14 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

ÖYMEN’E SUÇU VE SUÇLUYU ÖVME SUÇLAMASI

İnsan Hakları Derneği (İHD) Tunceli Temsilcisi Barış Yıldırım, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen hakkında suç duyurusunda bulundu. Yıldırım yaptığı açıklamada, ‘’Öymen, bakanlık yapan İhsan Sabri Çağlayangil ve yine o dönem generallik yapan çeşitli kişilerin anılarında belirttiği, suç teşkil eden kimi eylemler ve insan hak ve özgürlüklerine aykırı uygulamaları överek, TCK’nın 215. maddesinde düzenlenen ‘Suç ve Suçluyu Övme’ fiilini ihlâl etmiştir’’ dedi.

MECLİS KÜRSÜSÜNDE TOPYEKûN İMHA

İSTEMİŞTİ

10 Kasım’da Mecliste yapılan demokratik açılım görüşmeleri sırasında CHP grubu adına konuşan Onur Öymen’in sarf ettiği sözlere tepki büyüyor. Hükümetin Kürt sorununa çözüm arayışı dolayısıyla gündeme getirdiği yaklaşımı sert bir şekilde eleştiren Onur Öymen konuşmasında özetle Mustafa Kemal’in Şeyh Said ve Dersim isyanları sırasında yaptığının örnek alınması gerektiğini vurgulamış; bu sorunla uğraşmak yerine sorun teşkil eden tüm kesimlerin topyekûn imha edilmesini önermişti!

Tek parti dönemine suç duyurusu

İNSAN Hakları Derneği (İHD) Tunceli Temsilcisi Barış Yıldırım, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen hakkında suç duyurusunda bulundu. Barış Yıldırım yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in, 10 Kasım 2009 tarihinde, TBMM’de yaptığı konuşmasına ilişkin, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi. Yıldırım, Öymen’in 10 Kasım 2009 tarihinde TBMM’de yaptığı konuşmada, o dönem yaşayan ‘’Dersimliler’i’’ terörist olarak değerlendirdiğini öne sürerek, ‘’Öymen, bakanlık yapan İhsan Sabri Çağlayangil ve yine o dönem generallik yapan çeşitli kişilerin anılarında belirttiği, suç teşkil eden kimi eylemler ve insan hak ve özgürlüklerine aykırı uygulamaları överek, TCK’nın 215. maddesinde düzenlenen ‘Suç ve Suçluyu Övme’ fiilini ihlal etmiştir’’ iddiasında bulundu. Yıldırım, Öymen’in beyanatlarının TCK’ya ve çeşitli hukuksal düzenlemelere aykırı olduğunu ifade ederek, Öymen hakkında gerekli soruşturmanın açılması ve iddianame düzenlenmesi talebiyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurduğunu kaydetti.

CHP’YE SİYAH ÇELENK BIRAKTILAR

ANKARA Tuncelililer Derneği üyesi bir grup, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in TBMM’deki konuşmasını protesto etmek amacıyla CHP Genel Merkezine siyah çelenk bıraktı. CHP Genel Merkezi önünde toplanan grup, burada zılgıt çekerek ‘’Dersim Onurdur, Onuruna Sahip Çık’’, ‘’Yaşasın Barış, Yaşasın Kardeşlik’’, ‘’Dersim’e Uzanan Eller Kırılsın’’ şeklinde sloganlar attı. Ankara Tuncelililer Derneği Başkanı Bülent Akdağ, yaptığı açıklamada Öymen’in ‘’Türkiye’de ayrımcılığı körüklediğini’’ iddia etti. Kendilerinin barıştan yana olduğunu ifade eden Akdağ, ‘’CHP de böylece barış ve kardeşlikten yana olmadığını ortaya koymuştur. Onur Öymen’in Dersimlilerden alması gereken ders insan sevgisidir’’ dedi.Seçimlerde CHP’ye kendi illerinden oy verilmemesi çağrısında bulunan Akdağ, CHP’deki Tuncelilileri de istifa etmeye davet etti. Akdağ, ayrıca Munzur Vadisi’nde yapılması planlanan baraj projesinin de yanlış olduğunu, burada doğaya karşı suç işlenmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. ‘’Dersim Onurumuzdur, Onurumuza Sahip Çıkalım’’ yazılı dövizler taşıyan grup, daha sonra, zılgıt ve alkışlar eşliğinde siyah çelengi CHP önüne bıraktı. Grup, burada çeşitli Kürtçe sloganlar da attı.

14.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  CHP DEMOKRASİNİN Mİ, YOKSA KATLİÂMLARIN MI YANINDA?

  ÖYMEN’E SUÇU VE SUÇLUYU ÖVME SUÇLAMASI

  Açılım için yeni anayasa şart

  Başbakan dinlenirken sizler neredeydiniz?

  27 ilde, kaçak akaryakıt baskını

  RTÜK’ten dil açılımı

  Alevilerin taleplerini ilk kez, dinliyoruz

  Islak imzalı belge Genelkurmay’a gelmedi

  CHP çark etti

  Barışa hiç olunmadığı kadar yaklaşıldı

  Türk Eğitim-Sen:İş bırakma eylemi etraflıca düşünüldü

  ÇAĞLAYANGİL: ORDU ZEHİRLİ GAZ KULLANDI

  Grip okulları boşaltıyor

  65 yaşIndakİ Alman Müslüman oldu

  Mehmet Zahit Kotku Hazretleri anılıyor

  Okullara “standart” gelecek

  Kurban ibadetini hafife almayın

  TCDD’DEN BAYRAMDA EK SEFER

  Rusça ilahiyat eğİtİmİ büyük ihtiyaç

  Dünya liderlerine Risâle-i Nur

  Hızlı tren raydan çıktı

  Deniz Feneri İçlikaval İlköğretim Okulu açıldı

  Karayolları kış için hazırlıklarını tamamladı

  Rahmet çiftçiyi sevindirdi

  Çaldıkları koyunları kurbanlık diye sattılar

  4 yılda, 95 iş değiştirdi

  Konya Ovası’na ‘can suyu’ gelecek

  Çocuğu bilgisayardan koruyun

  Google büyümeye devam ediyor

  İnternete dalan doktor, hastayı unuttu

  NASA, Spirit’i kurtaracak

  Diyabete karşı dengeli beslenme

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.