16 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Erdoğan: BOP yürümedi, keşke yürüseydi

ABD eski Başkanı George W. Bush’un gerçekleştirmeyi çok arzu ettiği Büyük Ortadoğu Projesinin Eşbaşkanı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan BOP’un yürümediğinden yakınarak şunları söyledi: “Ya sen BOP’un ne olduğunu biliyor musun?


HUKUK ADINA İBRETLE SEYREDİYORUZ

Boğaziçi Avukatlar Derneği Başkanı Bilal Çalışır, ''irtica belgesi”nde ıslak imzası bulunduğu öne sürülen Dursun Çiçek'in serbest bırakılmasına, ''Del

Hükümet açılım turunda

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Malatya’da, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Afyon ve Burdur’da, İçişleri Bakanı Beşir Atalay Adana’da,


  Krizden sonra, Türkiye’nin önü açık

MÜSİAD Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısı, 14–15 Kasım 2009 tarihlerinde, MÜSAD Genel Başkan Ömer Cihad Vardan, MÜSİAD Şube Başkanları ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla Eskişehir’de gerçekleştirildi. Eroğlu, Gala Yemeği’nde yaptığı konuşmada, bir takım göstergelerin ve ihracatın 2009 sonu itibariyle gittikçe iyiye gittiğini ifade ederek, “2010 yılının krizin atlatılacağı yıl olacağına inanıyorum.


  Soba faciası: 5 ölü

ÜMRANİYE’DE bir kadın ile 4 torunu sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek vefat etti.


  Sinagog saldırılarında ölenler anıldı

İSTANBUL'DA 15 Kasım 2003 tarihinde 2 sinagoga yönelik bombalı saldırıda vefat edenler düzenlenen törenle anıldı.


  İbretle seyrediyoruz!

BOĞAZİÇİ Avukatlar Derneği Başkanı Bilal Çalışır, ‘’İrtica ile Mücadele Eylem Planı’’ belgesinde ıslak imzası bulunduğu ifade edilen Albay Dursun Çiçek’in serbest bırakılmasına ilişkin, ‘’Delillerin yok edilme gayretine, tanıklar üzerinde baskı yapılmasına, isnat edilen suçun mahiyetine rağmen mahkemenin verdiği tutuklama kararının ikinci kez ivedilikle kaldırılmasını hukuk adına ibretle seyrediyoruz’’ dedi.


  2010’da faize 61,5 milyar dolar

2010 yılında faize yine servet akacak. Merkezî yönetim, mahallî idareler, döner sermayeli kuruluşlar, İşsizlik Sigortası Fonu, sosyal güvenlik kuruluşları ve bütçe dışı fonları kapsayan genel devlet harcamaları 2010 yılında 415 milyar 54 milyon lirayı bulacak. Bunun 353 milyar 547 milyon lirasını faiz dışı, 61 milyar 507 milyon lirasını da faiz harcamalarının oluşturacağı tahmin ediliyor.


  Yüksek fiyat kaçağa yaradı

Türkİye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tavan fiyat uygulamasının kalmasıyla kaçak akaryakıtta patlama olduğunu, kaçakçıyı teşvik eden yüksek fiyatlar devam ettiği sürece kaçağın önüne geçilemeyeceğini ileri sürdü.


  Metrobüs zammı yargıya taşınıyor

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, metrobüs taşıma ücretine yapılan yüzde 35’lik zammın geri çekilmemesi durumunda yargıya başvuracaklarını bildirdi.


  Enerji şirketlerine büyük inceleme

Enerjİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik üretim faaliyeti göstermek üzere lisansı alınan 142 adet hidroelektrik santral (HES) projesine ilişkin Kuruma ilerleme raporu sunmayan şirketler hakkında inceleme başlattı.


  Otoyol gelirleri köprüleri solladı

Özelleştİrmelerİ gündemde bulunan Boğaziçi köprüleri ile işletmedeki yollar para basmaya devam ediyor.


  Tek tipçilik istemiyoruz!

MAZLUMDER Kütahya Şube Başkanı Lütfiye Özkul, “Kamusal alan bahanesiyle başörtülü olanlar yıllardır keyfi bir biçimde toplumdan dışlanıyor” dedi.


  Sanal kumarla mücadele

SANAL kumarla mücadele çerçevesinde son 3 yılda, internette oyun oynatan 121 siteye erişim engellendi.


  İUE’de açılış heyecanı

AVRUPA İslâm Üniversitesi (Islamic University of Europe), 2009-2010 eğitim-öğretim yılının açılışını çok sayıda konuğun dâvetli olduğu bir törenle yeni binasında gerçekleştirdi.


  Dükkân sayısına kota isteği

KÜÇÜK ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, esnafın son yıllarda işlerinin düşmesinin en başında dükkan ve esnaf enflasyonunun geldiğini belirterek, ‘’İşporta gibi her yerde dükkân açılmamalı.


