14 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Dünya liderlerine Risâle-i Nur

Doğru Yol Partisi’nden (DYP) 19. Dönem İzmir Milletvekili olan Mehmet Özkan, Bediüzzaman Hazretleri’nin telif ettiği Risâle-i Nur Külliyatından bazı eserlerin orijinallerini ve İngilizce tercümelerini dünya liderlerine gönderdiğini ve çok olumlu tepkiler aldığını belirtti.

19. Dönem İzmir Milletvekili olan Mehmet Özkan, Risâle-i Nur eserlerine ülkemizin olduğu kadar bütün dünyanın da ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Bu inançla hareket ettiğini ve Risâle-i Nur gibi önemli bir eseri dünya liderlerinin dikkatlerine sunmayı amaçladığını belirten Mehmet Özkan, 20’den fazla ülkenin devlet başkanı, başbakan, Kral ve Kraliçelerine Risâle-i Nur eserlerinin bazılarını bir mektup ile birlikte gönderdiğini belirtti. Risâle-i Nur eseri gönderdiği liderlerin hepsinden çok olumlu tepkiler ve teşekkürler aldığını belirten Özkan, aralarında Obama, Berlusconi, Sarkozy, Medvedev ve Merkel gibi Avrupa’nın, Amerika’nın ve geri kalan coğrafyaların önemli ülkelerinin bulunduğu 20’den fazla lidere bu eserleri gönderdiğini ve hepsinin Risâle-i Nur eserlerini özel kütüphanelerine eklediklerini ifade etti. Mehmet Özkan bundan sonra da bu türden faaliyetlerine devam edeceğini zira insanlığın Risâle-i Nur eserlerindeki hakikatlere muhtaç olduğuna inandığını sözlerine ekledi.

DÜNYA LİDERLERİNE GİDEN MEKTUP

İşte 19. Dönem İzmir Milletvekili Mehmet Özkan’ın dünya liderlerine gönderdiği İngilizce mektubun tercümesi:

“Bildiğiniz gibi bütün dinler insanlığın dünya ve ahiret saadetini temin etmek için gönderilmiştir. İslâm ve onun peygamberi olan Hz. Muhammed'e de (asm) Allah tarafından aynı amaçla gönderilmiştir. Bugün dünyanın hemen her yerinde insanlar inançsızlık, terör, uyuşturucu kullanımı, ahlâksızlık ve bunun gibi ortak sorunlar yaşıyor. Bunun yanında farklı ırk, kültür, din, dil ve renge mensup insanlar aynı coğrafyada birlikte emniyet içinde yaşama güçlüğü çekmektedir.

Türkiye’de bu ortak sorunlara çözümler öneren çok güçlü bir ses yükseldi. Ortak sorunlarımıza çareler öneren bu gür ve çok önemli sese hep birlikte samimane kulak vermeliyiz. Bu ses, Türkiye’nin sosyal değişiminde hayatî bir rol oynayan dünyaca tanınmış çağdaş düşünür ve bilim adamı Bediüzzaman’ın sesidir. Bediüzzaman, küresel sorunlara, dünyanın karşı karşıya olduğu ruhî bunalımlara, sevgi ve şefkatten mahrum kalplere çare olacak çözümler üretmiş bir şahsiyettir.

Onun hakkında söylenecek çok şey var. Söz konusu mesajları içeren kitaplarından bir kaçını takdim ediyorum.

Saygılarımla.

Mehmet Özkan

19. Dönem İzmir Milletvekili”

HANGİ LİDERLERE RİSÂLE-İ NUR

ULAŞTIRILDI?

Mehmet Özkan’ın bir mektup yazarak Risâle-i Nur eserleri ulaştırdığı dünya liderlerinden bazıları şu şekilde: ABD Devlet Başkanı Barack Hüseyin Obama, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Hollanda Kraliçesi Beatrix Wilhelmina Armgard, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Kaarina Halonen, Norveç Kralı Harald V, İspanya Kralı Juan Carlos, Almanya Şansölyesi Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Belçika Prensi Phillippe, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, İsviçre Cumhurbaşkanı Hans-Rudolf Merz, Yeni Zelanda Genel Valisi Anand Satyanand, Avustralya Genel Valisi Quentin Bryce, Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski, Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus, Macaristan Cumhurbaşkanı Laszlo Solyom, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Parvanov, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papoulias, İngiltere eski Başbakanı Tony Blair.

BAZI DEVLET BAŞKANLARININ CEVAPLARI

DÜNYA liderlerine bir mektupla birlikte Risâle-i Nur eserlerini gönderen Mehmet Özkan’a en üst düzeyden liderler (onların sözcüleri) tarafından teşekkür mektupları gönderildi. Bu teşekkür mektuplarından bazıları ve verilen cevaplar şu şekilde:

Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski adına gönderilen teşekkür mektubu:

Sayın Mehmet Özkan

Bediüzzaman Said Nursî’nin ve Colin Turner’in yazmış olduğu kitapların kopyalarını bize göndermiş olduğunuz için yürekten teşekkürlerimi sunarım. Göndermiş olduğunuz kitaplar Cumhurbaşkanımızın özel kütüphanesine eklenmiştir. Lütfen, en güzel başarı dileklerimizi ve saygılarımızı kabul ediniz.

