22 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

UEFA'DA ZAFER BİZİM OLSUN

G.Saray-Dinamo Bükreş

GALATASARAY, UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu 3. maçında bugün Romanya'nın Dinamo Bükreş takımını konuk edecek. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 22.05'te başlayacak karşılaşmayı İsveç Futbol Federasyonu'ndan Martin Ingvarsson yönetecek. Ingvarsson'un yardımcılıklarını ise Magnus Sjöblom ile Peter Martinsson yapacak. (F) Grubu'nda oynadığı 2 maçta 1 galibiyet, 1 de beraberlik elde eden Galatasaray, 4 puanla lider duruma bulunuyor. Bir galibiyeti, 1 mağlubiyeti bulunan Dinamo Bükreş ise 3 puan ve averajla Panathinaikos'un ardından 3. sırada yer alıyor. Grubun tek yenilgisiz takımı olan sarı-kırmızılılar, ilk maçta deplasmanda Yunanistan'ın Panathinaikos takımını 3-1 mağlup ederken, ikinci maçında İstanbul'da Avusturya'nın Sturm Graz ekibiyle 1-1 berabere kaldı. Dinamo Bükreş ise deplasmanda Sturm Graz'ı 1-0 mağlup ederken, evinde oynadığı maçta Panathinaikos'a 1-0 yenildi. Galatasaray-Dinamo Bükreş maçını yönetecek İsveçli hakem Martin Ingvarsson, bugüne kadar Türk takımlarının oynadığı 2 karşılaşmayı yönetti. Bu 2 maçta da Türk takımları yenilmezken, 1 galibiyet, 1 de beraberlik aldı.

F GRUBU PUAN DURUMU

TAKIM O G B M A Y P

1. Galatasaray 2 1 1 - 4 2 4

2. Panathinaikos 2 1 - 1 2 3 3

3. Dinamo Bükreş 2 1 - 1 1 1 3

4. Sturm Graz 2 - 1 1 1 2 1

Steaua Bükreş-F.Bahçe

UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'ndaki 3. maçında bugündeplasmanda Steaua Bükreş ile karşılaşacak Fenerbahçe, Romanya'dan iyi bir sonuçla dönmek istiyor. Turkcell Süper Lig'de 9. haftada Gaziantepspor'a yenilerek, bu sezon ligdeki ilk puan kaybını yaşayan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Steaua Bükreş maçından iyi bir sonuçla ayrılıp, hafta sonunda Galatasaray ile yapacağı derbi maça moralli çıkmak istiyor. Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Alex, Güiza ve Deivid, bugünkü maçta forma giyemeyecek. Teknik direktör Christoph Daum, tedavileri süren Bilica ve Lugano'yu da 20 kişilik kadroya dahil etti. Fenerbahçe'nin yarınki maça şu 11 ile çıkması bekleniyor: Volkan Demirel, Gökhan, Önder (Lugano), Bilica, Roberto Carlos, Kazım, Emre, Cristian, Dos Santos, Mehmet Topuz, Semih. Steaua Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı İskoç hakem Douglas McDonald yönetecek. Fenerbahçe (H) Grubu'nda 3 puanla ikinci sırada yer alıyor. Sarı-lacivertliler, grupta yaptığı 2 maçta 1 galibiyet, 1 yenilgi aldı. Steaua Bükreş ise 2 maçta 2 bareberlik ve 2 puanla 3. sırada bulunuyor.

H GRUBU PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M P

1. Twente 2 1 1 0 4

2. Fenerbahçe 2 1 0 1 3

3. Steaua Bükreş 2 0 2 0 2

4. Sheriff 2 0 1 1 1

22.10.2009


 

Broos koltuğunu korudu

TRABZONSPOR Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Belçikalı çalıştırıcıları Hugo Broos'un yeterliliği, yetersizliği tartışılmayacak bir teknik adam olduğunu söyledi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde, basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hacısalihoğlu, Trabzonspor'un Galatasaray maçında çok iyi oynamasa da mağlubiyeti hak edecek bir futbol ortaya koymadığını kaydetti. Maçta hakemlerin kritik hatalarının bulunduğunu savunan Hacısalihoğlu, ''Maç sonucunu etkileyecek, maçın kaderini etkileyecek hatalar oldu. Ancak Trabzonspor, her şeye rağmen bu maçta mağlup olmamalıydı. Daha iyi oynaması daha çok yüreğini, kazanma azmini sahaya koyması gerekirdi. Bu anlamda Galatasaray maçını yalnızca hakem hatalarına bağlamadan, hakem hatalarının da etkili olduğu bir maç şeklinde değerlendirmek gerekir'' dedi.