  3 kongre bir arada

FİGÜR Kongre ve Turizm’in organize ettiği 26.Türk Nefroloji Derneği (TND)’nin 26. Ulusal Nefroloji, Hipertansiyon, Diyaliz ve Transplantasyon Kongresi ve 19. Ulusal Böbrek Hastalıkları Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireliği Kongresi ile 9. BANTAO Kongresi 18-22 Kasım 2009 tarihleri arasında Antalya’da yapılacak.


  B'iota yerliler arasında lider

ŞAMPUAN pazarında BIOBLAS ve BIOXCIN markaları ile faaliyet gösteren B’IOTA, şampuan sektöründe yerli-yabancı bütün şirketler arasında ciro olarak yüzde 7,4 ile 4’üncü, adet bazlı olarak yüzde 2,5 ile 8’inci sırada yer alıyor. Sıralamada ilk üçü global firmalar P&G, Unilever ve L’oreal alıyor.


  TAVAK, sempozyum düzenliyor

TÜRK Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen 10-13 Aralık tarihleri arasında İzmir Çeşme'de, Almanya ve Türkiye'den çok sayıda temsilcinin katılacağı bir sempozyum yapacaklarını açıkladı.


  Hasta ve çocuklara aşı bugün başlıyor

Kronik organ yetmezliği, bağışıklık sistemi ve kan hastalığı bulunanlarla 6 ay ile 5 yaş arası çocukların “domuz gribi”ne karşı aşı uygulaması bugün başlıyor. Bu kapsama girenlerden aşı yaptırmak isteyenlerin sağlık ocakları veya aile sağlığı merkezlerine başvurularında kendi beyanları yeterli olacak, herhangi bir belge istenmeyecek.


  Trafiğe 10 yılda, 1 milyon 444 bin yaralı

KARAYOLU Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Başkanı İhsan Memiş, ‘’Türkiye genelinde son 10 yılda meydana gelen trafik kazaları dikkate alındığında, yaklaşık 1 milyon 444 bin kişi yaralanmış, bunların 216 bini geçici, 72 bin 200’ü daimi sakatlığa mahkûm olmuştur’’ dedi.


  4 aydır yolcu bekliyorlar

ANTALYA’NIN Gazipaşa ilçesinde 2 C referans koduyla geçen Temmuz ayında hava trafiğine açılan ve 40 personelin görev yaptığı Gazipaşa Havaalanı’na ilk yolcu uçağının ne zaman ineceği merakla bekleniyor.


  Karadeniz’de “hamsi” takibi

KARADENİZ’DE Türk karasularında yaklaşık 1,5 ay önce İnebolu açıklarında başlayan ve Hopa’da sona erecek olan balıkçıların hamsi avı takibi, bu günlerde yoğun olarak Giresun açıklarında sürüyor.


  İkinci kez sandığa gittiler

BURDUR’UN Gölhisar ilçesine bağlı mahalle statüsüne dönüştürülen ancak idare mahkemesinin kararıyla yeniden belediye teşkilatı kurulan Yusufça beldesinde yerel seçim heyecanı yaşanıyor.


  Yağ fabrikasında patlama: 7 yaralı

EDİRNE’DE ayçiçek yağı fabrikasının egzan yüklü tanklarında gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada 4’ü ağır 7 işçi yaralandı.


  Sözleşmeli sağlıkçıya kötü haber

SAĞLIK Bakanlığı, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusunda herhangi bir çalışma yapılmadığını bildirdi.


  Sobacılar teknolojiye direniyor

ÇORUM’DA sayıları her geçen gün azalan sobacılar, gelişen teknoloji karşısında ayakta kalma mücadelesi veriyor. Çorum Çilingirciler, Sobacılar ve Tenekeciler Odası Başkanı Halil Taşkaldıran, bir dönem kalaycılık ve bakırcılık gibi tercih edilen meslekler arasında yer alan sobacılığın, gelişen teknoloji karşısında unutulmaya yüz tuttuğunu belirtti.


  Cenaze töreninden etkilenip Müslüman oldu

ALMANYA'DAN Osmaniye’nin Kadirli ilçesine gelen Klara Gisela, katıldığı cenaze töreninden etkilenerek Müslüman oldu.


  Cildi soğuktan korumak için iyi nemlendirmeli

KIŞIN, soğuk, kirli hava ve azalan nem cilt hastalıklarının artmasına sebep oluyor. Havadaki nemin azalması ve rüzgârında etkisiyle deride kurumalar, çatlamalar ve kabuklanmaların oluştuğunu, bunun da yaşlanmayı arttırdığını belirten uzmanlar, derinin iyi nemlendirilmesinin çok önemli olduğunu belirtiyor.


  Parlak zekâ için günde 3 ceviz

Gazİosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi de olan Prof. Dr. Yaşar Akça, bir programa katılmak için geldiği Bursa’da yaptığı açıklamada, Türkiye’de ceviz üretiminin istatistiklerde yer aldığının aksine 70 bin tonla sınırlı olduğunu belirtti.


  Açlığa dikkat çekmek için oruç tutuyor

DÜNYA Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Başkanı Jacques Diouf, dünyadaki açlığa dikkat çekmek için başladığı “orucu” sürdürüyor.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.