05 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

ŞABAN DÖĞEN VEFAT ETTİ

Geçtiğimiz Cuma sabahı âniden rahatsızlanarak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan ve yoğun bakıma alınan yazarımız Şaban Döğen, dün gece Hakkın rahmetine kavuştu. Vefatın sebebini “aort damarı yırtılması” olarak açıklayan doktorları, “Çok mütevekkil ve inançlı bir hastamızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz” dediler. Döğen'in cenazesi bugün memleketi Kargı'da kılınacak ikindi namazını müteakip toprağa verilecek.

YAZARIMIZ ŞABAN DÖĞEN VEFAT ETTİ

GAZETEMİZ yazarlarından Şaban Döğen, yaklaşık bir haftadır yoğun bakım ünitesinde bulunduğu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde önceki gece vefat etti. Kalp krizi şüphesiyle kaldırıldığı hastanede yapılan uzun tetkikler neticesinde hastalığıyla ilgili bir türlü teşhis konulamayan Döğen, dün gece 01.30 sularında Hakk’ın rahmetine kavuştu.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Rasim Enar ve Dr. Ayten Yakıcı, Döğen'in, "aort damarı yırtılması" sonucu önceki gece saat 00.50 sularında fenalaştığını ve yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 01.35'te vefat ettiğini söylediler..

Yeni Asya gazetesinde, uzun yıllardır kaleme aldığı, “doğru İslâmiyet”in anlaşılmasını sağlayan, Risâle-i Nur hakikatlerini yorumlayan günlük köşe yazılarının yanında, Bizim Radyo’daki Hayatın Tadı programıyla da tanınan Şaban Döğen’in, özellikle “Müslüman İlim Öncüleri Ansiklopedisi” isimli eseri, alanında ses getirdi.

Hayatı boyunca dur durak bilmeden ömrünü iman ve Kur’ân dâvâsı yolunda harcamış olan Şaban Döğen’in cenazesi, doğum yeri olan Çorum’un Kargı ilçesinde bugün ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kargı mezarlığında toprağa verilecek.

Şaban Döğen kimdir?

952 yılında Çorum’un Kargı ilçesinde doğdu. Ortaokulu ilçesinde, İmam-Hatip Lisesini Çorum’da bitirdi. 1974’te Erzurum Yüksek İslâm Enstitüsü’nden mezun oldu. Beş yıl Sarıkamış Vaizliği yaptıktan sonra Millî Eğitim Bakanlığına geçti. Yurdun değişik yerlerinde ortaöğretimde Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenliği yapan Döğen, 1996’da emekli oldu. Evli; ikisi kız, biri erkek üç çocuk babasıydı.

1974’lü yıllardan itibaren başladığı yazı hayatını, vefatına kadar Yeni Asya gazetesinde köşe yazarı olarak sürdürmüş olan Döğen’in, ilk eseri Kur’ân’dan Tekniğe 1984’te yayınlandı. 40 civarında eseri bulunmaktadır.

Yeni Asya Yayınları’ndan çıkan eserleri: Kur'ân-ı Kerim ve Türkçe Açıklamalı Meali (heyet), Câmiü’s-Sağîr Muhtasarı, Tercüme ve Şerhi (Komisyon, 3 cilt); Dinimi Öğreniyorum, Müslüman İlim Öncüleri Ansiklopedisi (2cilt), Kur’ân’dan Tekniğe, Kur’ân’dan İcadlara, Kur’ân’dan Kâinata, Hayat Ne Güzel, Gençliğe Mesaj, Huzura Koşmak, Risâle-i Nur ve Tarikat.

Gençlik Yayınları’ndan çıkan eserleri: İlimlerin Diliyle Allah, İki Cihan Güneşi Hz. Muhammed, Resûl-i Ekremdeki Eşsiz Ahlâk, Sevgili Peygamberim (Çocuk seti; 8 Kitap), Altın Sayfalar, Bediüzzaman Diyor ki, Bediüzzaman’dan Özlü Sözler, Bir Hak ve Hakikat Kahramanı Bediüzzaman, Deprem Çiçekleri, Dünya Risale-i Nur’u Okuyor, Dünyadaki Cennet, Felâkete Davetiye, Hayat Umuttur, Hayatı Yeniden Yaşamak, Hizmette Aşk ve Şevk, İnsan Olabilmek, İnsanca Yaşamak, İslâm ve Astronomi, İslâm ve Coğrafya, İslâm ve Fizik, İslâm ve İlim, İslâm ve Kimya, İslâm ve Matematik, İslâm ve Tıp, Mehdî ve Deccal, Minberden Gönüllere (2 cilt), Risâle-i Nur’dan Vecizeler, Yeis Yok Şevk Var, Zamanı Durduranlar.

05.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İnternet andıcına tepki

  TSK FİŞLEMEK YERİNE İSTİFADE ETSİN

  Cuntacılara hukuk önünde hesap sorulmalı

  GDO Yönetmenliği Danıştay’a taşındı

  Talat: B ve C planlarımız da var

  Gözaltına alınan 2 subay, adliyeye çıkartıldı

  Estonya’dan AB desteği

  Özgür-Der’e kapatma dâvâsı reddedildi

  Babacan: Açılımdan dönüş yok

  Çelik: Türkiye yol ayrımında

  “Domuz gribi”nde ölü sayısı, 15

  Aşı polemiği Mecliste

  THY uçağı, acil iniş yaptı

  Korucu dehşeti: 4 ölü

  ŞABAN DÖĞEN VEFAT ETTİ

  Domuz gribi gündemi değiştiriyor

  Google suçunu kabul etti

  Camiye seccade ve tespihle gelinmeli

  Düşük kolesterol kanserden koruyabilir

  Tiryaki, kriz dinlemedi

  Hurdadan uzaktan kumandalı traktör yaptı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.