İLK 9 HAFTADA BAŞARISIZIZ

Hacısalihoğlu, maç sonucu kötü olunca her türlü değerlendirmenin yapıldığını kaydederek, ''Trabzonspor'un kaybetmemesi gereken bir maçtı. Konum ve ligdeki durum itibariyle ligde ilk 9 haftada istenilen gerçekleşmedi. Bunda hoca da dahil olmak üzere herkesin eksikleri olabilir. Ligin henüz dörtte birlik bölümü tamamlandı, çok maç var. 3 puanlık sisteme göre bu puan farkı kapanmaz bir puan farkı değil'' diye konuştu. Trabzonspor'un hedefinin her zaman zirvede yer almak olduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, şöyle devam etti: ''Trabzonspor, birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü olur ya da Avrupa Kupaları'na katılır, Türkiye Kupası'nı kazanır. 12 puanlık fark çok önemli fark ve Trabzonspor'un önünde birçok takım olduğunu düşünürsek dikkate alınması gereken, önemsenmesi gereken bir puan farkı. Trabzonspor, gerçek gücünü ve futbolunu sahaya yansıtır, daha az hata yapar, daha çok kazanma azmini, yüreğini sahaya yansıtırsa bundan sonra daha iyi konumda olur. Ligi daha iyi konumda tamamlar. Tabi ki üstteki takımların performansının da bunda önemli rolü olacaktır.''

ŞU AN İÇİN HOCA ARAMIYORUZ

Teknik direktör Hugo Broos'un yeterliliği, yetersizliği tartışılmayacak bir teknik adam olduğunu söyleyen Hacısalihoğlu, şunları söyledi: ''Broos, bugün antrenörlüğe başlamadı. Belçika gibi Avrupa futbolunda önemli bir ülkede uzun yıllar şampiyon olan takımları çalıştırdı, şampiyon yaptı. Ancak Trabzonspor'un bu yıl lige başlarkenki hedefiyle şu andaki durumunu karşılaştırırsak başarısız bir sezon geçirdiği aşikar. O nedenle hoca kim olursa olsun tartışılır bir durumdur. Ancak yönetim kurulunun kısa vadeli hoca anlaşmaları yapmayacağı, Trabzonspor'un büyüklüğüne yakışır bir şekilde daha sağlıklı değerlendirme yapması gerektiği inancıyla şu anda bir hoca tasarrufu yok.''

22.10.2009


 

Colman: Karamsarlığa gerek yok

TÜRKCELL Süper Lig'de 12 puan ile 9. sırada bulunan Tabzonspor'un Arjantinli oyuncusu Gustavo Colman, kimsenin asla karamsarlığa kapılmaması gerektiğini söyledi.

Bordo-mavili takımda 5 gol, 4 asist ile bu sezonun en verimli oyuncusu olan Gustavo Colman, kulübün internet sitesinde açıklamalarda bulundu. Bu sene lige Sivasspor galibiyetiyle çok iyi bir başlangıç yaptıklarını anımsatan Colman, ''Sonrasında büyük bir hataya düştük. Lige yeni yükselen Diyarbakırspor ve Manisaspor'u farkında olmadan küçümsedik. Bu takımları küçümsememizin faturasını ağır bir biçimde ödedik'' dedi. Günümüz futbolunda takımlar arasında derin uçurumların bulunmadığını ifade eden Colman, ''Ardından o maçlardaki kadar kötü oynamadık ve yavaş yavaş ayağa kalkmaya başladık. Geçtiğimiz sezon zirveyi kovalayan Sivasspor, şimdi ligin dibinde. Bu da şunu gösteriyor, futbolda her şey mümkün. İyiyken kötü, kötüyken iyi olabilirsiniz. Asla karamsarlığa kapılmamak gerekiyor. Azimli ve istekliyiz. Şu an belki gerideyiz ama ileride yukarı çıkabiliriz. Bunu sonuna kadar kovalayacağız'' diye konuştu.

Colman, özellikle Galatasaray karşısında çıkardıkları oyun sonrası iyimser olduğunu kaydederek, şöyle devam etti: ''Kendimizi oyunun içinde tutuyoruz, rakiplere karşı çok ciddi bir direnç gösteriyoruz. Bazen büyük şanssızlıklar da yaşıyoruz. Şanssız goller yiyoruz ve net golleri kaçırıyoruz. Daha işin başındayız. Oynayacağımız birçok maç var. Ligin zirvesine geri dönebilme imkanımız bulunuyor. İlk yarıyı mümkün olduğu kadar tepede tamamlayıp, ikinci yarıda Avrupa kupalarını ve şampiyonluğu tekrar zorlayacak potansiyelimiz halen var.''

