08 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

GÖKHAN GÖNÜL'ÜN İTİRAFI

"Galatasaray'ı Kadıköy'de taraftar baskısıyla yeniyoruz"

FENERBAHÇELİ Milli futbolcu Gökhan Gönül, Bursa'da Selçukhatun Mahallesinde babası ve amcası tarafından ortaklaşa yaptırılan Gönül Erkek Kuaförü'nün açılışını yaptı. Açılışa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı. Açılışa eşi Hatice Gönül ile katılan Gökhan Gönül'e Fenerbahçe taraftarları, eski mahalle arkadaşları ve yakınları büyük ilgi gösterdi. Açılışta basın mensuplarının sorularını cevaplayan Gökhan Gönül, kendisinin kuaförlüğü bilmediğini belirterek, "Babam amcamla birlikte burayı açıyor bizi de buranın açılışına çağırdılar, biz de oğlu olarak elimizden geleni yapmak için geldik. Ben de küçüklüğümde babamın yanında yerleri az süpürmedim, o zamanlar okula giderken, bir simitle ve ayran alabilmek için kendi harçlığımı çıkarıyordum." dedi. Kendisinin muhasebe okuduğunu belirten Gönül, 'futbolcu olmasaydın ne olurdun?' şeklindeki soruya ise "Futbolcu olmasaydım hiçbirşey olmazdım, yani çok zor belkide bir meslek bulurduk, sonuçta kimse işsiz ve aç kalmıyor, belki ben de futbolcu olmasaydım yeteneğimi keşfederdim." şeklinde cevapladı.

Milli takımın dünya kupasına gidememesinin kendilerini üzdüğünün altını çizen Gökhan Gönül, "Sonuçta 4 yılda olan bir organizasyon. Belki de çoğumuz bunu bir daha göremeyecek, belkide ben hiç göremeyeceğim. Tabiki hepimiz üzgünüz, ama inşallah bir kaç yıl sonra tekrar dünya kupasına gideriz." şeklinde konuştu. Milli takım hocasının yerli mi yabancı mı olması sorusuna ise Gökhan Gönül, "Ben bu konuda hiç bir şey söyleyemem, sonuçta bunu konuşacak ve belirleyecek olan federesyondur, onlar kimi belirlerse belirlesin. Milli takımın başına kimin geleceği açıkçası benim için önemli değil." dedi. Bir gazetecinin 'Şükrü Saraçoğlu lanetli mi? Galatasaray galip gelemiyor' şeklinde ki sorusuna ise Gökhan Gönül, şu cevabı verdi; "Sonuçta biz sadece ligde 10 senedir galip gelmişiz, aynı zamanda Türkiye Kupası'nda da en son berabere kaldık içerde. O zaman sadece Türkiye Ligi'ne mi lanetli. Sonuçta kendi seyircimiz önünde üstün bir baskıyla galip geliyoruz. Kendi seyircisi önünde futbolcu performansını yüzde 90'dan yüzde 100'e çıkartır. Muhteşem bir taraftarımız var ve özellikle böyle maçlarda ön plana çıkıyorlar onların desteği ile galip geliyoruz."

08.11.2009


 

UEFA'da finali G.Saray'la oynamak isteriz

UEFA Avrupa Ligi'nde aldıkları galibiyetle önceki hafta aldıkları Kayserispor beraberliğini telafi ettiklerini belirten Gönül, saçma sapan yenilgiler almamaları durumunda bu gruptan çıkacaklarına inandığını söyledi.

Takımda takım oyununun önemine vurgu yapan Gönül, "Ben hiç bir zaman futbola bireysel oyun olarak bakmıyorum, bu bir takım oyunu, birileri gol atıyorsa, birileri ise defans yapıyor bence takım olarak fena değildik, güzel bir maç sonunda 3 puan aldık." dedi. UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray'la final oynamak istediklerini belirten Gökhan Gönül, "Öncelikle iki takımında finala kesin kalacağı belli değil, ama Allah kısmet ederse hem Galatasaray hem de biz Türkiye'nin iki büyük kulübünün final oynaması hem Türkiye, hem de bizim için güzel olur." dedi.

08.11.2009


 

Basketbolda Efes-F.Bahçe derbisi bugün

BEKO Basketbol Ligi'nde zirve mücadelesi yapan Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker, bugün İstanbul'da karşı karşıya gelecek.

Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda saat 15.00'te başlayacak karşılaşma Spormax'ten naklen yayınlanacak. Bu sezon cezası nedeniyle İstanbul'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yaptığı iki lig maçını seyircisiz oynayan Fenerbahçe Ülker'i, Ayhan Şahenk Spor Salonu'ndaki maçta sarı-lacivertli taraftarlar misafir seyirci tribününden destekleyebilecek. Beko Basketbol Ligi'nde 4. hafta maçları öncesi 3 maçını da kazanan Fenerbahçe Ülker, averajla 2. sırada yer alırken, Efes Pilsen ise 3 maçta 2 galibiyetle yine averajla 8. sırada bulunuyor. İki takım arasında yapılan son 5 maçı Efes Pilsen kazandı. Geçen sezon play-off finalinde lacivert-beyazlılar, seride 2-0 gerideyken, üst üste 4 maçı kazanarak, durumu 4-2 yapıp, şampiyonluğa ulaşmıştı. Bu sezon Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda da karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesinde gülen taraf yine Efes Pilsen oldu. Lacivert-beyazlılar Ankara'da yapılan ve normal süresi 63-63 berabere tamanlanan maçı uzatmada 81-74 yenerek, kupayı müzesine götürdü.

Fenerbahçe Ülker'in şube direktörü Nedim Karakaş, maçı kazanmaktan başka düşüncelerinin olmadığını söyledi. Karakaş, iki takımın da hedefinin şampiyonluk olduğunu vurgulayarak, ''Lig maçı, Cumhurbaşkanlığı Kupası'ndan daha önemli. Çünkü bu maçların sonuçlarının play-off mücadelesine yansıması muhtemel. O bakımdan yarınki maç daha büyük önem taşıyor'' dedi. Efes Pilsen'i yenerek, ligde 4'te 4 galibiyet hedeflediklerini anlatan Nedim Karakaş, ''Efes Pilsen maçını kazanmaktan başka düşüncemiz yok. Hedeflerimiz doğrultusunda yarınki maçtan galibiyetle ayrılmayı istiyoruz. Efes Pilsen maçında Fenerbahçe taraftarlarının kendilerine ayrılan bölümü dolduracaklarına, takımlarını yalnız bırakmayacaklarına inanıyorum'' diye konuştu. Fenerbahçe Ülker'de, domuz gribi virüsü çıktığı iddia edilen Emir Preldzic'in, Efes Pilsen maçında oynayabileceğini belirtildi. Karakaş, gribal enfeksiyon durumu olan Preldzic'in istirahat ettiğini belirterek, ''Preldzic'in doktor kontrolünden geçtikten sonra oynayıp, oynamayacağı yarın maç saatinde belli olacak. Ancak yüzde 90 oynayacağını düşünüyoruz'' dedi.

08.11.2009


 

Toronto Hidayet'le güzel

ABD Profesyonel Basketbol Ligi NBA'ye dün sabaha karşı yapılan 13 maçla devam edildi. Toronto Raptors, deplasmanda New Orleans Hornets'i 107-90 yenerken, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, karşılaşmayı 16 sayıyla tamamladı.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 29 dakika oyunda kalan Türkoğlu, 8 kez kullandığı 3 sayılık atışların 4'ünü sayıya çevirirken, 6 kez denediği 2 sayılık atışlarda ise 2 isabet buldu ve karşılaşmada 16 sayı, 4 ribaunt ve 4 asistlik performans sergiledi. Raptors'da 27 sayı, 7 ribauntla maçın en başarılı ismi olan Chirs Bosh, galibiyetin mimarı olurken, 16 sayı, 8 asist ve 4 ribauntla oynayan Jose Calderon, takımına önemli katkıda bulundu. Hornets'de ise 21 sayı, 18 ribaunt ve 7 sayıyla muhteşem bir performans sergileyen Chris Paul'un çabaları takımına galibiyeti getirmeye yetmezken, 16 sayıyla oynayan Bobby Brawn'un çabaları yengilgiyi önleyemedi. Atlanta Hawks, deplasmanda Charlotte Bobcats'e 103-88 yenilirken, Zaza Pachulia karşılaşmayı 8 sayıyla tamamladı. Oyuna sonradan giren ve 17 dakika süre alan Pachulia, 9 kez kullandığı 2 sayılık atışların 4'ünü sayıya çevirdi ve maçı 8 sayı, 4 ribaunt ve 1 asistle tamamladı. 6 oyuncunun çift haneli rakamlara ulaştığı Hawks'da 13'er sayı kaydeden Josh Smith, Joe Johnson ve Jamal Crawford'un çabaları yenilgiyi önlemeye yetmedi. Charlotte Bobcats'de ise 24 sayıyla oynayan Raja Bell, gecenin en dikkati çeken ismi oldu. 15 sayı, 6 ribauntla maçı tamamlayan Ronald Murray ile 11 sayı, 18 ribauntluk performans sergileyen Gerald Wallace, galibiyete büyük katkı sağladılar.

