14 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

CHP DEMOKRASİNİN Mİ, YOKSA KATLİÂMLARIN MI YANINDA?

ALEVİ Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in açıklamalarına tepki göstererek Alevi toplumunun kendisine yönelik hiçbir saldırıyı unutmadığını ve bunu da unutmayacağını söyledi.


ÖYMEN’E SUÇU VE SUÇLUYU ÖVME SUÇLAMASI

İnsan Hakları Derneği (İHD) Tunceli Temsilcisi Barış Yıldırım, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen hakkında suç duyurusunda bulundu. Yıldırım yaptı

Açılım için yeni anayasa şart

Genel Kurul’da demokratik açılımı anlatan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye’nin çağın gerisinde kalan bir anayasaya mahkûm olmak zorunda olmadığın


  27 ilde, kaçak akaryakıt baskını

Ankara Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, akaryakıt kaçakçılarına yönelik ‘’By Pass-2’’ operasyonun ikincisi için dün sabah erken saatlerde harekete geçti.


  RTÜK’ten dil açılımı

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)’nun özel kanalların Türkçe dışındaki dillerde yayın yapması ile ilgili yayın sınırını kaldıran yeni yönetmelik Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.


  Alevilerin taleplerini ilk kez, dinliyoruz

DEVLET Bakanı Faruk Çelik, ‘’Alevi vatandaşlarımızın talepleri ilk kez, yıllar sonra değil yüzyıllar sonra devletle buluşmuş.


  Islak imzalı belge Genelkurmay’a gelmedi

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, ‘’İrtica İle Mücadele Eylem Planı’’ başlıklı, ‘’ıslak imzalı’’ olduğu iddia edilen belgenin henüz Askeri Savcılığa ulaşmadığını, belge ile ilgili adli tıp raporunun Askeri Savcılığa ulaştığını, raporda, sadece imza tetkikinin yapılmış olduğunu bildirdi.


  CHP çark etti

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, MHP’nin Kürt sorununun çözümüne yönelik atılan adımlara kapıları tamamen kapatmasının sorulması üzerine MHP gibi düşünmediklerini belirterek “Kürt sorunu diye bir sorun var, bu sorun çözülmelidir” dedi. Bunu 1989 yılındaki raporularında gündeme getirdiklerini belirten Özyürek, böylece CHP’nin daha önceki ‘Raporumuz yok’ açıklamalarından çark ettiklerini açıklamış oldu.


  Barışa hiç olunmadığı kadar yaklaşıldı

İngİlİz The Economist dergisi, Türk hükümetinin, muhalefetin ‘ihanet çığlıklarına’ kulağını tıkamış bir şekilde, uzun süredir devam eden Kürt sorununu çözmek için cesur hamleler yaptığını yazdı.


   Türk Eğitim-Sen:İş bırakma eylemi etraflıca düşünüldü

Türkİye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ‘’Hükümete uyarı niteliğindeki iş bırakma eyleminin etraflıca düşünülmüş bir hareket olduğunu’’ söyledi.


  ÇAĞLAYANGİL: ORDU ZEHİRLİ GAZ KULLANDI

Süleyman Demirel hükümetlerinin ünlü Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil, Malatya Emniyet Müdürlüğünde çalıştığı yıllarda Dersim’deki katliâma şahit olmuştu. Çağlayangil bir röportajında Öymen’in örnek gösterdiği zulmü şöyle anlatmıştı: “Mağaralara iltica etmişlerdi. Ordu zehirli gaz kullandı. Mağaraların kapısının içinden. Bunları fare gibi zehirledi. Yediden yetmişe o Dersim Kürtlerini kestiler. Kanlı bir harekât oldu. Dersim dâvâsı da bitti. Hükümet otoritesi de köye ve Dersim’e girdi. Dersim böyle bitti...”


  Grip okulları boşaltıyor

Halk arasında “domuz gribi” olarak bilinen “H1N1” virüsü sebebiyle ölümlerin hızla artmasının ardından veliler çocuklarını okula göndermemeye başladı. 436 bin öğrencinin bulunduğu Adana’da okula devamsızlığı olan öğrenci sayısı 20 bin oldu. Bununla birlikte, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Kayseri’de ilköğretim, ortaöğretim ve dershanelerin bir hafta tatil edilmesi velilerin tedirginliği daha da arttırdı.


  65 yaşIndakİ Alman Müslüman oldu

Manavgat’ta yaşayan 65 yaşındaki Alman Annelie Edelgard Baksic, Müslüman oldu.


  Mehmet Zahit Kotku Hazretleri anılıyor

Merhum Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi, vefatının 29. yıldönümünde, sevenleri tarafından rahmetle anılıyor.


