10 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Teröre 300 milyar dolar gitti

AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli terörün Türkiye’ye ağır bir fatura ödettiğini söyledi. Gedikli şöyle konuştu: “Bunun doğrudan maliyetleri var, bir de dolaylı maliyetleri diyebileceğimiz ekonomik maliyetleri var. Bu takriben 150 milyar dolar civarında. Bunu belirli bir faizle günümüze getirdiğiniz zaman bu en az 300 milyar dolar civarında bir rakama tekabül eder.”


ERDOĞAN: 10 KASIM'I ÖZELLİKLE SEÇTİK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratik açılımın Mecliste görüşüleceği 10 Kasım'ın tatil ya da yas günü olmadığını, Meclisin o gün de çalıştığını be

Ergenekon’un 120. duruşmasında kavga

DANIŞTAY ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin davalarla birleştirilen birinci ‘’Ergenekon’’ davasının 120. duruşmasında olay çıktı. Er


  11 asker savcılıkta ifade verdi

“SİYASETE Müdahale” belgesi soruşturması çerçevesinde 11 asker, İstanbul Adliyesi'nde savcılara ifade verdi.


  Osman Kaçmaz’ın ihracı istendi

ADALET Bakanlığı, Sincan Hakimi Osman Kaçmaz’ın meslekten ihracını istedi. Verdiği tartışmalı kararlarla gündeme gelen Sincan Hakimi Kaçmaz hakkında flaş bir gelişme yaşandı.


  Afganistan’da Batıyı yalnız bırakamayız

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afganistan’da barış ve istikrarın sağlanmasıyla ilgili olarak, ‘’Bölgedeki temel aktörler olarak ABD ve diğer Batılı güçlerin sorunlarını yalnız başına çözmelerini bekleyemeyiz. Bizim de sorumluluk üstlenmemiz gerekmektedir’’ dedi.


  Laiklik, demokrasiye uyarlanmalı

Doç. Dr. Ahmet Yıldız, Türkiye’de problemin dinin insan hakları ile ilgili boyutundan ve yaklaşımından değil, Kemalizmin laikliği din dışı toplum kurma aracı olarak görmesinden kaynaklandığını ve bu sorunun çözümünün de laikliğin demokrasiye uygun hale getirilmesinden geçtiğini bildirdi.


  El Beşir, ülke içi sebeplerden gelmedi

SUDAN Heyeti yetkilileri, Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir’in, İslâm Konferansı Teşkilatı (İKT) 25. Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) toplantısına gelmemesinin temel sebebinin ülke içi nedenlerden kaynaklandığını bildirdi.


  İETT otobüsüne saldırı

KÜÇÜKÇEKMECE’DE, bir İETT otobüsüne molotofkokteyli atılması sonucu otobüs yolcularından biri yaralandı.


  Irak’a 100 bin dolar bağış

TÜRKİYE, Irak’ta düzenlenen bombalı saldırıların ardından Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi tarafından açılan Salihiye Yardım Fonuna 100 bin dolar bağış yapacak.


  Düğünde silâhlı kavga: 4 ölü

VAN’IN Başkale ilçesindeki bir düğünde çıkan silâhlı kavgada, 4 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, ilçenin Esenyamaç köyü Nenehatun mezrasında oturan Halil Akgün’ün düğün töreninde biraraya gelen ve aralarında husumet bulunan Dereboyu ile Sualtı mezrası sakinleri arasında tartışma çıktı.


  Hakim ve savcı sayısı artmalı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, hakim ve savcı sayısının bir an önce artırılması gerektiğini söyledi.


  Bağış: AB ile aramıza duvara izin vermeyeceğiz

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye’nin gerçekleştirdiği kararlı reformlar, katılım müzakerelerinde kaydettiği ilerlemeler ve ekonomiden dış politikaya her alanda Avrupa bütünleşmesine yapageldiği katkılarla kendisi ile AB arasına örülmeye çalışılan duvara izin vermeyeceğini bildirdi.


  Öğretmene “Albay Çiçek” incelemesi sürüyor

İZMİR Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, bir lisede öğrencilere, ‘’Albay Dursun Çiçek’i övdüğü’’ iddia edilen İngilizce öğretmeni hakkında başlatılan incelemeye ilişkin, ‘’iddianın incelendiğini, gereğinin yapılacağını’’ söyledi.


  Ordu’da lisede cinayet

ORDU’NUN Aybastı ilçesinde lise öğrencisi genç, sınıfta tartıştığı arkadaşını bıçaklayarak öldürdü, araya giren bir öğrenciyi de yaraladı.


