16 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

60 MİLYON LİRA ALACAĞI VAR

BEŞİKTAŞ Kulübü Olağan Divan Kurulu toplantısında siyah-beyazlı kulübün toplam borcunun 181 milyon 357 bin 189 lira olduğu açıklandı.

Denetleme Kurulu Başkanvekili Mehmet Küçükince, Swissotel'de gerçekleştirilen toplantıda kurulunun raporunu okudu. Küçükince, siyah-beyazlı kulübün 121 milyon 600 bin 616 lira borcu bulunduğu, ayrıca Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören'e de 59 milyon 756 bin 573 lira borç olduğunu ifade ederek, toplam borcun 181 milyon 357 bin 189 lira olduğunu açıkladı. Küçükince, derneğin mevcudunun 2 milyon 967 bin 268 lira, toplam borçlarının ise Demirören'e olan borçla birlikte 69 milyon 546 bin 884 lira olduğunu, BJK Futbol Yatırımları A.Ş'nin ise 78 milyon 814 bin 217 lira mevcuda, 193 milyon 591 bin 790 lira da borca sahip olduğunu kaydetti.

KÜFÜRLÜ TEZAHÜRAT HEPİMİZİ ÜZDÜ

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, yurt dışında olduğu için Swissotel'de gerçekleştirilen toplantıya katılmadı. Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ertuğrul Kumcuoğlu, yönetim kurulu üyeleri, Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ve Divan Kurulu üyelerinin yer aldığı toplantıda ilk olarak Karadeniz söz aldı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'e yapılan küfürlü saldırılara değinen Divan Kurulu Başkanı Karadeniz, ''Beşiktaş Kulübü başkanlık makamının uğramış olduğu bu saldırı hepimizi üzmüştür. Bu makam, hepimiz tarafından korunması gereken bir makamdır. Burada Ahmet, Mehmet oturmuş önemli değildir'' dedi. ''Beşiktaş başkanlık makamına hepimiz saygı göstermeli ve korumalıyız'' diyen Karadeniz, ''Aklı başında Beşiktaşlılar'ın hepsi bu konuya sahip çıkmışlardır ve olayı kınamışlardır. Bundan sonra inşallah bu gibi olaylar meydana gelmez'' diye konuştu.

12 BİN 875 KİŞİ OY KULLANABİLECEK

Yalçın Karadeniz, Ocak 2010 tarihinde yapılacak kongreye de değinerek, ''Önümüzdeki seçim için 3 değerli başkan adayı olduğu görülüyor. Ne kadar çok aday olursa o kadar iyi olur. Başkan adaylarının Beşiktaşlılık duruşuna yakışır şekilde mücadelelerini ve propagandalarını yapacaklarına inanıyorum'' diye konuştu. Divan Başkanlık Kurulu'nun faaliyet raporunda toplam 13 bin 488 kulüp üyesinin aidatını ödediği açıklandı. Bu üyelerden 12 bin 875'inin oy kullanma hakkına sahip olduğu belirtilirken, son 2 yılda kulübe 450 kişinin üye olduğu ifade edildi.

16.11.2009


 

Wederson: Beşiktaş maçı final havasında geçecek

FENERBAHÇE'NİN Brezilya asıllı Türk vatandaşı oyuncusu Gökçek Vederson, Türkcell Süper Lig'de yaptıkları her maça final havasında çıktıklarını belirterek, ''Beşiktaş maçı da bir final havasında geçecek'' dedi.

Fenerbahçe TV'ye açıklamada bulunan Gökçek Vederson, Beşiktaş ile 3 puanlık bir maç olmasının dışında bir derbi karşılaşması yapacaklarını belirterek, ''Biz kendi kalitemizi biliyoruz. Rakibimizin zorlu bir takım olduğunu da biliyoruz. Hem 3 puanlık bir maç olacak, hem de şampiyonluk yolundaki rakiplerimizden bir tanesiyle oynayacağız. Beşiktaş'a karşı saha içinde elimizden gelen mücadelenin en iyisini vereceğiz. Rakibimize herşeyden önce saygı duyacağız. Kalitemizi bilerek saha içinde sonuna dek mücadelemizi verip, derbiden galibiyetle ayrılmak istiyoruz'' diye konuştu.

