15 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

LUCESCU YOL GÖSTERDİ

UKRAYNA'NIN Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Türk Milli Takımı'nın Şenol Güneş ile dünya, Fatih Terim ile Avrupa üçüncüsü olduğunu belirterek, bu kadar başarılı Türk teknik direktörler varken milli takımın başına yabancı teknik direktör aranmasını anlamadığını söyledi.

Antalya'ya Bulgaristan A Milli Takımı ve Antalyaspor ile özel maçlar yapmak için gelen Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'in Rumen çalıştırıcısı Lucescu, Fatih Terim'in ayrılmasından sonra Türk Milli Takımı için adının anıldığına dikkati çekerek, ''Türk Milli Takımı'ndan teklif almadım. Zaten Shakhtar ile iki yıllık sözleşmem var. Bu nedenle şu anda Türkiye'de çalışmam mümkün değil. Ben görevimin başındayım'' dedi.

KİM GEÇMELİ DİYE İSİM VEREMEM

''Türk Milli Takımı için Türk mü yoksa yabancı teknik direktör mü daha iyi olur?'' sorusunu cevaplandıran Mircea Lucescu, ''Türkiye Şenol Güneş ile dünya üçüncüsü, Fatih Terim ile Avrupa üçüncüsü oldu. Türk çalıştırıcılar milli takımda başarılı oldu. Bu kadar başarılı Türk teknik direktör varken milli takımın başına neden yabancı teknik direktör aranıyor. Ancak karar Türkiye Futbol Federasyonu'nundur. Türkiye'de hangi Türk hocanın milli takımın başına geçmesi konusunda yorum yapamam'' diye konuştu. Türkiye ligleri hakkında da konuşan Lucescu, Türkiye liginin çok kaliteli olduğunu söyledi. Şampiyonluk için konuşmanın erken olduğuna işaret eden Lucescu, ''Türkiye'de ligler henüz yeni başladı sayılır. Şu anda kimin şampiyon olacağı belli olmaz. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş iyi oynuyor. Beşiktaş kötü başlangıç yaptı ama toparlandı. Türkiye liglerini fırsat buldukça izlemeye çalışıyorum, ancak biz de yoğun çalışıyoruz'' dedi.

TEKİROVA BELEDİYESPOR'A DESTEK

Öte yandan Lucescu, kendisini kamp yaptığı otelde ziyaret eden Tekirova Belediyespor'a destek verdi. TFF 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Tekirova Belediyespor'un futbolcuları, kulübün onursal başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Uras ile Mircea Lucescu'yu, kaldığı Mardan Spor Kompleksi'nde ziyaret etti. Mardan'ın stadında Tekirova Belediyesporlu futbolcularla tanışan Lucescu, bir süre sohbet etti. Başkan Yusuf Uras, Lucescu'ya kalem seti ve Tekirova beldesini tanıtan bir albüm armağan etti. Lucescu, kalem setini çok beğenen Lucescu, futbolcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra otelde, başkan Yusuf Uras ile sohbet eden Lucescu, ''Ocak ayında takımla Antalya'ya kamp yapmak için geleceğim. O zaman Tekirova Belediyespor ile maç yapalım. Takımı görmek istiyorum'' dedi. Uras da, beldenin 15 bin turistik yatağa sahip olduğuna işaret ederek, ''Tekirova Belediyespor takımının maçlarında yüzde 70 bayan taraftar oluyor. Bayan taraftarlarımız maçlara çocuklarıyla geliyor'' diye konuştu. Lucescu, daha sonra Tekirova Belediyespor takım formasını imzaladı.

15.11.2009


 

Hidayet ve Mehmet galip

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'ne (NBA) sabaha karşı yapılan 9 maçla devam edilirken, Türk basketbolcular Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu'nun takımları deplasmanda galip geldi.

Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, Philadelphia 76ers'ı deplasmanda 112-90 yenerken, Jazz'da forma giyen 8 basketbolcudan 7'si çift hanelere ulaştı. Milli basketbolcu Okur, 24 dakika görev alırken, 15 sayı, 4 ribaunt ve 2 asistlik performansla oynadı. Jazz'da 24 sayı kaydeden Carlos Boozer maçın en skorer ismi olurken, Wesley Matthews 16, Ronnie Brewer 14, Eric Maynor ile yedekten gelen Andre Kirilenko 13'er sayı ve yine yedekten gelen Paul Millsap 15 sayı üretti. Evsahibi ekip Philadelphia 76ers'da, en skorer isim 17 sayıyla Thaddeus Young olurken, yedekten gelen Jason Kapono 12 sayı, Elton Brand ile Andre Iguodala 11'er sayı, Louis Williams 10 sayı ve Samuel Dalembert 4 sayı üretti. Wachovia Center'da 10 bin 738 kişinin izlediği karşılaşmanın ilk yarısı da 64-50 Jazz üstünlüğüyle geçildi.

HİDAYET 29 DAKİKADA 9 SAYI ATTI

Toronto Raptors'ın Los Angeles Clippers'ı 104-89 yendiği maçta, Hidayet Türkoğlu 29 dakika sahada kalırken, 9 sayı, 5 asist ve 3 ribaunluk performansla oynadı. Raptors'da 21 sayı, 14 ribauntluk performans sergileyen yıldız basketbolcu Chris Bosh hem takımının en skoreri oldu, hem de ''double-double'' yaptı. Raptors'da Andrea Bargnani 19, Jose Calderon 18, yedekten gelen Marco Belinelli 15, Demar Derozan da 2 sayı üretti. Evsahibi Clippers'da, Chris Kaman 25 sayıyla maçın en skoreri olması takımının mağlubiyetini önlemeye yetmedi.

15.11.2009


 

SURİYE FUTBOLU YARDIM BEKLİYOR

TÜRKİYE-Suriye arasındaki siyasal ve ekonomik ilişkilerin olumlu seyri, Suriyeli futbolcuları da umutlandırdı. Suriye futbol camiası, işbirliği konusunda sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.

Suriye futbol camiasında Türk futbol kulüpleriyle işbirliği yapılmasını, menajerlik distribütörlüğü verilmesini isteyen de var, maçların şifreli yayınlanmasından şikayetçi olan da... Yaklaşık 60 yıldır profesyonel düzeyde futbolla ilgilenen Musa Şemmaz, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a çağrıda bulunarak ''Suriye'de en fazla taraftarı olan takım Fenerbahçe. Bu işbirliğini başlatmak da Fenerbahçe'ye düşer. Taraftar, kulübü göreve çağırıyor'' diyor. Musa Şemmaz'a göre, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın Fenerbahçeli olması, Suriye'de sarı-lacivertli taraftar sayısı artırıyor. Suriye'nin El İttihad takımı ile 2007 yılında yaptığı dostluk maçı, Fenerbahçe'nin Suriye'deki ününü pekiştirmiş. 79 yaşındaki Musa Şemmaz, Türkiye-Suriye futbol ilişkisinin Fenerbahçe-El İttihad maçından çok önce, 1955 yılına kadar uzandığını söylüyor. Şemmaz, iki ülke arasındaki futbol ilişkisinin yeniden kurulabileceğini belirtiyor. Suriye-Türkiye milli takım maçlarında 3 kez forma giyen Şemmaz, futbol kariyerine Türkiye'de devam edebilecekken eşikten dönmüş. 1961 yılında Beşiktaş'tan 80 bin dolar transfer ücretiyle teklif aldığını anlatan Şemmaz, Suriye yönetiminden izin alamayınca futbol hayatına ülkesinde devam etmiş.

MİLLİ TAKIM KALECİSİ SAİD

Suriye milli takım kalecisi Samir Said de Türk futbolunu yakından takip eden isimler arasında yer alıyor. Uydu yayını başlamadan önce Türk takımlarının maçlarını, Türk kanallarının izlenebileceği sınıra yakın yerleşim birimlerine giderek izlediklerini anlatan Said, maçların şifreli kanallarda yayınlanmasından şikayetçi. Suriye futbol kulüplerinde oynayan futbolcuların ikinci yıldan itibaren bonservislerini aldıklarını anlatan Said, ''Türkiye liginde oynamayı çok istiyoruz'' diye konuşuyor.

15.11.2009


 

Broos: Ayrılmam için baskı var

TRABZONSPOR'UN Belçikalı Teknik Direktörü Hugo Broos, ''Trabzonspor tam bir yabancı antrenör mezarlığı'' dedi.

