04 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

TSK, hukuk çizgisine çekilmeli

ASDER Başkanı Adnan Tanrıverdi, yaptığı yazılı açıklamada, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un, gerçekten Silâhlı Kuvvetleri hukuk çizgisine çekme gayreti içinde olabileceğini kaydederek, “Bu ihtimal kuvvetli bir şekilde mevcuttur. Ama Silâhlı Kuvvetleri hukuk çizgisine çekme gayretinde uygulanan strateji çok yanlıştır. Mensubiyet duygusu ile Silâhlı Kuvvetlerin darbeci geçmişine sahip çıkılarak ve meseleler örtbas edilerek sağlıklı sonuca varılamaz. Dünyadaki değişimin farkına varılmalıdır” ifadelerini kullandı.


ADALETİN İŞLEDİĞİNİ GÖRÜYORUZ

Başbakan Erdoğan “irticayla mücadele eylem planı” ile ilgili olarak, “Adaletin işlediğini görüyoruz. Hiçbir şeyin üzeri örtülemez. Hiçbir şey karanlık

Ergenekon’da iddianamelerin okunması tamamlandı

İKİNCİ ‘’Ergenekon’’ davasının 13. duruşmasında, ikinci ve üçüncü iddianamenin okunması tamamlandı.


  DTP, 100 avukatla suç duyurusunda bulunacak

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, ‘’Partimizi hedef alan eylem planıyla ilgili bugün, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına, 100’ü aşkın avukatla suç duyurusunda bulunacağız’’ dedi.


  Görüşme önergesi TBMM’de

DEMOKRATİK açılım sürecinin tüm yönleriyle ele alınmasını içeren genel görüşme önergesi, TBMM Başkanlığına sunuldu.


  CHP 10 Kasım’da görüşmeye karşı

CHP Sözcüsü ve Genel Saymanı Mustafa Özyürek, demokratik açılıma ilişkin Meclisteki görüşmelerin 10 Kasım’da olmasına itiraz ederek, bunun, başka bir gün yapılması önerisinde bulunacaklarını söyledi.


  AB’ye üyeliğin alternatifi yok

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin yönünü Batıya çevirdiğini ve AB üyelik müzakerelerini kararlılıkla sürdürdüğünü vurgulayarak, “Müzakerelerin iki tarafı var. Türkiye üzerine düşeni yaparken, AB performansıyla geride kalıyor” dedi. AB üyesi olacak bir Türkiye’ye AB’nin katkıda bulunacağı düşüncesinin yanlış olduğunu ifade eden Gül, “Türkiye’nin AB’ye katkılarını unutmamak lâzım. Üyeliğin alternatifi olamaz’’ diye konuştu.


  Müslümanlar yük değil, kazanç

Hollanda Demokrat 66 Partisi Roosendaal Yerel Teşkilât Meclis Grup Başkanı Ton Schijvenaars, parti olarak Türklere kapılarını sonuna dek açtıklarını, çok sayıda Türk kökenli vatandaşın partilerine üye olduğunu söyleyerek, “Biz ülkemizde yaşayan Müslüman kökenli vatandaşlarımızı bir yük değil, kazanç olarak görüyoruz” diye konuştu.


  Meslek liselerine ilgi arttı

Meslekİ ve teknik liselerde okuyan öğrencilerin, yüksek eğitimde belli alanlara yönlendirilmelerini içeren katsayı uygulamasının YÖK tarafından kaldırılmasıyla, bu okulları tercih edenlerin sayısı arttı. Edinilen bilgilere göre, bu yıl, mesleki ve teknik liseler öğrencilerden büyük talep gördü.


  Demirel, Demokratların icraatlarını hatırlattı

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ‘’1946’dan bu yana Türkiye’de icraat olarak ne yapılmışsa Demokrat Parti’nindir, Adalet Partisi’nindir, Doğru Yol Partisi’nindir ve Anavatan Partisi’nindir. Türkiye’de ne varsa ortaya konulan, bu siyasî felsefenin eseridir’’ dedi.


  Kesintisiz eğitime son verilmeli

5. İmam-Hatipliler Kurultayı sonuç bildirgesinde katsayı gibi eğitimin ruhuna aykırı olan ve halen devam eden kesintisiz eğitime de acilen son verilmesi talep edildi.


  Avrupa'da en hızlı Türkiye büyüyecek

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, güz ekonomik tahminler raporunda Türkiye’nin gelecek yıl yüzde 2,8 ile Avrupa’da en hızlı büyüyen ülke olacağı öngörüsünde bulundu.


  AB Anayasası yürürlüğe giriyor

Çek Anayasa Mahkemesinin Lizbon Anlaşmasının onaylanabileceğine karar vermesiyle, yeni AB anayasasının yürürlüğe girmesinin önündeki son engel de aşılmış oldu.


  Türk tarafı müzakere sürecini etkinleştirmeye hazır

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, Türk tarafının bir bütün olarak, Kıbrıs sorununa çözüm bulmayı amaçlayan müzakere sürecini etkinleştirmeye hazır olduğunu söyledi.


