10 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Görüş

Şaban Döğen ve Kıbrıs hizmetleri

Yıl 1978. Yer Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. Ben 2 yıl süreliğine astsubay olarak vazifeliyim. Gazetemiz o yıllarda Adaya gelmediği için direkt olarak İstanbul’dan abone oldum. Posta ile gazetem adresime geliyordu.

Bir gün kışlada bir ziyaretçim olduğunu söylediler. Giderken kim olabilir diye düşünürken karşımda tanımadığım bir zat gördüm. Ama hiç eksik olmayan tebessümü ile karşılaştım ve kucaklaştık. Aynı, kabrin mü’minleri sıktığı misâli bizde sıkıca kucaklaştık. Kendisinin Şaban Döğen olduğunu söyledi. Zaten gazetedeki yazılarından gıyaben tanıyordum. Kendisi yedek subay olarak başka bir kışlada vazife yaptığını, gazeteden adresimi aldığını, daha başka Yeni Asya okuyucuları aradığını ve ihtiyacımız olan dershanenin âcilen açılması gerektiğini anlattı. Ben de “Sizin vaktiniz müsaitse dershaneyi tutun” diyerek ne gerekirse yapmaya hazır olduğumu söyledim. Bir arabası var, eski model bir taksi, ön camı yok ama araba bile ihlâslı. Onu yolda koymayacak kadar vefakâr ve en az onun kadar gayretli.

Bu görüşmeden sonra Şaban kardeşim Kıbrıs’ta ne kadar okuyucumuz varsa hepsini tek tek buluyor ve başkentte şehir merkezinde 2 katta geniş bir daire kiralıyor. Bu dershanede 5-6 kişi ile yaptığımız ilk toplanmada hiçbir eşya yok, sadece yerde döşeli bir halıflex var. Yere bağdaş kurup oturduk. Şaban kardeşimin bize yaptığı ilk ikram nar idi. Oturup afiyetle yedik. Burada neler yapabileceğimizi görüştük, vazife taksimi yaptık. Perdeler dikildi, çarşaflar, yataklar, yastıklar hazırlandı. Salon ve mutfak eşyaları alındı. Bir hafta içinde ders yapılır vaziyete geldi. Her pazar günü Kıbrıs’ta ne kadar Risâle-i Nur okuyucusu varsa toplanıp hanımlar bir yerde, erkekler bir yerde sohbetler yapılıyor, bu sayı 20 kişi kadar oluyordu. Cumartesi günleri ise bizim kışlanın bulunduğu lojmanlardan gelip, sohbetler yapılırdı.

Gazetemizin Kıbrıs’a 20 adet gelmesi sağlandı, okuyucularımızın bulunduğu köylere ayrı ayrı gönderildi. Daha sonra Yeni Asya Bürosu’nun açılması için çalışmalar başlatıldı. Dershaneye yakın bir yerde açıldı. Hizmetlerimize vesile oldu. Ayrıca 15 günde bir Pazar günleri kardeşlerin bulunduğu köylere ziyaretler düzenlenip, sohbetler yapılıyordu. Bunlar hep Şaban Döğen kardeşimizin öncülüğünde oluyordu. Hizmetlerimizi Kıbrıs’ta devamlı ikamet eden kardeşlerimize bıraktıktan sonra Şaban Döğen kardeşimiz terhis olup İstanbul’a gitti, biz de Çorlu’ya tayin olduk.

Her ay İstanbul’a gidip gazete binamızda kendisiyle görüşüp, sohbet edip Kıbrıs’taki hizmetleri yâd ediyorduk. 6 ayda bir yapılan gazetemizdeki umumi toplantılarda görüşüp, akşam kalmamız gerektiğinde hep evine götürür, misafir ederdi.

Birkaç defa Adana ve Mersin’de vermiş olduğu konferanslar esnasında görüşmüştük. En son olarak 17-18 Ekim’de Ilgın’da yapılan büro temsilcileri toplantısında, temsilcilerimizi dikkatle dinlerken ve kendisi konuşurken tebessüm yüzünden eksik olmuyordu.

Nur içinde yat Şaban kardeşim…. Melekler seni tebessümle karşılamıştır…. Hakkımız yok ama yine de hakkımız helâl olsun diyoruz, bizim ne hakkımız olabilir ki. Ama senin bizlerde çok hakkın var…. Sen bizlere hakkını helâl etmişsindir. Allah (cc) rahmet eylesin. Kederli ailesine, yakınlarına ve gazetemiz okuyucularına tekrar taziyetlerimizi sunarız.

MUSTAFA ONGUN

10.11.2009


Kredi kartı soygununa son verilsin artık!

MİLLET KÜRSÜSÜ - EYÜP GÖKMEN

Kesinleşmiş pek çok yargı kararına rağmen, göz göre göre halkı soymaya devam eden bankalara, dur! diyecek hiçbir kurum yok mu bu ülkede?

5-6 yıl önce küçük bir iş için gittiğim GARANTİ BANKASI Yeniköy Şubesinden yalvararak, zorla verdikleri Bonus Kredi kartımı aylık küçük harcamalarla bu zamana kadar kullandım. Fakat yargı kararlarıyla kesinleşmiş olduğu halde ve tüm itirazlarıma rağmen her yıl KART AİDATI aldılar, almaya devam ettiler.

21 Ekim 2009 Çarşamba günü Garanti Bankası Kredi Kartları merkezini arayarak “Yıllık Kart Aidatı” nedeniyle kredi kartımı iptal ettirmek istediğimi bildirdim. Telefonda karşıma çıkan hanımefendi iptal talebimin kayda alındığını ve 7 gün içinde kartla alışveriş yapılmadığı takdirde iptalin gerçekleşeceğini söyledi. Ben, iptalin hemen gerçekleşmesini istediysem de uygulamanın bu şekilde olduğunu söyleyip telefonu kapattılar.

23 Ekim 2009 Cuma hesap kesim tarihli kredi kartı extreme 35 TL. Yıllık Kart aidatı tahakkuk ettirerek, 24 Ekim C.tesi günü mail adresime extreyi gönderdiler.

Şimdi ben kimi kime şikâyet edeyim...

Eyüp Gökmen

Tel: 0505 766 14 64

E-Posta: [email protected]

10.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.