  Okullara “standart” gelecek

MİLLî Eğitim Bakanlığı (MEB), bütün ilköğretim kurumlarında kaliteli eğitimin belirli düzeye getirilmesi için “eğitim yönetimi”, “öğrenme ve öğretme süreçleri” ile “sağlık, güvenlik, temizlik ve beslenme” alanlarında standartlar getiriyor.


  Kurban ibadetini hafife almayın

Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz, vatandaşlara, imkânlarını zorlayarak kurban kesme çağrısı yaptı.


  TCDD’DEN BAYRAMDA EK SEFER

TCDD, Kurban Bayramı’nda artan yolcu talebini karşılamak üzere bazı hatlara ilâve sefer koyacak, trenlere ilâve vagonlar bağlayacak.


  Rusça ilahiyat eğİtİmİ büyük ihtiyaç

Dİyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Rusya’da 20-25 milyon Müslümanın yaşadığını belirterek, ‘’Gönül isterdi ki ilahiyat fakültelerinin birisi Rusça diliyle ilahiyat eğitimi versin.


  Dünya liderlerine Risâle-i Nur

Doğru Yol Partisi’nden (DYP) 19. Dönem İzmir Milletvekili olan Mehmet Özkan, Bediüzzaman Hazretleri’nin telif ettiği Risâle-i Nur Külliyatından bazı eserlerin orijinallerini ve İngilizce tercümelerini dünya liderlerine gönderdiğini ve çok olumlu tepkiler aldığını belirtti.


  Hızlı tren raydan çıktı

Ankara-Eskişehir seferini yapan 91003 sefer sayılı yüksek hızlı trenin (YHT) iki vagonu, Hasanbey mevkiinde makas değiştirirken raydan çıktı.


  Deniz Feneri İçlikaval İlköğretim Okulu açıldı

Deniz Feneri Bitlis’te öğrencilerinin rutubet ve soğuk nedeniyle böbrek hastası olduğu; pek çoğu terör dolayısıyla göç ettikten sonra köye geri dönen ailelerin çocukları için okul yaptırdı.


  Karayolları kış için hazırlıklarını tamamladı

KARAYOYLARI Genel Müdürü Cahit Turhan, 15 Kasım-15 Nisan tarihleri arasında yaklaşık 60 bin kilometre yolda kar, tipi ve buzla mücadele edeceklerini belirterek, ‘’Yollarımızda kar mücadelesi çalışması kapsamında bütün hazırlıklarımızı tamamladık’’ dedi.


  Rahmet çiftçiyi sevindirdi

EDİRNE Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Yorulmaz, yağışların toprağı tava getirmesiyle bölgede buğday ve arpa ekiminin büyük oranda tamamlandığını belirtti.


  Çaldıkları koyunları kurbanlık diye sattılar

KONYA’DA çaldıkları 78 koyunun 74’ünü kurbanlık diye satan 3 kişi polis ekiplerince yakalandı.


  4 yılda, 95 iş değiştirdi

ORDU’NUN Perşembe ilçesinde yaşayan bir genç, son 4 yılda kasaplıktan berberliğe kadar 95 farklı işte çalıştı. Perşembe ilçesinde yaşayan 20 yaşındaki Levent Kumaşoğlu, ilk iş deneyimine 2005 yılında başladı.


  Konya Ovası’na ‘can suyu’ gelecek

HÜKÜMET, suya hasret Konya Ovasının geleceği için tedbir alınması gerektiğinden hareketle, Konya Ovası Projesi (KOP) çerçevesinde bir ‘’Eylem Planı’’ için hazırlıklara başladı.


  Çocuğu bilgisayardan koruyun

Aİle ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürü Doç. Dr. Ayşen Gürcan, bilgisayarın, çocukların odasından ziyade evin ortak kullanım alanında tutulmasını, girilen siteleri kontrol eden yazılımlardan yararlanılmasını, aile güvenlik filtre programlarının kullanılmasını önerdi.


  Google büyümeye devam ediyor

Google, mobil cihazlara reklam teknolojileri sunan AdMob’un bütün hisselerini 750 milyon dolara satın almak üzere bir sözleşme imzaladığını duyurdu.


  İnternete dalan doktor, hastayı unuttu

Çİn’İn doğusundaki Jiangsu eyaletinin merkezi Nanjing’de internette oyuna dalan bir doktor, 5 aylık bir bebeğin ölümüne yol açtı.


  NASA, Spirit’i kurtaracak

Nasa, Mars gezegeni yüzeyine konuşlandırdığı, ancak 6 aydır kuma saplanmış durumda kalan ‘’Spirit’’ adlı robotunu kurtarmak için bir plan geliştirdi.


  Diyabete karşı dengeli beslenme

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Ramis Çolak, ‘’Gelecekte de peşimizi bırakmayacağı tahmin edilen diyabet ya da diğer adıyla şeker hastalığına ‘dur’ demenin yolu, dengeli beslenmeden geçiyor’’ görüşünü bildirdi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.