Arjantinli oyuncu, 4-3 kaybettikleri Galatasaray maçını yüksek bir ritimde oynadıklarını, karşılaşmada 2-0 yenik duruma düşmelerine rağmen dirençlerini hiç kaybetmediklerini kaydederek, şöyle konuştu: ''İlk yarının son dakikalarında farkı bire indirince iyiden iyiye oyuna döndük. İkinci yarının başında benim attığım golle de eşitlik sağladık. Bu gol sonrası maçı kazanacağımıza dair olan inancımız müthiş bir derecede arttı. Herkesin gördüğü gibi o andan itibaren oyunun iki kırılma noktası vardı. İlki Serkan'ın kaçırdığı gol, ikincisi ise yine Serkan'a yapılan müdahale ve çalınmayan penaltı. Bunlar maçı bambaşka noktalara taşıyabilirdi."

22.10.2009


 

Türkiye 2016'nın en iddialı adayı

GENÇLİK ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye'nin, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için diğer adaylar arasında en şanslı ülkelerden biri olduğunu, 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları için de İstanbul'un aday olmasının düşünüldüğünü bildirdi.

Akgül, Türkiye'nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na adaylığının, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) projesi olduğunu, kendilerinin de bu konuyu sonuna kadar desteklediklerini belirtti.

BİRÇOK ÜLKEDEN ÇOK İYİYİZ

Türkiye'nin adaylığının kabul edilmesi halinde, GSGM olarak statlar ve tesislerin yapılmasında ellerinden gelen katkıyı yapacaklarını ifade eden Akgül, ''Diğer ülkelerle kıyasladığımızda, Türkiye, spor organizasyonu düzenleme konusunda dünyanın birçok ülkesinden çok daha iyi'' dedi. Akgül, Türkiye'nin, Avrupa Futbol Şampiyonasını da en iyi şekilde düzenleyeceğine inandığını dile getirirken, aday ülkeler olan Fransa, İtalya ve İsveç-Norveç arasında en şanslılarından biri olduğunu kaydetti.

2020 YAZ OLİMPİYAT OYUNLARI

Yunus Akgül, geçen haftalarda Brezilya'nın başkenti Rio de Janerio'nun, 2016 Yaz Olimpiyatları'na ev sahibi ülke seçilmesinin, Türkiye açısından çok iyi olduğuna dikkati çekti. Türkiye'nin, dinlenme dönemi geçirmek için 2016 Olimpiyatları'na aday olmadığını belirten Akgül, ''Bu oyunlara Rio'nun seçilmesi, bize göre çok güzel oldu. Çünkü 2012 Londra'da olacak. 2016 da yine Avrupa kıtasında olsaydı, 2020 için üst üste 3 olimpiyatın aynı kıtaya verilmesinde sıkıntı doğabilirdi' dedi.

22.10.2009


 

EFES AVRUPA LİGİNDE RYTAS'A KONUK OLUYOR

EFES Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi'nde 2009-2010 sezonuna bugün Litvanya'dan start verecek.

ULEB Avrupa Ligi ilk turunda (B) Grubu'nda yer alan lacivert-beyazlılar, ilk maçında Litvanya temsilcisi Lietuvos Rytas ile karşılaşacak. Başkent Vilnius'taki Siemens Arena'da oynanacak karşılaşma saat 19.45'de başlayacak. Efes Lietuvos Rytas ile Avrupa kupalarında 8. kez karşılaşacak. Lacivert-beyazlılar, geride kalan 7 maçtan 5'ini kazanırken, 2'sini ise yitirdi. Lietuvos Rytas ile 2000-2001 sezonunda Suprolig ikinci turunda eşleşen Efes Pilsen, İstanbul'daki ilk maçı 89-78 kazanmış, deplasmandaki ikinci maçı 73-69 yitirmişti. İstanbul'daki üçüncü ve son maçta rakibini 86-67 yenen lacivert-beyazlılar, çeyrek finale yükselmişti. 2005-2006 sezonunda ULEB Avrupa Ligi'nde ise İstanbul'da yapılan ilk maçta rakibine 72-51 mağlup olan Efes Pilsen, deplasmandaki maçı 74-65'lik skorla kazanmıştı. Türk temsilcisi, 2007-2008 sezonunda ise ULEB Avrupa Ligi'nde (B) Grubu'nda yer aldığı rakibini deplasmanda 77-70, İstanbul'da ise 90-84'lük skorlarla galip bitirdi.

22.10.2009


 

17 YAŞ ALTI MİLLİ TAKIMI NİJERYA'YA GİTTİ

17 Yaş Altı Genç Milli Futbol Takımı, 24 Ekim-15 Kasım tarihlerinde Nijerya'da düzenlenecek Dünya Kupası için bu ülkeye gitti.