BOŞ HAFTAYI İYİ DEĞERLENDİRDİK

Vederson, sezona iyi bir başlangıç yaptıklarını belirterek, önemli olanın sezon sonunda mutlu sona ulaşmak olduğunu söyledi. Sezon başı kampından itibaren yoğun bir tempoda çalıştıklarını hatırlatan Vederson, ''Ligde ve Avrupa'da liderliğimizi sürdürüyoruz. Fakat şöyle bir gerçek var ki; henüz elimizde olan birşey yok. Bu yüzden bu sıkı çalışmamızı sürdürmeliyiz. Önemli olan sezon sonunda yakalayacağımız başarılarla mutlu olabilmek'' dedi. Lige verilen arayı iyi değerlendirmeye çalıştıklarını belirten Vederson, ''Ben bu dönemin gayet olumlu olduğuna inanıyorum. Bizim ritmimizin herhangi bir biçimde etkileneceğini sanmıyorum. Bu dönem, bizim eksikliklerimizi giderme ve sakat olan oyuncuların iyileşmesi adına gayet olumlu oldu'' dedi. Görev verildiğinde elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını anlatan Vederson, sözlerini şöyle tamamladı: ''Ben, her zaman için kendimi hazır tutmaya çalışıyorum. Hangi pozisyonda oynadığım önemli değil. Solbek yada açıkta olsun elimden gelenin en iyisini, takımım için yapıyorum. Çalışmalarımı sürdürüyorum. Kendi performansıma baktığımda bana verilen şansları gayet iyi değerlendirdiğimi, takımıma ve arkadaşlarıma yardımcı olabildiğimi düşünüyorum. Umuyorum ki bunun meyvesini hep beraber sezon sonunda şampiyonluk kupasını kaldırarak görürüz.''

16.11.2009


 

Ankaragücü Hagi'yi reddetti, Norveç'li Sollied'le el sıkıştı

ANKARAGÜCÜ'NDE teknik direktörlük için adı geçen Rumen Gheorghe Hagi'nin şartlarını yönetim kuruluna sunduğu ve kabul edilmediği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Ankaragücü'nün teknik direktör arayışında, Gheorghe Hagi ile görüşmeler yapmak için Romanya'ya giden heyetin, Ankara'ya dönünce Hagi'nin koşullarını yönetim kuruluna sunduğu öğrenildi. Yönetim kurulunun Hagi'nin koşullarını ağır bulduğu için kabul etmediği ileri sürüldü.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Galatasaray'ın 1996-2001 yılları arasında elde ettiği önemli başarılarda futbolcu olarak büyük katkısı olan Gheorghe Hagi, teknik direktörlük kariyerine 2001 yılında Romanya Milli Takımı ile başlamıştı. 2003 yılında Bursaspor'da görev alarak, Türk futboluna teknik direktör olarak ''merhaba'' diyen Hagi, 2004-2005 sezonunda çalıştırdığı Galatasaray ile Türkiye Kupası'nı kazanma başarısını göstermişti. Hagi yönetimindeki sarı-kırmızılılar, ezeli rakipleri Fenerbahçe'yi Olimpiyat Stadı'ndaki mücadelede 5-1 yenerek, bu başarıya imza atmıştı. Rumen teknik adam, 2006 yılında Romanya'da Politehnica Temeşvar, 2007 yılında da Steaua Bükreş'i çalıştırmıştı.