  Telefonlar virüs yuvası

Sakarya Ada Tıp Hastanesi Kulak, Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Cevdet İzmirli, cep, kablolu ve ankesörlü telefonların grip virüsünün yayılmasına ve hastalığın sürekli tekrarlanmasına sebep olduğunu söyledi.


  Belediye Meclisi’nde içkili alan tartışması

AYDIN Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ‘’içkili alanlar konusunda belediye başkanı olduğu kadar iki çocuk annesi olarak da çok hassas düşündüğünü’’ söyledi.


  Iğdır’da, PTT şubesi soyuldu

IĞDIR Merkez PTT Şubesi, sabaha karşı soyuldu. Alınan bilgiye göre, sabaha karşı, Topcular Mahallesi Merkez PTT Şubesi’ne giren ve kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler, kilidini kırarak açtıkları kasadan yaklaşık 20 bin TL para çaldı.


  Suşehri Belediyesi ‘Kriz masası’ kurdu

SİVAS’IN Suşehri ilçesinde iki gündür etkili olan kar yağışı sebebiyle belediye bünyesinde bir ‘Kriz Masası’ oluşturuldu.


  Tire, şiş köftesine ‘coğrafî işaret’ alacak

İZMİR’İN Tire ilçesinin kendi adıyla anılan meşhur şiş köftesine ‘’coğrafî işaret’’ alınması için çalışma başlatıldı.


  Koyulhisar-Reşadiye yolunda heyelan

SİVAS’IN Koyulhisar ilçesinde meydana gelen heyelandan dolayı D-100 Karayolu ulaşıma kapandı.


  Adana’da, Pitbul dehşeti

ADANA’DA, Pitbul cinsi bir köpeğin saldırısında 9 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi yaralandı.


  14 köyün “su” özlemi sona erdi

ARDAHAN’IN Hanak ilçesinde, 2006’da ihalesi yapılan ancak bazı nedenlerle bitirilemeyen, 14 köyü kapsayan içme suyu şebekesi projesi tamamlandı.


  Sigara yasağını sevdik

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi’nin araştırmasına göre, işletme sahipleri ve çalışanların yüzde 80’i, sigara yasağının kapsamının genişletilmesi ve kapalı yerlerde yasaklanmasının ardından, ‘’Kahvehanelerin havasının daha temiz olduğu ve yasadan memnun kaldıklarını’’ belirtti.


  Kurban Hizmetleri Komisyonu toplandı

İstanbul Kurban Hizmetleri Komisyonu, Vali Yardımcısı Mustafa Güran başkanlığında toplandı.


  Kabil’e, Mevlânâ Üniversitesi

Türkİye, Gazi Üniversitesinin öncülüğünde Afganistan’ın başşehri Kabil’de ‘’Mevlânâ Celâlettin’’ isimli bir üniversite kurmayı planlıyor.


  Domuz gribine karşı, humik asit

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Tutar, anti viral (virüs önleyici) özelliği gösteren humik asitin, vücut direncini arttırıcı özelliği sebebiyle domuz gribinden korunmaya karşı en etkili madde olduğunu, domuz gribine karşı yürütülen bilimsel çalışmalarda humik asitten yararlanılması gerektiğini söyledi.


  Obeziteye güvenle veda edin

Kİlo fazlalığı ya da obezite, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde hızla artan çok önemli bir toplum sağlığı sorunu haline geliyor. Yapılan çalışmalar, obezitenin, özellikle son 20 yılda bir salgın hastalık gibi arttığını ve çocukları da içine alacak şekilde yayıldığını gösteriyor.


  İnternet oyunlarında virüs uyarısı

Microsoft, internet üzerinden oyun oynayanları, “Taterf” adlı virüse karşı uyanık olmaları yönünde uyardı. Microsoft Security Intelligence, Taterf’in son 6 ay içinde 4,9 milyon bilgisayara sızdığını, bu sayının bir önceki 6 aya göre yüzde 156 oranında arttığını açıkladı.


  Televizyon, çocuğu saldırganlaştırıyor

ABD’dekİ bir araştırma, fazla televizyon seyretmenin özellikle bebeklik çağından yeni çıkmış çocuklarda (3 yaş civarı) saldırgan kişilik oluşmasına yol açabileceğini ortaya koydu.


  Trafikte dikkatsizlik genetik olabilir

BazI sürücülerin araç kullanırken dikkatsiz olmasının sebebinin bir genden kaynaklanıyor olabileceği bildirildi.


  Temkinli olmak hafızayı güçlendiriyor

DavranIş bilimi araştırmalarına göre, temkin hafızanın daha da güçlenmesine yardımcı oluyor.


  Klimanjaro’nun karları hızla eriyor

Tanzanya’dakİ Kilimanjaro dağındaki buzulların hızla eridiği ve buzul alanlarının yirmi yıl içinde, hatta daha önce yok olabileceği bildirildi.


  Hamileyken, antibiyotik kullanmak çok riskli

Gebelİkte antibiyotik kullanımı üzerine çalışma yapan araştırmacılar, idrar yolları enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan yaygın antibiyotiklerle bebeğin kusurlu doğması arasında bağlantı bulduklarını bildirdi.


  Google’dan, sesli Çince arama motoru

Arama motoru “Google”, Çin’deki cep telefonu kullanıcıları için sesli Çince arama motoru geliştirdi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.