04 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

BOTAŞ, doğal gaza yüzde 70 zam istiyor

DÖVİZ ve ham petrol maliyetleri doğrultusunda bir çalışma yapan BOTAŞ’ın gaz fiyatlarını Şubat 2010’da yüzde 70 arttırabileceği belirtiliyor.



Enerjide dışa bağımlılık artıyor

DÜNYA Enerji Konseyi Türk Millî Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Türkyılmaz, ‘’Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığı hızla artarken, yerli kaynaklarla enerji talebini karşılama durumu ise her geçen gün azalıyor’’ dedi.



Krizin en kalıcı etkisi istihdamda olacak

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, krizin en kalıcı etkisinin istihdam üzerindeki etki olacağını belirtti. Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) ile bir araya geldiği toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplayan Ergün, otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve elektronikte vergi indirimlerinin sona erdiğini hatırlattı.



Yeni yılda, kırsal motorinin ÖTV’si artacak

TÜTÜN mamüllerinden alınan özel tüketim vergisi tutarlarının yeni yılda arttırılması öngörülüyor. Kırsal motorin ile euro dieselin vergisinin de önümüzdeki dönemde birbirine yaklaştırılması üzerinde duruluyor.



İnşaattaki küçülmeyi ekonomi kaldıramaz

TÜM İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektörünün 2009 yılı 2. döneminde istihdamda yüzde 33,7, üretimde yüzde 21,9 küçüldüğünü ifade ederek, ülke ekonomisinin böyle bir küçülmeyi kaldıramayacağını söyledi ve hükümetin sektörü canlandırmaya yönelik bir takım kolaylıklar getirmesini istedi.



Bankalar, hesap işletim uygulamasından vazgeçmeli

TÜKETİCİLER Birliği Ankara Şube Başkanı Hakan Tokbaş, bütün tüketicileri, hesaplarından tahsil edilen yıllık hesap işletim ücretinin iptali için vakit geçirmeden Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri’ne başvurmaya, bankaları ise kanunî dayanağı olmayan hesap işletim ücreti uygulamasından bir an evvel vazgeçmeye çağırdı.



Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.