SOLLİED'İ ANKARA'YA GETİRTİYOR

Teknik direktör Hikmet Karaman ile yollarını ayıran Arkaragücü'nün, Trond Sollied ile anlaştığı ve Norveçli teknik adamın bu akşam Ankara'ya geleceği öğrenildi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek, Norveç'in yetiştirdiği en ünlü antrenör olan Trond Sollied ile görüşerek, her konuda anlaşmaya vardı. Sarı-lacivertli yetkililer, Norveçli çalıştırıcının kariyerinin başarılarla dolu olduğunu söylediler.

TROND SOLLİED'İN KARİYERİ

Norveç in orta sıralarda yer alan takımı Bodo'yu şampiyon yapan Sollied, Rosenborg'un başına geçtikten sonra da sezon sonunda şampiyonluğa ulaşmayı başardı. Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı sonuçlar alan Trond Sollied, Belçika'da Brugge ve Gent takımlarını da çalıştırdı. 2005 yılında Yunanistan'ın Olympiakos takımının başına geçen ve 2 sezon çalıştırdığı ekibi şampiyon yapan Norveçli teknik adamın ismi, Yunan takımından sonra Gençlerbirliği'nde de gündeme gelmiş ancak anlaşma sağlanamamıştı. Geçtiğimiz sezon ise Heerenveen'i çalıştıran Sollied'in bu akşam Ankara'da olması bekleniyor.

16.11.2009


 

Bross ifade verecek

TRABZONSPOR Yönetim Kurulu'nun Belçika'da bir gazeteye röportaj veren teknik direktör Hugo Broos ile görüşeceği bildirildi.

Bordo-mavili yönetimin, Belçika'nın en yüksek tirajlı gazetesi HLN'ye, ''Trabzonspor, tam bir yabancı antrenör mezarlığı, ayrılmak için yapılan baskıyı hissediyorum'' biçimindeki açıklamaların yanı sıra takım kaptanı Egemen Korkmaz ve kent yaşantısı hakkında da açıklamalarda bulunan Hugo Broos ile biraraya gelerek röportaj hakkında görüşeceği kaydedildi. Kulüp Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Broos ile biraraya geleceklerini belirterek, ''Önce kendisiyle görüşeceğiz. Daha sonra da yönetim kurulu olarak bir değerlendirme yapacağız'' dedi.

16.11.2009


 

Beşiktaş-F.Bahçe derbisinin hakemi kim olacak?

Süper Lig'de bu hafta tartışmasız en önemli karşılaşma Beşiktaş-Fenerbahçe arasında yapılacak. Lider Fenerbahçe 12 hafta sonunda 31 puanla zirvede yer alırken, takipçisi G.Saray'ın 28, Trabzon deplasmanında aldığı galibiyetle üçüncü sıraya yerleşen Beşiktaş'ın ise 24 puanı bulunuyor. Sıralamada Bursa 23 ve Kayseri 22 puanla sessiz, fakat iddialı geliyor. Üç büyüklerin puan sıralaması sezon sonuna kadar böyle devam eder mi bilinmez ama zirvedeki yarışın bu takımlar arasında geçeceğini tahmin etmek zor olmasa gerek.

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisinden yara almadan çıkabildiği taktirde ligin ilk yarısını lider olarak kapatması mümkün görünüyor. Kalan 4 haftada zorlanacağı maç Trabzon deplasmanı olacak. Puan sıralamasında şu anda Fenerbahçe'nin 13 puan gerisinde bulunan Karadeniz ekibi bu maça kadar alacağı sonuçlarda sürpriz yapıp, başarı gösteribilirse bu derbinin Fenerbahçe açısından sıkıntılı ve zorlu geçeceğini söyleyebilirim.

Bu haftaki derbiye Fenerbahçe daha rahat bir tempoda oynayacak. Çünkü Beşiktaş ile arasındaki 7 puanlık fark Daum ve oyuncularını panik ve telaştan uzak tutacak. Galibiyet dışında, Dolmabahçe'den 1 puanla ayrılması halinde bile moraller bozulmayacak. Çünkü ligde 3 puan önünde bulunduğu G.Saray'ın Manisaspor'u yenmesi durumunda 1 puan farkla liderliğini haftaya taşıyabilecek.

