29 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Din adamlarından Dündar’a kınama

Her insanın istediği dini seçmesi ve dinî ibadetlerini yerine getirebilmesinin anayasal bir hak olarak güvence altına alındığını belirten Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, namaz kılan çocuklara suçlu muamelesi yapan Uğur Dündar’ı din görevlileri olarak kınadıklarını açıkladı.

Konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Din-Bir-Sen Genel Başkanı Şenocak, dinî özgürlüklerin anayasal güvence altında olduğuna işaret ederek, ders saati dışında dinî yükümlülüklerini yerine getiren vatandaşların terör eylemi yapmış gibi dakikalarca gösterilmesine tepki gösterdi. Dinî yükümlülüklerine yerine getiren insanların medya tarafından suç işliyormuş gibi gösterilmesinin insanlar tarafından namaz kılmanın bir suçmuş gibi algılanmasına yol açtığını söyleyen Şenocak, “Her insanın istediği dini seçmesi ve dinî ibadetlerini yerine getirmesi anayasal bir hak olarak güvence altına alınmışken, ders saati dışında namaz kılmanın bir suçmuş gibi ana haber bülteninde bu şekilde çarpıtılarak verilmesi, basın yayın ilke ve ahlâkıyla bağdaşmamaktadır. Halkın gözünde dinî ibadetleri suçmuş gibi çarpıtarak veren Star TV’yi ve Ana Haber Bülteni sunucusu Uğur Dündar’ı din görevlileri olarak kınıyoruz” diye konuştu.

DİNİ EĞİTİM ALAN GENÇ TOPLUMA FAYDALI OLUR

BİR öğrencinin ders saati dışında namaz kılmasının değil, sınıfta öğretmenin gözü önünde içki içmesinin bir suç ve toplumsal bir sorun olduğuna işaret eden Şenocak, dinî eğitimin önemine dikkat çekti. Şenocak sözlerine şöyle devam etti: “Dinî görevlerini yerine getirmeye çalışan bir öğrenci, iyi bir kul olmayı başardığı gibi toplum için de iyi bir birey olacaktır. Adalet, söze sadakat, çevre bilinci, yardımseverlik gibi insanî mefhumlar ancak ahlâkı en güzel bir şekilde vazeden dinin öğretilmesiyle kavranılabilir. Nitekim dinî eğitimin yeterli derecede verilmesine paralel olarak toplumlarda insanî mefhumların kabulünde yükselme, suç işleme oranlarına ise azalma olmuştur. Yeni kuşakların yeterli derecede din eğitimi almamaları toplumda ki suç işleme oranlarının artmasında etkili olmuştur. Öyle ki günümüzde işlenen adi vak'aların temelinde yetersiz din eğitimi yatmaktadır. Manzara

toplumsal dokuyu ve ahlâkî yapıyı tehdit eder bir boyuta ulaşmıştır.”

NAMAZ KILMAK DEĞİL, SINIFTA İÇKİ İÇMEK

SUÇTUR

Namaz kılan öğrencileri suç işlemişlercesine ana habere taşıyan Star TV ana haber sunucusu Uğur Dündar’ın aynı gün bir haber sitesinde yayınlanan İstanbul’daki bir lisede, öğrencilerin öğretmenin de sınıfta olduğu sırada, bira içip kadeh tokuşturduğu görüntüleri yayınlamamasını ise basın etiğine aykırı bir davranış olarak niteleyen Şenocak, “Doğru, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla bağdaştıramadığımız bu çifte standart kabul edilebilir bir davranış değildir. Ders dışında Cuma namazı kılan öğrencilerin bu eylemlerini bir terör suçu işlemiş gibi haber bülteninde dakikalarca gösteren Dündar, ders saati içinde sınıfta bira içen öğrencileri niçin haber konusu yapmamıştır? Ders saati içinde sınıfta bira içmenin haber değeri Dündar’a göre yok mudur? Dündar’ı ilkeli ve dürüst gazetecilik yapmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

29.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Soruşturmayı Ergenekon savcıları yapsın

  CUMHURİYET DEMOKRASİYLE TAÇLANSIN

  Krizi, benzin zammıyla mı aşacaksınız?

  SGK, vatandaşa güleryüzlü davranacak

  Kurtulmuş: Sonuna kadar gidilmeli

  Camilere ideolojik mahyalardan sonra şimdi de bayrak asıldı

  Sürece katkı herkesin görevi

  Türkiye, AB için büyük avantaj

  Başvuru değerlendirilmeyecek

  Birleşme kongresi, 31 Ekim’de yapılacak

  Manisa’daki ölüm domuz gribinden değil

  İstanbul'da elektrik kesintisi

  3 ilde silâh ve mühimmat bulundu

  Başbuğ: Birliğimize kastdenlerin karşısındayız

  Trafik’te, boş gezen taksiye izin yok

  Resepsiyonda “halk açılımı”

  Din adamlarından Dündar’a kınama

  Eğitim Bir-Sen’den, örgütlenme çağrısı

  ‘Gribe karşı limon tüketilsin’ teklifi

  Sarımsak domuz gribine karşı etkili olabilir

  Domuz gribi aşısında tereddütler giderilmeli

  Suudi Arabistan’da çalışacak işçiler aşı olacak

  Şehit ve malûllere devlet ödünç madalyası

  Yolların ömrü uzayacak

  Kadınlar silâhla nöbette

  Umurbey’e, Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi

  Kısa yapılan mendirek, balıkçıları zora soktu

  Kurban Bayramı, Egeli turizmciye umut olacak

  Isparta’dan yurt dışına elma ihracatı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.