08.11.2009


 

Ersan İlyasova 16 dakikada 5 sayı buldu

MİLWAUKEE Bucks forması giyen Ersan İlyasova, takımının deplasmanda Minnesota Timberwolves'i 82-72 yendiği maçta 5 sayı kaydetti.

Oyuna yedek kulübesinden gelen ve 16 dakika forma şansı bulan İlyasova, 2 kez kullandığı 3 sayılık atışlardan 1 isabet çıkarırken, yine 2 kez kullandığı 2 sayılık atışlarda da 1 kez başarılı oldu ve maçı 5 sayı, 3 ribaunt, 1 de asistle tamamladı.

08.11.2009


 

F.Bahçe, Saran'ın isteklerini açıklıyor

FENERBAHÇE Kulübü, eski yönetici Sadettin Saran ile ilgili 9 Kasım Pazartesi günü açıklama yapacak. Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, ''Fenerbahçe Kulübü olarak Sayın Sadettin Saran ile kulübümüz arasındaki ticari ilişkiyi ve Sayın Saran'ın kulübümüzden taleplerinin detaylarını pazartesi günü resmi internet sitemizden açıklıyoruz'' denildi.

Fenerbahçe Kulübü'nün, daha önce resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, Sadettin Saran'ın, sahibi bulunduğu Kas Management Ltd. isimli şirketin, Fenerbahçe Kulübü ile 20.11.2000 tarihinde imzalamış bulunduğu bir sözleşmeye dayalı olarak, 2007-2008 futbol sezonu öncesi Türkiye Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nden kulübün elde etmiş olduğu gelirler üzerinde yaklaşık 8 milyon dolar tutarında bir alacak iddiasıyla kulüp aleyhine hukuki bir süreç başlattığı vurgulanarak, buna tepki gösterilmişti.

SADETTİN SARAN'IN AÇIKLAMASI

Sadettin Saran ise yaptığı açıklamada, yapılan bu açıklamanın, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın bizzat yazdığı ve büyük bir kararlılıkla uygulamakta olduğu senaryonun son halkası olduğunu ileri sürerek, ''Sayın Aziz Yıldırım, başkan adayı olduğum andan itibaren, kulübümüzün aynı sözleşmeden doğan yükümlülüklerini bilerek ve isteyerek hiçe saymış'' demişti.

08.11.2009


 

SPOR YAZARI İLKER ATEŞ VEFA ETTİ

HASTALIĞI nedeniyle uzun süredir tedavi gören spor yazarı İlker Ateş vefat etti.

İlker Ateş için bu sabah 11.00'de Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki merkez binasında tören düzenlenecek. Ateş, Levent Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Kocaeli Değirmendere'de toprağa verilecek. 1945 yılında Ayancık'ta dünyaya gelen İlker Ateş, çeşitli gazetelerde muhabirlik, istihbarat şefliği, müdür yardımcılığı ve sorumlu müdürlük görevlerinde bulundu. TSYD yarışmalarında haber, fıkra, maç yazısı ve röportaj dallarında 4 kez birincilik ödülü alan Ateş, TSYD İstanbul Şubesi'nde genel sekreter, genel merkez yönetim kurulunda da genel kaptan olarak görev yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Ateş, ''Top Ağlarda'' ve ''19031992 Beşiktaş'' kitaplarını yazdı. Yeni Asya Spor Servisi olarak, merhuma Allah'tan rahmet ve mağfiret diler, ailesi ve yakınlarına taziyetlerimizi sunarız.

08.11.2009


 

KARŞIYAKA 5 MAÇLIK CEZASINI TAMAMLADI

BANK Asya 1. Lig'de seyircisiz oynama cezasının tamamlayan Karşıyaka, pazartesi günü Bucaspor maçında bu sezon ilk kez taraftarıyla buluşacak.