Beşiktaş açısından durum tam tersi. Rakibini yenemediği taktirde puan farkı kapatılmayacak bir rakama ulaşacak ve yarıştan bir hayli geriye düşmüş olacak. Bu derbi bir bakıma Denizli ve ekibi için güvenoyu şeklinde geçecek. Camia, üst üste alınan galibiyetlere rağmen Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısız sonuçlar yüzünden tepkisini hâlâ üzerinden atamadı. Bu derbide kazanılacak bir galibiyet bütün buzları eritip, camianın ve tribünlerin özlediği barışı getirebilir.

Derbi öncesinde önemli bir görev ise Merkez Hakem Komitesi'ne düşüyor. Hakem seçimi yapılırken bütün kıstaslar dikkate alınarak isim belirlenmeli. Geçtiğimiz sezonda birçok derbiyi yöneten Selçuk Dereli, Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek ve Fırat Aydınus'un ligin ilk yarısında oynanan diğer derbilerde görev almaması dikkatlerimizi çekti. Yetkililer, bu tip maçların ağır yükünü sadece polis memuru Bünyamin Gezer ile bürokrat Bülent Yıldırım'ın üzerine atıp, köşeye çekilmemeli.

Bir diğer konu ise, takımlarımız geçen haftayı boş geçirdi. 13. hafta maçlarını düşünerek birçoğu özel maç oynayıp, hazırlanmayı düşünmedi. Bu durumu futboldan iki hafta uzak kalan oyuncular açısından büyük bir eksiklik olarak görüyorum.

EROL DOYURAN [email protected]

16.11.2009


 

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI KURA ÇEKİMİ BUGÜN

ZİRAAT Türkiye Kupası'nda grupların kura çekimi bugün İstanbul'da yapılacak.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Ataköy Olimpiyatevi'nde yapılacak kura çekimi saat 12.00'de başlayacak. Ziraat Türkiye Kupası elemeleri 2 Eylül'de 71 takımın katılımıyla başlamış ve 20 takım gruplara kalmıştı. Kura çekimi sonucu oluşacak 5 takımlı 4 grupta maçlar, 23 Aralık 2009 Çarşamba, 10 Ocak 2010 Pazar, 13 Ocak 2010 Çarşamba, 17 Ocak 2010 Pazar, 27 Ocak 2010 Çarşamba günü yapılacak. Gruplarında ilk iki sırayı alacak takımların yapacağı çeyrek final karşılaşmaları, 3-10 Şubat 2010 tarihlerinde oynanacak. Yarı final maçları 24 Mart-14 Nisan 2010, final maçı ise 5 Mayıs 2010 tarihinde yapılacak.

16.11.2009


 

MEHMET OKUR'LU JAZZ CAVALİERS'A KAYBETTİ

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Utah Jazz'ın deplasmanda Cleveland Cavaliers'a 107-103 yenildiği maçta, milli basketbolcu Mehmet Okur 13 sayıyla oynadı.

Quicken Loans Arena'da 20 bin 562 basketbolseverin izlediği karşılaşmanın yarım saatini sahada geçiren Mehmet Okur'un 13 sayı, 8 ribaunt ve 3 asistlik performansı takımına yetmedi. 25 sayı, 12 ribaunt ve 1 asistle ''double-double'' yapıp, maçın en skoreri olan Carlos Boozer ile Eric Maynor'ın 24 sayı, 4 asist ve 3 ribauntluk etkili oyunu da yenilgiyi önleyemedi.

ERSAN'DAN WARRIORS POTASINA 9 SAYI

Ersan İlyasova'nın forma giydiği Milwaukee Bucks ise gecede yüzü gülen takımlardan biri oldu. Golden State Warriors'ı sahasında 129-125 geçen Bucks'da oyuna sonradan giren Ersan, 9 sayı ve 4 ribauntla takımına destek verdi. 55 sayı, 5 ribaunt ve 5 asistle müthiş bir performans sergileyen Brandon Jennings gecenin yıldızı olurken, Andrew BOgut da 19 sayıyla galibiyete katkı sağladı. Bu arada Türk kökenli Zaza Pachulia, Atlanta Hawks'ın sahasında New Orleans Hornets'i 121-98 yendiği maçta 5 sayı üretti.