Atatürk Havalimanı'ndan Frankfurt'a hareket eden milliler, buradan yapacakları aktarma ile Nijerya'nın Lagos şehrine geçecek. Lagos'tan uçakla Enugu şehrine gidecek milli takım kafilesi, Nike Lake Resort Hotel'de konaklayacak. Türk Milli Takımı, Dünya Kupası'nda Burkina Faso, Kosta Rika ve Yeni Zelanda ile (D) Grubu'nda mücadele edecek. İlk maçını 25 Ekim Pazar günü Burkina Faso ile oynayacak ay-yıldızlılar, 28 Ekim Çarşamba günü Kosta Rika, 31 Ekim Cumartesi günü de Yeni Zelanda ile karşı karşıya gelecek. 24 takımın 6 grupta mücadele edeceği Dünya Kupası'nda grup maçları sonunda gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan 12 takım ile 3. sırayı alan en iyi 4 takım ikinci tura yükselmeye hak kazanacak. 2. tur maçları 4-5 Kasım'da, çeyrek final maçları 8-9 Kasım'da, yarı final maçları 12 Kasım'da, 3.'lük-4.'lük ve final maçı ise 15 Kasım'da oynanacak.

22.10.2009


 

SAÇINI BOYAYAN, KÜPE TAKAN SPORCULARA CEZA

SAÇLARINI boyayan, küpe takan veya tırnaklarına parlak renkli oje süren Japon yüzücüler, havuzlardan ömür boyu men cezasıyla karşı karşıya kalabilecekler.

Japonya Yüzme Federasyonu (JSF), müsabakalar sırasında ''yüzücüden çok rock yıldızlarına benzeyen'' sporcularına sert tedbirler getirdi. JSF Yönetim Kurulu Üyesi Masafumi Izumi, ulusal medyaya yaptığı açıklamada, erkek ve bayan sporcuların daha disiplinli olmaları için birtakım önlemler almaya karar verdiklerini belirtti. Yüzücülerin saçlarını boyamalarına, küpe takmalarına veya tırnaklarına parlak renkli oje sürmelerine bundan böyle izin verilmeyeceğini ifade eden Izumi, milli takım kamplarında, erkek ve bayan yüzücülerin birbirlerinin odalarında kalmalarına da müsaade edilmeyeceğini kaydetti. ABD ve Avustralya Yüzme Federasyonlarının da bu tip uygulamaları olduğuna dikkati çeken JSF yetkilisi, ''Japonya'da son zamanlarda spor camiasında ve üniversitelerde marihuana vakalarına da rastlıyoruz. Yüzme federasyonu olarak biz de böyle bir girişimde bulunduk'' dedi.

22.10.2009


 

RONALDO BREZİLYA'DA FUTBOLA VEDA EDECEK

BREZİLYA Birinci Futbol Ligi takımlarından Corinthians'da forma giyen Ronaldo, kariyerini bu takımda sonlandırmak istediğini söyledi.

Eski AC Milan oyuncusu Ronaldo, Globoesporte gazetesine yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana hayalinin, Flamengo takımında oynamak olduğunu, ancak yeşil sahalara Corinthians'da veda etmek istediğini belirtti. Corinthians taraftarlarının, kendisine kucak açtığını ifade eden Ronaldo, kendisinin de onlara golle cevap verdiğini kaydetti. AC Milan'da iken uzun süreli sakatlık yaşayan, 3 kez dünyanın en iyi oyuncusu seçilen Ronaldo, 1993 tarihinde Cruzeiro'da başladığı futbola, PSV Eindhoven, Barcelona, Inter ve Real Madrid kulüplerinde devam etti. 33 yaşındaki futbolcu, Brezilya takımına geçen yıl Aralık ayında katılmıştı.

22.10.2009


 

ESKİŞEHİRSPOR TİTA İÇİN CEVAP BEKLİYOR

ESKİŞEHİRSPOR Kulübü Basın Sözcüsü Rıza Zeydan, takımın ligi ilk 4'de bitirmesi halinde 1,5 milyon dolar pirim dağıtacaklarını söyledi.

Zeydan, Eskişehirspor tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, hafta sonu Beşiktaş ile yapacakları maça 3 puan almak için çıkacaklarını belirterek, oyuncularına ve teknik heyete güvendiklerini kaydetti. Zeydan, takımda bazı futbolcuların sakatlıklarının devam ettiğini de söyledi. Hedeflerinin bu yılı ilk 4'de tamamlamak olduğunu söyleyen Zeydan, 'Yönetim kurulu olarak dün yapılan toplantıda, takımın bu yıl ligi ilk 4'de tamamlaması halinde 1,5 milyon dolar pirim verilmesi kararlaştırıldı. Lige iyi bir başlangıç yapan Eskişehirspor'un bu başarısını sezon sonuna kadar devam ettireceğine inanıyoruz. Ankaraspor'dan Tita ile görüşmemizde son teklifi verdik ve kendilerinden bu konuda cevap bekliyoruz'' dedi.

22.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.