08 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güney Afrika’yı gemiyle fethedeceğiz

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Güney Afrika Cumhuriyeti’ne (GAC) yönelik ticari heyet gezisinin çok verimli geçtiğini belirtirken, ‘’THY’nin sefer sayısının 7’ye çıkarılması, karşılıklı deniz taşımacılığı seferlerinin desteklenmesi ve gemi yapımı sektörünün bu ülkeye gelmesi konusundaki tekliflerimiz memnuniyetle karşılandı’’ dedi.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Güney Afrika Cumhuriyeti’ne (GAC) yönelik ticari heyet gezisinin çok verimli geçtiğini belirtirken, ‘’THY’nin sefer sayısının 7’ye çıkarılması, karşılıklı deniz taşımacılığı seferlerinin desteklenmesi ve gemi yapımı sektörünün bu ülkeye gelmesi konusundaki tekliflerimiz memnuniyetle karşılandı’’ dedi. Çağlayan, beraberinde 80’i iş adamı 140 kişilik bir heyet ile GAC’a gerçekleştirdiği ziyareti ile ilgili olarak değerlendirmede bulundu. Müteahhitlik alanında bu ülkede işbirliği alanlarının belirlenmesi için bu ay içinde bir Türk heyetinin GAC’a geleceğini bildiren Çağlayan, heyette, müteahhitlik sektöründen ve gemicilik sektöründen sanayicilerin bulunmamasını ‘’eksiklik’’ olarak nitelendirdi. Zafer Çağlayan, müteahhitlik sektörünün dışa açılmasını kolaylaştırmak, inşaat malzemeleri ihracatını sağlamak amacıyla yurt dışı müşavirlik hizmetlerinin desteklenmesi için 2010 yılı bütçesine 30 milyon dolar ödenek konulduğunu açıkladı.

GAC’ın Afrika Kıtası’nın itekleyici, tetikleyici gücü olduğunu, sanayide, GSMH’da ve dış ticarette Afrika’nın toplamının 3’de 1’ine sahip olduğunu, bütün bağlantıların, bütün uçuşların GAC üzerinden yapıldığını hatırlatan Bakan Çağlayan, ‘’GAC çok önemli bağlantı merkezi. Bu çerçevede THY’nin doğrudan sefer ve kargo seferi sayısının arttırılması konusunu dile getirdik. Şu anda haftada 4 gün THY sefer yapıyor. Her gün sefer yapmak istediğimizi ifade ettik. THY bağlantı sayısı 7’ye çıkacak. Tabii bu olunca kargo seferleri başlayacak. Kargo seferleri başlayınca bizim özellikle işlenmiş gıda ihracatı imkânı olacak’’ dedi. Gezi sırasında GAC Sanayi ve Ticaret, Bayındırlık ve Madencilik bakanları ile görüştüğünü ve somut olarak tekliflerde bulunduklarını belirten Bakan Çağlayan, THY’nin sefer sayısının 7’ye çıkarılmasını, karşılıklı deniz taşımacılığı seferlerinin desteklenmesini ve gemi yapımı sektörünün bu ülkeye gelmesi konusundaki teklifleri memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

08.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Grip haberleri ticareti vurdu

  Kurbanlıklar yüzde yüz zamlı

  Balık, kırmızı ete rakip oldu

  Güney Afrika’yı gemiyle fethedeceğiz

  Türkiye’de, 30 bin milyoner var

  Traktör satışları, yüzde 60 düştü

  Fiyat mekanizması doğalgaz zammına izin vermez

  Güneydoğu’dan ihracat Ekim’de, yüzde 14 arttı

  Türkiye Finans kredi başvurularını kabule başladı

  TESK: Maaşlar erken ödensin

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.