Broos, Belçika'nın en yüksek trajlı gazetesi HLN'ye yaptığı açıklamada, Trabzonspor'da teknik direktör olarak çalışmanın çok zor olduğunu belirterek, ''Özellikle de yabancı teknik adamlar için bu çok daha zor. Trabzonspor 21 yıl içerisinde 23 yabancı antrenör ile çalışmış. Bazıları sadece 2 ay dayanabilmiş. Oysa ben 4 aydır görevimin başındayım. Trabzonspor'da yabancı teknik direktör olarak 1 yılı tamamlamak büyük bir başarı. Trabzonspor, teknik direktörleri gönderirken çok duygusal karar veriyor ve uyguluyor. Bu bakımdan Trabzonspor için tam bir yabancı antrenör mezarlığı diyebiliriz'' diye konuştu. Hugo Broos, gol yollarında etkisiz olan Trabzonspor'a bu sorunu gidermek için özel antrenmanlar yaptırdığını bildirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Gökhan Ünal ve Umut Bulut formsuzlar. Bu nedenle gol atmakta zorlanıyoruz. Sıralamada ise orta sıralarda yer alıyoruz. Beşiktaş maçında yüzde 65 topa hakim taraf olmamıza rağmen, birçok gol fırsatından yararlanamadık. Ancak şu ana kadar oynadığımız maçlarda en çok golü Gaziantepspor maçında kaçırdık. Bu karşılaşmada 7 tane yüzde yüz gol pozisyonundan yararlanamazken, 3 topumuz direkten döndü ve bir de penaltı kaçırdık. Şu ana kadar ligde boşu boşuna 5 puan kaybettik.'' Belçikalı teknik adam, kulüp içerisinde kendisine karşı istifa etmesi yönünde ciddi bir baskının olduğunu hissettiğini ifade etti. ''Bu baskının sesleri yükseliyor ve Türk medyası da bana karşı olumsuz haberler üretiyor'' diyen Bross, şunları söyledi: ''Fakat benim Trabzonspor'dan ayrılmam için bir neden yok. Ancak ayrılmam için yapılan baskıyı hissediyorum. Bu konuda beni uyarmışlardı. Her soruya dikkatlice cevap vermeye çalışıyorum. Ama buna rağmen medyada tam tersine haberler çıkıyor. Yanımda tercümanım şahit olmasa çoktan başım derde girmişti. Şu an takımdaki kalite eksikliği ortada. Sezon başında 1 transfer yapıldı, oysa ben 4 oyuncu alınmasını istemiştim. Ama kulübün maddi durumu o kadar güçlü değil. Kulüp bana Dembele'yi alalım mı? dedi. Bende 12 milyon Avro varsa alın dedim. Ondan sonra bir daha ses seda çıkmadı. Trabzonspor transfer listesinde ayriyetten, Anderlecth'ten Boussoufa, Biglia ve Van Damme var. Ancak bu 3 oyuncunun alınmasına Trabzonspor'un maddi gücü yetmez. Takımın yetersizliğini bana yüklemeye çalışıyorlar.''

TRABZON VE YABANCI HOCALAR

Trabzonspor'un Teknik Direktörü Hugo Bross, Trabzon'un çok şirin bir kent olduğunu, ancak özellikle yabancı antrenörlerin bazı sıkıntılar yaşadığına dikkat çekerek, ''Ben de ilk geldiğimde günde 5 kez ezan okunmasına alışmakta zorluk çektim. Halen sabah 5'te okunan ezanın sesine uyanıyorum. Araba kullanırken de özellikle yeşil ışıkta geçerken çok dikkatli oluyorum. Çünkü burada herkes kırmızı ışıkta geçmeye alışkın. Trabzonlular'ın milliyetçiliğinin yanında en büyük tutkuları silah. Ne zaman bir silah mağazasının önünden geçsem aklıma hep Egemen Korkmaz geliyor. Çünkü Egemen'in 25 silahı var'' dedi.