Bank Asya 1. Lig'de geçen sezonki play-off finalinde Kasımpaşa ile oynadığı maçın ardından çıkan olaylar nedeniyle aldığı 5 maç seyircisiz oynama cezasını tamamlayan Karşıyaka, Bucaspor karşılaşmasında taraftarının önüne çıkacak olmanın heyecanı yaşarken, Reha Kapsal ile yolların ayrılmasıyla nedeniyle bu müsabakaya altyapı antrenörleri yönetiminde hazırlanıyor. Yeşil-kırmızılı takım, İzmir'deki 5 seyircisiz maçta Altay'a 4-1 yenilirken, Samsunpor'u 2-0, Kayseri Erciyesspor'u 2-1 mağlup etti. Konyaspor maçı 2-2, Orduspor müsabakası da 0-0 berabere tamamlandı. Ligde ilk 11 hafta sonunda topladığı 14 puanla 11. sırada yer alan Karşıyaka'da yönetim kurulu, çarşamba akşamı Reha Kapsal ile yollarını ayırma kararı aldıktan sonra bunu yüz yüze yaptığı görüşmede sözlü olarak teknik adama iletti. Kendisine yazılı belge verilmediği için perşembe günü takımla birlikte antrenmana çıkan Reha Kapsal'ın sözleşmesi, önceki gün kulüp tarafından tek taraflı feshedildi.

08.11.2009


 

4 TÜRK TEKVANDOCU AVRUPA ŞAMPİYONU

İSPANYA'DA düzenlenen Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası'nın ilk gününde, Türk sporcular 4 altın, 1 de bronz madalya kazandı.

İspanya'nın Vigo kentinde düzenlenen, 30 ülkeden 350 sporcunun katıldığı şampiyonanın birinci gününde, bayanlarda 43, 47 ve artı 72 kilo, erkeklerde ise 50, 54 ve artı 84 kiloda müsabakalar yapıldı. Bayanlar 43 kiloda Merve Yazıcı, 47 kiloda Nergiz Gencay, artı 72 kiloda Büşra Yıldız, erkeklerde ise 54 kiloda Remzi Başakbuğday Avrupa şampiyonu olurken, artı 84 kiloda Okay Düztepe bronz madalya elde etti.

08.11.2009


 

KAHRAMANMARAŞSPOR ACİL 100 BİN TL ARIYOR

TFF 2. Lig 4. Grup'ta mücadele eden Kahramanmaraşspor'da yaşanan maddi sorunlar nedeniyle futbolcular, hafta içi antremana çıkmazken, kulüp başkanı Muhammet Günkut, sporcularına ceza vermeyi düşünmediğini söyledi.

Günkut yaptığı açıklamada, futbolcularının sezon başından bu yana fedakarca mücadele ettiğini ve takımın şu anda 3. sırada bulunduğunu belirterek, maddi sorunların çözülememesi durumunda Kahramanmaraşspor'un geriye gideceğini ifade etti. Futbolcuların hafta içi antremana çıkmadığını doğrulayan Günkut, idman boykotuna karşılık ceza vermeyi düşünmediğini dile getirdi. Futbolcuların çok şey istemediğini de anlatan Günkut, 100 bin TL bulunabildiği takdirde takımın kısa vadeli maddi sorununun çözüleceğini ifade etti.

08.11.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİG 'DE BUGÜN

14.00 Ankaragücü-Kasımpaşa (Ankara 19 Mayıs)

14.00 Eskişehirspor-Denizlispor ( Atatürk)

14.00 Manisaspor-Gaziantepspor ( 19 Mayıs)

16.00 Sivasspor-Kayserispor (Sivas 4 Eylül)

20.00 Diyarbakırspor-Galatasaray (Atatürk)

08.11.2009


 

BANK ASYA 1. LİG'DE BUGÜN

13.30 Boluspor-Dardanelspor (Bolu Atatürk)

13.30 Çaykur Rizespor-Orduspor (Yeni Rize Şehir)

13.30 Kocaelispor-Kartalspor (İsmetpaşa)

13.30 Mersin İdmanyurdu-K. Karabük (Sırrı Gür)

13.30 Giresunspor-Altay (Giresun Atatürk)

13.30 Adana-Kayseri Erciyes (5 Ocak-Seyircisiz)

13.30 Hacettepe-Konyaspor (Cebeci İnönü)

9 Kasım Pazartesi:

20.00 Karşıyaka-Bucaspor (İzmir Atatürk)

08.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.