16.11.2009


 

MERSİN'DE ÇOCUK POLİSİ FUTBOL TURNUVASI

MERSİN'DE, polis merkezlerinin 13-18 yaş arası çocuklardan kurduğu takımların katıldığı ''Çocuk Polisi Futbol Turnuvası'' başladı.

Çocukları suçtan korumayı ve mahalle ile polis merkezleri arasında köprü vazifesi kurmayı amaçlayan ve Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünce organize edilen turnuvanın Koray Aydın Stadı'ndaki açılışına, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Toroslar Kaymakamı Mehmet Suat İlhan ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna katıldı. Protokolün başlama vuruşunu yaptığı turnuvanın ilk maçı Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Osmaniye Polis Merkezinin oluşturduğu takımlar arasında yapıldı. Emniyet Müdürü Öksüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuk ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşması ve sağlıklı birey olarak toplumda yer alması için spor müsabakalarının önemli olduğunu söyledi.

16.11.2009


 

AMATÖRLERİN KAVGASINI OLİS COPLA ÖNLEDİ

ZONGULDAK Deplasmanlı Süper Amatör Futbol Ligi'nde, maçtan sonra çıkan kavgaya polis copla müdahale etti.

Kozlu Belediyespor ile Ereğli Belediyespor arasında Fener Sahası'nda yapılan maçta, ev sahibi takımın taraftarlarının aleyhte tezahüratta bulunduğu konuk ekibin teknik direktörü Volkan Yayın, karşılaşmanın ardından duruma tepki gösterdi. Maçın 1-1 tamamlanmasıyla Yayın, kendisine küfür ettiği gerekçesiyle Kozlu Belediyespor'un bazı taraftarlarıyla tartıştı. Yayın'ın, maçı izleyen antrenör arkadaşı Metin Kudu da taraftarları uyardı. Bunun üzerine Kudu ile tartışan bir grup taraftarın antrenöre saldırması üzerine yaşanan arbedeye polis copla müdahale etti.

16.11.2009


 

ENKE'NİN CENAZESİNE 40 BİN ALMAN KATILDI

Trenin önüne atlayarak intihar eden Alman Milli Takımı ve Alman Birinci Ligi takımlarından Hannover 96'nın kalecisi Robert Enke için Hannover'deki AWD-Arena stadında cenaze töreni düzenlendi.

Almanya'da televizyondan da naklen yayınlanan törene, Enke'nin eşi Teresa, Alman Futbol Federasyonu Başkanı Theo Zwanziger, Alman milli takımı teknik direktörü Joachim Löw, Hannover 96 kulübünün yöneticileri, milli takım oyuncuları, Bundesliga ve yabancı kulüplerin oyuncuları ve temsilcileri, Alman futbolunun efsane ismi Franz Beckenbauer, Federal İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere, Almanya'nın eski Başbakanı Gerhard Schröder, Alman milli takımının eski teknik direktörü Jürgen Klinsmann ve statta bulunan yaklaşık 40 bin kişi katıldı. Enke'nin tabutu oyun sahasının ortasında yer aldığı törende, Teresa Enke, aile yakınları ve arkadaşlarıyla birlikte sahanın kenarında kurulan podyumda yer aldı. Törende bir öğrenci, Hannover 96'nın kulüp şarkısı olan ''Eski Aşk'' (Alte Liebe) adlı şarkıyı seslendirdi. Federasyon Başkanı Zwanziger, sporun dışına da bakılması gerektiğini belirterek, ''Medya tarafından gösterilen şöhreti düşünmeyin. İnsanın içine, kaygılarını ve zayıflığını da düşünün'' dedi.

16.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.