16 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Hükümet açılım turunda

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Malatya’da, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Afyon ve Burdur’da, İçişleri Bakanı Beşir Atalay Adana’da, Sağlık Bakanı Recep Akdağ Erzurum’da, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Kars’ta, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan Muş ve Bitlis’te, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Nevşehir’de, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Van’da, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Eskişehir’de açılımı anlattı.

Hükümet açılım turunda

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’da, Belediye Konferans Salonunda düzenlenen AKP Siyaset Akademisi’nde yaptığı konuşmada, ‘’Kimse bizden yangın seyretmemizi beklemesin. Demokratik açılımdan kastımız yangının sönmesidir’’ dedi.

Adana’da düzenlenen ‘’Demokratik Açılım’’ konulu konferansta, demokratik açılım çalışmaları hakkında bilgiler veren İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ‘’Bütün toplumsal sorunların çözümünde daha fazla demokrasi en önemli panzehirdir’’ diye konuştu. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Afyon ve Burdur’da, ‘’Demokratik açılım’’ı anlattı. Arınç, demokratik açılım sürecinde başarılı olacaklarını belirterek, ‘’Öyle toptan, tanktan, gürültüden, patırtıdan korkacak insan yok bizde. Kuştan korkan darı ekmez. Biz bu yola çıkarken onun bunun kaşına gözüne bakarak yola çıkmadık. Millet ne istiyor ona baktık. Onun için Allah’ın izniyle bu işi de başaracağız’’ ifadesini kullandı. Erzurum’da medya temsilcileriyle sohbet toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise, ‘’Resmî dil Türkçedir, üniter devletimiz var, bayrağımızı, vatanımızın birliğini, bütünlüğünü asla tartışmaya açmayız’’ dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, Kars’ta gazetecilere ‘’Demokratik açılım’’la ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, ‘’İstiyoruz ki terör, bu ülkenin kaynaklarını tüketmesin. Bu ülkenin enerjisinin boşa gitmesine sebep olmasın’’ şeklinde konuştu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Partisinin, Kapadokya Kültür Merkezi’nde yapılan Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda ‘’Varsa bir çaresi o şehitlerimizi yüreğimize gömelim ama artık yeni şehitler olmasın’’ dedi. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Van’da yerel gazete temsilcileri ile bir araya geldi. Bağış, ‘’Orada, (Habur’da) o istismarı yapanlarla, dün Meclisi terk edenlerin zihniyeti arasında hiçbir fark yoktur’’ diye konuştu.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, MÜSİAD Eskişehir’deki bir otelde düzenlediği genel idare kurulu toplantısı gala programında yaptığı konuşmada, ‘’Siyasî istikrar olmazsa ekonomik istikrar da olmaz. Koalisyon dönemlerinde siyasî istikrar olmadığı zamanlarda ekonomi hep geriye gitmiştir’’ değerlendirmesinde bulunda Muş Polisevi’nde demokratik açılımla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ‘’Bu açılım, artık şehit üzerinden, bayrak üzerinden siyaset yapmanın alanını daraltan, kapatan bir çalışmadır’’ dedi.

16.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: BOP yürümedi, keşke yürüseydi

  HUKUK ADINA İBRETLE SEYREDİYORUZ

  Hükümet açılım turunda

  Tepkiler katliamı önledi

  Krizden sonra, Türkiye’nin önü açık

  Soba faciası: 5 ölü

  Sinagog saldırılarında ölenler anıldı

  İbretle seyrediyoruz!

  2010’da faize 61,5 milyar dolar

  Yüksek fiyat kaçağa yaradı

  Metrobüs zammı yargıya taşınıyor

  Enerji şirketlerine büyük inceleme

  Otoyol gelirleri köprüleri solladı

  Tek tipçilik istemiyoruz!

  Sanal kumarla mücadele

  İUE’de açılış heyecanı

  Dükkân sayısına kota isteği

  3 kongre bir arada

  B'iota yerliler arasında lider

  TAVAK, sempozyum düzenliyor

  Hasta ve çocuklara aşı bugün başlıyor

  Trafiğe 10 yılda, 1 milyon 444 bin yaralı

  4 aydır yolcu bekliyorlar

  Karadeniz’de “hamsi” takibi

  İkinci kez sandığa gittiler

  Yağ fabrikasında patlama: 7 yaralı

  Sözleşmeli sağlıkçıya kötü haber

  Sobacılar teknolojiye direniyor

  Cenaze töreninden etkilenip Müslüman oldu

  Cildi soğuktan korumak için iyi nemlendirmeli

  Parlak zekâ için günde 3 ceviz

  Açlığa dikkat çekmek için oruç tutuyor

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.