka ülkelerle varılan anlaşmalara her zaman saygı duymuştur’’ diye konuştu.

İşgal altındaki Yukarı Karabağ konusuna da değinen Nalbandyan, Karabağ sorununun çözümünü amaçlayan müzakereler sürecinde olumlu bir dinamiğin bulunduğunu ifade ederek, bu sürecin basit bir süreç olmadığını ve doğru yönde ilerlediğini söyledi. Karabağ sorununun çözümüne ilişkin Madrid belgesinde birçok ilkenin yer aldığını ve bugün bu ilkelerden ikisini müzakere ettiklerini belirterek, ‘’Eğer anlaşırsak ilerleyeceğiz. Tüm ilkeler üzerinde anlaşırsak da, o zaman barış anlaşmasının hazırlık süreci başlatılacaktır’’ dedi. Nalbandyan, bu sürecin uzun ve zor olduğunu ve tarafların da (Azerbaycan ile Ermenistan) bunu bildiğini söyleyerek, dolayısıyla yapılan açıklamalara dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

13.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Sınırlar açılabilir

  İsrail kriz var diyor, Türkiye kabul etmiyor

  Sarkisyan maça geliyor

  Doğu Türkistan’da 6 idam

  Obama’nın Ortadoğu temsilcisi eli boş döndü

  HAMAS’tan Obama yönetimine eleştiri

  Çin ve Rusya 5,5 milyar dolarlık anlaşmalar imzalayacak

  Pakistan’ın Şangla şehrinde patlama: 29 ölü

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.