14 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

CHP çark etti

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, MHP’nin Kürt sorununun çözümüne yönelik atılan adımlara kapıları tamamen kapatmasının sorulması üzerine MHP gibi düşünmediklerini belirterek “Kürt sorunu diye bir sorun var, bu sorun çözülmelidir” dedi. Bunu 1989 yılındaki raporularında gündeme getirdiklerini belirten Özyürek, böylece CHP’nin daha önceki ‘Raporumuz yok’ açıklamalarından çark ettiklerini açıklamış oldu.

CHP, MHP gibi düşünmüyor

Cumhurİyet Halk Partisi (CHP) Genel Saymanı Mustafa Özyürek, kendilerinin MHP gibi düşünmediğini belirterek “Kürt sorunu diye bir sorun var, bu sorun çözülmelidir” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in açıklamaları için ise Özyürek, maksadını aşan ifadeler olduğunu ve Öymen’in de o çerçevede özür dilediğini belirtti. Meclis’te dün görüşülen demokratik açılım öncesi değerlendirmelerde bulunan Özyürek, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Beklentilerinin somut bir şekilde hükümet ne yapmak istiyorsa bunları somut bir şekilde ortaya koyması olduğunu vurgulayan Özyürek, İçişleri Bakanının yapacağı ilk konuşmada ne yapılması gerektiğini anlatmasını beklediklerini ifade etti. MHP’nin Kürt sorununun çözümüne yönelik atılan adımlara kapıları tamamen kapatmasının sorulması üzerine ise Özyürek, MHP gibi düşünmediklerini belirterek “Kürt sorunu diye bir sorun var, bu sorun çözülmelidir. Ama bu sorun terör örgütünün taleplerini dikkate alarak çözülmez. Bu sorun Kürt yurttaşlarımızın taleplerini dikkate alarak çözülür. Bunu 1989 yılındaki raporumuzda gündeme getirdik. Kültürel haklarla ilgili bir sorun var. Bugün memnun olduk, özel televizyonlarda 24 saat Kürtçe yayını yapılabilecekmiş. Biz bunu 89 yılı raporumuzda söylemişiz. Diyoruz ki devlet radyo televizyonunda bunu yapmayın. Bırakın özel televizyonlar yapsın. Bugün yönetmelik yayınlanmış, bugüne gelmesi olumlu bir şey. Maksatlı bir şekilde bugüne getirilmiş ama olsun öncede yayınlansaydı biz memnun olurduk, sonrada yayınlansa. Taş atan çocuklar meselesi... Çocuk mahkemesinde yayınlanmasına kuşku yok. Ama sadece bunlarla sınırlı bir açılımsa, demokratik açılım, Kürt açılımı, bu yeterli değil. Bunlar zaten yapılması gereken işler. Biz, iktidar yola çıkınca zannettik ki iddialı, sorunu bütünüyle çözecek adımlar atacak, kanun tasarıları gelecek. Şu ana kadar bunlar olmadı, umarız ki bugünkü müzakerelerde hükümet bu yönde somut önerilerde bulunur. Bizde bu somut önerileri değerlendirerek yolumuza devam ederiz” ifadelerini kullandı. 1989 yılında Kürt sorununun çözümüne yönelik hazırladıkları raporun kanun teklifi olarak Meclise getirilmesi halinde hepsini destekleyeceklerini vurgulayan Özyürek, kendilerinin bu raporun arkasında olduklarını sürekli söylediklerini hatırlattı.

ONUR ÖYMEN’İN İFADELERİ MAKSADINI AŞTI ÖZÜR DİLEDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in Meclis’teki demokratik açılım görüşmelerinde tepki çeken sarf ettiği sözleri de değerlendiren Özyürek, “Kendisiyle görüştüm. Belirtmek istediği ‘terörle müzakere edilmez. Atatürk de teröre karşı bir müzakere yolu açmamıştır.’ demek istedi. Onun dışında Tuncelileri, Dersimlileri, Alevileri, Kürtleri rencide etmek, onları üzmek gibi bir niyetinin olmadığını ve Halk Tv’de yaptığı bir yayında da ‘eğer incittiysem Alevilerden, Kürtlerden özür dilerim’ dediğini ifade etti. Bizim Alevileri, Kürtleri incitecek bir şey yapmamız söz konusu değil. Bu sosyal demokrat partisi olarak, bu bizim temel anlayışımıza ters. İkincisi sürekli o kesimlerle beraber politika yapan insanlarız. Bizim milletvekillerimiz de var, merkez yönetim kurulunda arkadaşlarımız da var. Yani onları dışlayan, onları inciten bir şey ama maksadını aşan ifadeler olmuştur. Onur Öymen de o çerçevede özür dilemiştir.” şeklinde konuştu.

14.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  CHP DEMOKRASİNİN Mİ, YOKSA KATLİÂMLARIN MI YANINDA?

  ÖYMEN’E SUÇU VE SUÇLUYU ÖVME SUÇLAMASI

  Açılım için yeni anayasa şart

  Başbakan dinlenirken sizler neredeydiniz?

  27 ilde, kaçak akaryakıt baskını

  RTÜK’ten dil açılımı

  Alevilerin taleplerini ilk kez, dinliyoruz

  Islak imzalı belge Genelkurmay’a gelmedi

  CHP çark etti

  Barışa hiç olunmadığı kadar yaklaşıldı

  Türk Eğitim-Sen:İş bırakma eylemi etraflıca düşünüldü

  ÇAĞLAYANGİL: ORDU ZEHİRLİ GAZ KULLANDI

  Grip okulları boşaltıyor

  65 yaşIndakİ Alman Müslüman oldu

  Mehmet Zahit Kotku Hazretleri anılıyor

  Okullara “standart” gelecek

  Kurban ibadetini hafife almayın

  TCDD’DEN BAYRAMDA EK SEFER

  Rusça ilahiyat eğİtİmİ büyük ihtiyaç

  Dünya liderlerine Risâle-i Nur

  Hızlı tren raydan çıktı

  Deniz Feneri İçlikaval İlköğretim Okulu açıldı

  Karayolları kış için hazırlıklarını tamamladı

  Rahmet çiftçiyi sevindirdi

  Çaldıkları koyunları kurbanlık diye sattılar

  4 yılda, 95 iş değiştirdi

  Konya Ovası’na ‘can suyu’ gelecek

  Çocuğu bilgisayardan koruyun

  Google büyümeye devam ediyor

  İnternete dalan doktor, hastayı unuttu

  NASA, Spirit’i kurtaracak

  Diyabete karşı dengeli beslenme

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.