Norveç Kralı Harald V adına gönderilen teşekkür mektubu:

Sayın Mehmet Özkan

Majesteleri Kralımız ve Kraliçemiz göndermiş olduğunuz Bediüzzaman Said Nursî tarafından yazılmış değerli eserler için benden özellikle size teşekkürlerini iletmemi istediler. Bu eserleri Majestelerine gönderme nezaketinde bulunduğunuz için teşekkür ederiz.

Hollanda Kraliçesi Beatrix Wilhelmina Armgard adına gönderilen teşekkür mektubu:

Sayın Mehmet Özkan

Majesteleri Kraliçemiz adına Bediüzzaman Said Nursî’nin eserlerini bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Bu çok nazik davranışınız Majesteleri tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Saygılarımla.

İsviçre Cumhurbaşkanı Hans-Rudolf Merz adına gönderilen teşekkür mektubu:

Sayın Mehmet Özkan

Cumhurbaşkanı Hans-Rudolf Merz adına mektubunuz ve göndermiş olduğunuz kitaplar için çok teşekkür ederim. Sayın Cumhurbaşkanımızda sizin endişelerinizi paylaşmakta ve temennilerinize katılmaktadır. Lütfen bizimle irtibat halinde olmaya devam ediniz.

Saygılarımla.

Yeni Zelanda Genel Valisi Anand Satyanand adına gönderilen teşekkür mektubu:

Sayın Mehmet Özkan

Bu mektubu, bize göndermiş olduğunuz Bediüzzaman Said Nursî’nin kitapları ve nazik mektubunuza teşekkür etmek maksadıyla göndermiş bulunuyoruz. Gönderdiğiniz eserler büyük ehemmiyetle ve alâkayla incelenecektir.

En derin saygılarımızla.

Avustralya Genel Valisi Quentin Bryce adına

gönderilen teşekkür mektubu:

Sayın Mehmet Özkan

Bilim adamı ve düşünür Bediüzzaman Said Nursî’nin fikirleriyle alâkalı olarak bize yollamış olduğunuz mektubunuz için çok teşekkür ederiz. Bu zatın eserlerinden bazılarını bizimle paylaşma nezaketiniz için de ayrıca teşekkürlerimizi sunarız. Ekselansları bu nazik düşüncenizi memnuniyetle karşılamış ve benden size en derin teşekkürlerini ve iyi dileklerini iletmemi istemiştir.

Saygılarımla.

İngiltere Başbakanı Gordon Brown adına

gönderilen teşekkür mektubu:

Sayın Mehmet Özkan

Başbakanımız göndermiş olduğunuz mektup ve kitaplar için teşekkür etmemi istedi.

Saygılarımla.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel adına

gönderilen teşekkür mektubu:

Sayın Şansölyemiz Angela Merkel, Bediüzzaman Said Nursî’nin kitapları ve nazik mektubunuz için teşekkür etmemi istedi.

Saygılarımla.

HANGİ ESERLER GÖNDERİLDİ?

19. Dönem DYP İzmir Milletvekili Mehmet Özkan’ın dünya liderlerine göndermiş olduğu eserler şunlardan oluşuyor: Bediüzzaman’ın telif ettiği: Gençlik Rehberi, Haşir Risâlesi, Küçük Sözler, Tabiat Risâlesi, 23. Söz ve 33 Pencere (33. Söz) Bunun yanında Mehmet Özkan, Dr. Colin Turner’in kaleme almış olduğu “Bir İman İnkılâbı Risâle-i Nur” adlı eseri de bu pakete eklediğini ifade ediyor.

UMUT YAVUZ

14.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  CHP DEMOKRASİNİN Mİ, YOKSA KATLİÂMLARIN MI YANINDA?

  ÖYMEN’E SUÇU VE SUÇLUYU ÖVME SUÇLAMASI

  Açılım için yeni anayasa şart

  Başbakan dinlenirken sizler neredeydiniz?

  27 ilde, kaçak akaryakıt baskını

  RTÜK’ten dil açılımı

  Alevilerin taleplerini ilk kez, dinliyoruz

  Islak imzalı belge Genelkurmay’a gelmedi

  CHP çark etti

  Barışa hiç olunmadığı kadar yaklaşıldı

  Türk Eğitim-Sen:İş bırakma eylemi etraflıca düşünüldü

  ÇAĞLAYANGİL: ORDU ZEHİRLİ GAZ KULLANDI

  Grip okulları boşaltıyor

  65 yaşIndakİ Alman Müslüman oldu

  Mehmet Zahit Kotku Hazretleri anılıyor

  Okullara “standart” gelecek

  Kurban ibadetini hafife almayın

  TCDD’DEN BAYRAMDA EK SEFER

  Rusça ilahiyat eğİtİmİ büyük ihtiyaç

  Dünya liderlerine Risâle-i Nur

  Hızlı tren raydan çıktı

  Deniz Feneri İçlikaval İlköğretim Okulu açıldı

  Karayolları kış için hazırlıklarını tamamladı

  Rahmet çiftçiyi sevindirdi

  Çaldıkları koyunları kurbanlık diye sattılar

  4 yılda, 95 iş değiştirdi

  Konya Ovası’na ‘can suyu’ gelecek

  Çocuğu bilgisayardan koruyun

  Google büyümeye devam ediyor

  İnternete dalan doktor, hastayı unuttu

  NASA, Spirit’i kurtaracak

  Diyabete karşı dengeli beslenme

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.