22 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

La Pe Hastanesi kitabı tanıtıldı

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından yayımlanan, Rinaldo Marmara’nın kaleme aldığı ‘’Osmanlı Hoşgörüsünün Tanığı La Pe Hastanesi’’ kitabı tanıtıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet, Şişli’deki Fransız La Paix Hastanesi’nde düzenlenen tanıtım kokteylinde yaptığı konuşmada, Fransız La Paix Hastanesi’nin 150 yıllık tarihe şahitlik ettiğini, İstanbul’a ait bir çok hatırayı barındırdığını söyledi. Kitabın, tarihî belgeler ve fotoğraflar eşliğinde okuyucularını bu serüvene ortak ettiğini dile getiren Selamet, ‘’Yazar Rinaldo Marmara, Osmanlı hoşgörüsüne ait en canlı hatıraları bu eser ile tarihin kuytusunda kaybolmaktan kurtarıyor’’ dedi.

LAPE HASTANESİ

LA Paix Hastanesi’nin geçen yıl 150. kuruluş yıl dönümünü kutlaması dolayısıyla yayımlanan kitapta, hastanenin tarihi, rahibelerin Türkiye’ye gelişi, Kırım Harbi, diğer askeri hastaneler, hastanenin psikiyatri bölümleri, La Paix Hastanesi’nin askeri mezarlığı, Osmanlı Ordusu’nda 1. Dünya Savaşı’nda şehit olan sağlık subaylarının listesi ve La Paix Hastanesi’nin bugünü yer alıyor. Kitapta Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi doktorlarından tıp tarihçisi Şahap Erkoç’un makaleleri de bulunuyor.

22.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Ney’in talipleri giderek artıyor

  Hicaz ve Bağdat Demiryolları’nın 100. Yılı Fotoğraf Sergisi açıldı

  La Pe Hastanesi kitabı tanıtıldı

  Kurşun kalemlerden san'at

  Bilgisayar programlarının da telif hakkı var

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.