  İçişleri’nden ‘şehit yakını ve gazi’ genelgesi

İçİşlerİ Bakanı Beşir Atalay, 81 il valiliğine ‘’Şehit yakınları ve Gazilerimiz’’ konulu bir genelge gönderdi.


  8 milyon 372 bin numara taşındı

Numara Taşınabilirliği uygulamasından 1 yılda 8 milyon 372 bin abone yararlandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkililerden edindiği bilgiye göre, 9 Kasım 2008’de başlayan uygulamada, 10 milyon 150 bin abone numarasını taşımak için başvurdu.


  Yeni raylar dostluğu pekiştirecek

TÜRKİYE ile Suriye arasında yük ve yolcu taşımacılığının hızlı yapılmasını sağlayacak projeyle, Gaziantep-Çobanbey demiryolundaki Alman menşeli asırlık raylar yenileniyor.


  Kudüs’e giden iki Avrupalı Antakya’da buluştu

ALMANYA ve Fransa’dan ayrı zamanlarda yaya olarak Kudüs’e hacı olmaya giden Elizabeth Bitter ve Cristiane Goiles, Antakya’ya da buluştular.


  Karbonmonoksitten zehirlendiler

ÇANKAYA’DA iki ayrı olayda karbonmonoksit gazından zehirlenen 10 kişi hastaneye kaldırıldı. Alınan bilgiye göre, Maltepe Güzaltan Sokak’taki bir apartman dairesinde 6 kişi, gece saatlerinde kombiden sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.


  Yoğun sis deniz ulaşımını olumsuz etkiledi

İstanbul’u etkisi altına alan yoğun sis, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Sis sebebiyle bazı şehir hatları seferleri iptal edildi, İstanbul Boğazı, transit gemi geçişlerine kapatıldı.


  Keşan’da 3 milyon ton kömür rezervi var

EDİRNE’NİN Keşan ilçesinde 3 milyon ton kömür rezervi bulunduğu bildirildi. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Madencilik Komitesi Üyesi Merthan Dağtaş, Keşan’daki kömür işletmelerinde 700 kişinin istihdam edildiğini ve yılda 100 bin ton kömür çıkartıldığını söyledi.


  Başkan Akaydın Çanakkale Çadırı’nı gezdi

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, AKM Cam Piramit alanında kurulan ve Çanakkale Savaşı’nı üç boyutlu görsellerle anlatan Çanakkale Destanı 1915 Çadırı’nın açılışını yaptı.


  Akdamar Adası güneş enerjisiyle aydınlatılacak

VAN Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Van Gölü üzerinde bulunan Akdamar Adası ile Anıt Kilise Müzesi’ni güneş enerjisi sisteminden elde edilecek elektrikle aydınlatacak.


  Selden zarar gören çiftçi devletten yardım bekliyor

ADIYAMAN’DA üzümü selden zarar gören çiftçi, devletten yardım eli bekliyor. Tütüne uygulanan kota yüzünden bağcılığa yönelen köylüler, etkili yağışların sele dönüşmesi sonucu perişan oldu.


  Muğla’da iki mevsim birden yaşanıyor

MUĞLA’DA sonbahar ve ilkbahar adeta bir arada yaşanıyor. Havaların sıcak gitmesi nedeniyle kırlarda ‘’sarı nergis’’ çiçekleri açtı. Muğla’nın doğal güzellikleriyle ünlü Gökova Milli Parkı, Çaybükü, Bağyaka ve Pınarbaşı köylerinde sonbaharın dokunuşunun hissedildiği bir renk senfonisi gözleniyor.


  Elmada dilimli satış

Alara Fidan Genel Müdürü Cihangir Korkmaz, meyvecilikte başta Avrupa olmak üzere dünya genelinde dilimlenmiş ve paketlenmiş ürünlere tüketici ilgisinin giderek arttığı belirtti.


  Merkür demir zengini

Güneş’e en yakın gezegen olan Merkür’ün yüzeyinde sanılandan çok daha fazla demir ve titanyum olduğu tespit edildi.


  72’lik ihtiyardan gençlere hayat dersi

Gençlerİn işsizlikten yakındığı bir ortamda günde 3 ton odun kırarak geçimini sağlayan 72 yaşındaki İsmail Dayan, çocuklarının eline bakmamak için çalışmak zorunda olduğunu söylüyor.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.