15 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

ERDOĞAN'A GÖRE ATATÜRK'ÜN “EN BÜYÜK BAŞARI”SI

Atatürk'ün en büyük başarılarından birinin, her türlü farklılığı önce TBMM çatısı altında, ardından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı paydasında birleştirmek ve millet olma bilincini güçlendirmek olduğunu iddia eden Başbakan Erdoğan, M. Kemal'in Birinci Meclisteki “Burada maksut olan ve Meclis-i Âlînizi teşkil eden zevat yalnız Türk değildir, yalnız Çerkez değildir, yalnız Kürt değildir, yalnız Laz değildir. Fakat hepsinden mürekkep anasır-ı İslâmiyedir” sözlerini dayanak gösterdi.

BAYKAL: İLK MECLİS ÖYLE KURULDU, AMA

SONRA DEĞİŞTİ

Erdoğan'ın bu yaklaşımı milletin bütün farklı kesimlerini temsil eden Birinci Meclisin daha sonra Atatürk tarafından dağıtıldığı ve oradaki çeşitliliğin ortadan kaldırıldığı gerçeğini gözardı edip gizlerken, CHP lideri Baykal, " ‘Biz İslâmî unsurların topluluğuyuz’ diyor Başbakan Erdoğan. Doğru İlk Meclis böyle kuruldu. Ama sonradan millet olduk. Şimdi de tek millet diyoruz" sözleriyle, Başbakanın eksik bıraktığını tamamladı.

Açılım, yine Atatürk’e takıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk’ün en büyük başarılarından birinin, her türlü farklılığı önce TBMM çatısı altında, ardından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı paydasında birleştirmek ve millet olma bilincini güçlendirmek olduğunu iddia etti. “İlk Meclisin açılışında Gazi’nin dile getirdiği, ‘’Efendiler... Burada maksut olan ve Meclisi Alinizi teşkil eden zevat yalnız Türk değildir, yalnız Çerkez değildir, yalnız Kürt değildir, yalnız Laz değildir. Fakat hepsinden mürekkep anasırı İslamiyedir, samimi bir mecmuadır...’’ ifadelerinin her an hatırda bulundurulması gerektiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, ‘’Bu Meclis, aziz milletimizin hamurunu çokluk içinde birlik anlayışıyla yoğurmuş, milletimizin birlik ve bütünlük ruhunu tesis etmiştir’’ dedi.

89 yıl boyunca bu Meclis'in hep milletin Meclisi olarak kalmıştır ve hep öyle kalacağını belirten Erdoğan, “Türkiye’nin her meselesinin çözüm yeri bu Meclistir. Türkiye’de her meselenin cesaretle, samimiyetle, açık seçik konuşulacağı zemin işte bu Meclistir. Bu Meclis, 89 yıl önce, renklilik üzerine, özgürlük üzerine, en önemlisi de demokrasi üzerine inşa ettiği temellerinden ve ilkelerinden taviz veremez’’ diye konuştu.

Baykal: İlk Meclis öyle kuruldu, ama değişti

ERDOĞAN'IN bu yaklaşımı milletin bütün farklı kesimlerini temsil eden Birinci Meclisin daha sonra Atatürk tarafından dağıtıldığı ve oradaki çeşitliliğin ortadan kaldırıldığı gerçeğini gözardı edip gizlerken, CHP lideri Baykal, “ ‘Biz İslâmî unsurların topluluğuyuz’ diyor Başbakan Erdoğan. Doğru İlk Meclis böyle kuruldu. Ama sonradan millet olduk. Şimdi de tek millet diyoruz” sözleriyle, Başbakanın eksik bıraktığını tamamladı. Türkiye’nin önüne cumhuriyet öncesi bir tablo sunulduğunu ifade eden Baykal şöyle konuştu:

“Başbakan Erdoğan, ‘Tek millet tek devlet’ diyor ama tek devlet nedir biliyor mu? Türkiye’de Türk olmak alt kimlik değil üst kimliktir. Erdoğan 1920’deki tabloyu 21. Yüzyıla sunuyor. Ben şu ana kadar bölücülük kelimesini kullanmadım. Dün akşamki oturumda gördük ki bu tablo bölücük tablosudur. Vatandaşlarımızın devletine sahip çıksın. Biz PKK terör örgütü değil Kürt kökenli insanlar için açılım yapın diyoruz. Başbakan Erdoğan, açılımın şifrelerini millete anlatıyor. ‘Şehit cenazelerinden nemalanmaya kalkanlar var’ diyor. Bir Başbakan kendi vatandaşlarının böyle bir temenni içinde olmasını nasıl düşünür. Dünya’nın hiçbir ülkesinde bir Başbakan’ın yapacağı böyle bir şey değildir. Türkiye’de hiçbir vatandaş şehit cenazesi gelsin diye beklemez. Başbakan bu yapılanmayı çiçek böcek söylemleri ile uyutuyor.”

15.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  BAHÇELİ İLE BOP KAVGASI

  ERDOĞAN'A GÖRE ATATÜRK'ÜN “EN BÜYÜK BAŞARI”SI

  Ortak dile doğru gidiyoruz

  Biz, Kuva-yı Milliyeyiz

  Baskılar isyan getirdi

  Özür de tepkileri dindirmedi

  Esas darbeyi 12 Eylül vurdu

  AP Başkanı’ndan şaşırtan yorum

  Metrobüse büyük zam

  Demirtaş: TOBB da Kıbrıs için devreye girmeli

  Siyasî Avrupa’da Türkiye’ye yer var

  Demokratik reformların yapılması gerekli

  “Habur’da yaşananlar herkesi rahatsız etti”

  AKP, "Açılım"ı anlatacak

  Krizin sebebi, ahlâkî çöküntü

  İstanbul’a kurbanlık girişi başladı

  Hatay, zeytincilik merkezi olmaya aday

  Kurbanlıklara gebelik testi

  Kozahan Türk-Japon işbirliğiyle canlanacak

  3 yılda, 8 milyon fidan toprakla buluşturulacak

  Kar maskeli hırsızlar belediye binasını soydu

  Yaban domuzları köye indi

  Karaca Mağarası turist ziyaretine kapandı

  Didim’de orkinos bereketi

  Sivaslılar bıçak taşımaktan vazgeçmiyor

  Tarihî Kentler Birliği Burdur’da buluştu

  Dersane öğrencileri Kızılay’a kan verdi

  Açılımda Said Nursî rüzgârı bilboardlarda da esiyor

  Ve Ay’da su bulundu

  Yusuf İslam 33 yıl sonra sahnede

  İnternetten sanal kabir ziyareti

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.