15.11.2009


 

POTADA DERBİ GÜNÜ: G.SARAY- F.BAHÇE

BEKO Basketbol Ligi'nin 5. haftasının derbi mücadelesinde Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker, bugün saat 19.00'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

Bu önemli mücadele Spormax ekranlarından naklen yayınlanacak. 5. haftanın kapanış maçında iki ezeli rakip Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda mücadele edecek. 5. haftaya Sarı -lacivertliler 3 galibiyet ve 1 yenilgi ile 5. sırada girerken, Sarı - kırmızılılar ise bu maç öncesine kadar oynadığı 4 maçtan 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet yakaladı. Galatasaray Cafe Crown, 5. hafta öncesi 7. sırada bulunuyor. Fenerbahçe Ülker, geçtiğimiz hafta ise Efes Pilsen'e 80-67'lik skorla kaybetti.

15.11.2009


 

BEŞİKTAŞ COLA TURKA EFES'İ KONUK EDİYOR

BEKO Basketbol Ligi'nin yenilgisiz lideri Beşiktaş Cola Turka, 5. haftada bugün Beşiktaş Cola Turka Arena'da Efes Pilsen'i konuk edecek.

Beşiktaş Cola Turka ile Efes Pilsen, Beşiktaş Cola Turka Arena'da yarın saat 15.00'te başlayacak mücadele Spormax'den naklen yayınlanacak. Beşiktaş Cola Turka ilk haftada Darüşşafaka Cooper Tires'ı 77-68, ikinci haftada Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 88-64'lük skorla mağlup etti. Mersin'de Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 85-74 yenen Siyah Beyazlılar, geçtiğimiz hafta ise evinde konuk ettiği Efes Pilsen'i 88-69'luk skorla yendi.3 galibiyet- 1 yenilgi alan Efes Pilsen ise Beko Basketbol Ligi'nde ikinci sırada bulunuyor.

15.11.2009


 

SERHAT AKIN ALMAN 2. LİGİNE TRANSFER OLDU

ALMAN İkinci Ligi takımlarından Karlsruher SC, Serhat Akın'ı kadrosuna dahil etti.

Karlsruher SC tarafından yapılan açıklamada, Serhat'ın Karlsruher SC ile 30 Haziran 2010 tarihine kadar bir sözleşme imzaladığı belirtildi. Daha önce Fenerbahçe ve RSC Anderlecht takımlarında oynayan Serhat'ın son olarak form tutmak için Kalsruher SC'nin ikinci takımında yer aldığı ifade edildi.

15.11.2009


 

DOMUZ GRİBİ BİR TURNUVA DAHA İPTAL ETTİRDİ

TÜRKİYE'DE ülke genelinde yaşanan domuz gribi salgını, sporda turnuva ertelenmesine neden oldu.

Okçuluk Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan ve 21-22 Kasım tarihlerinde Kayseri'de yapılması planlanan Salon Türkiye Kupası yarışları Aralık ayına ertelendi. Federasyondan yapılan açıklamada, gençler ve büyükler kategorisinde gerçekleştirilecek olan turnuvanın, 5-6 Aralık tarihlerine ertelendiği ve Kayseri yerine Ankara'nın Elmadağ ilçesinde yapılacağı duyuruldu.

15.11.2009


 

G.SARAYLI FUTBOLCULARIN AYAKLARI BAKIMA ALINDI

GALATASARAYLI futbolculara, Acıbadem Sağlık Grubu'na bağlı International Hospital, International Etiler Tıp Merkezi ve Acıbadem Ataşehir'de ''el ve ayak sağlığı'' bakım hizmeti veren Asmer uzmanları tarafından ayak bakımı gerçekleştirildi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde podiatri uzmanları tarafından uygulanan medikal bakımlarda, bakımın yanı sıra darbe, vurma, travma, keratinleşme ve basınçtan dolayı oluşan deformasyonlar, nasırlar, tırnak batmaları ve diğer ayak problemleri de giderilerek gerekli kontrollerin yapıldığı bildirildi. Galatasaray Kulüp Doktoru Murat Çevik, ''Futbolcular ekmeklerini ayaklarından kazanıyor. Dolayısıyla sporcuların ayak sağlığına ve bakımına dikkat etmesi gerekiyor. Acıbadem Sağlık Grubu ve Asmer'e futbolcularımızın ayak sağlığına gösterdikleri özen nedeniyle çok teşekkür ediyoruz'' dedi.

15.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.