19 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

DERELİ TAZMİNATA DOYMUYOR

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Ali Koç'un kendisine hakaret ettikleri gerekçesiyle açtığı tazminat davasını kazanan FIFA kokartlı hakem Selçuk Dereli, bu kez de eski meslektaşı Ahmet Çakar'ı tazminata mahkum ettirdi.

Özel bir televizyon kanalında 15 Mayıs 2006 tarihinde yayınlanan bir programda, kişilik haklarına yapılan haksız ve hukuka aykırı saldırılar nedeniyle eski hakem Ahmet Çakar aleyhine dava açan Dereli'nin duruşması karara bağlandı. Söz konusu tarihte yayınlanan programda, Dereli'ye hakaret ve ağır ithamlarda bulunduğu gerekçesiyle Çakar aleyhine İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davayı, 12 Aralık 2007 tarihinde, yerel mahkeme reddetmişti. Temyize giden Dereli'nin avukatı Murat Söylemez'in talebi üzerine, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararının bozulmasına hükmetti. 8 Eylül 2009 tarihindeki duruşma sonrasında İstanbul 4. Asliye Mahkemesi, Yargıtay'ın kararına uyarak, Ahmet Çakar'ın, Selçuk Dereli'ye 10 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi. Dereli'nin avukatı Söylemez'in, Kadıköy 8. İcra Müdürlüğü'nden mahkeme ilamını icraya koyduğu öğrenildi.

YILDIRIM VE KOÇ'A İCRA TAKİBİ

26 Nisan 2007'de Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ve Beşiktaş'ın tur atlamasıyla sonuçlanan Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçından sonra soyunma odası koridorlarında Fenerbahçe yöneticilerinin hakem Selçuk Dereli'ye söylediği sözler sonucu açılan davalarda son noktaya gelindi. Olaylarla ilgili olarak federasyon Sarı-Lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım'a 1 yıl hak mahrumiyeti ve 20 bin lira para cezası verirken, asbaşkan Ali Koç'a 1 yıl hak mahrumiyeti ve 30 bin lira, Mahmut Uslu'ya 1 ay hak mahrumiyeti, Murat Özaydınlı'ya ise 6 ay hak mahrumiyeti ve 10 bin lira para cezası vermişti. Aziz Yıldırım ve Ali Koç'a Kadıköy 4. Asliye Hukuk mahkemesinde açılan davalar sonuçlanırken, mahkeme Aziz Yıldırım ve Ali Koç'un 2 bin 500'er lira manevi tazminat ödemesine hükmetti. Fenerbahçe yöneticileri kararı Yargıtay'da temyiz ederken, Dereli de “Küfüre bedel biçiliyor. Emsal teşkil eder” diyerek cezanın artması için temyiz yolunu seçti. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi kararı Mart ayının sonunda aynen onadı. Bu arada Kadıköy 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 4 yönetici hakkında açılan kamu davasından Selçuk Dereli tek taraflı feragat etti. Tazminat ödemeye mahkum edilen yöneticiler, Dereli'nin feragatinden sonra ceza davasından beraat etti. Mahmut Uslu ve Murat Özaydınlı'ya açılan tazminat davası sürerken, Dereli'nin Yıldırım ve Koç'la davasında da son aşamaya gelindi.

19.11.2009


 

F.Bahçe Alex'e güveniyor

FENERBAHÇE'NİN Süper Lig'de 21 Kasım Cumartesi günü Beşiktaş ile yapacağı derbi maçta gol yollarında en güvendiği isimlerin başında takım kaptanı Alex de Souza geliyor.

Fenerbahçe'de 6. sezonunu geçiren ve sarı-lacivertli futbol takımının tarihine altın harflerle geçen 32 yaşındaki Brezilyalı futbolcu, golleri ve asistleriyle takımına adeta hayat veriyor. Alex, Türkiye kariyerinde Fenerbahçe'nin ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş'a kaşı toplam 27 derbide forma giyerken, 13 kez gol sevinci yaşadı. Brezilyalı futbolcu 15 kez forma giydiği Beşiktaş'a 8, 12 kez oynadığı Galatasaray'a ise 5 gol attı. Bu sezon ligde 8 maçta forma giyen ve toplam 622 dakika sahada kalan Alex, 5 gol attı. Ligde 3 sarı kartı bulunan Alex, derbide de sarı kart görürse cezalı duruma düşecek.

BU SEZON OYNADIĞI 2 DERBİYE DE DAMGASINI VURDU

Alex de Souza, Fenerbahçe'nin bu sezon ezeli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray ile yaptığı 2 derbi maça da golleriyle damga vurdu. Sezon başında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş ile yapılan ve Fenerbahçe'nin 2-0 kazandığı TFF Süper Kupa maçında attığı 2 golle kupayı sarı-lacivertlilerin müzesine getiren deneyimli futbolcu, Kadıköy'deki lig maçında ise Galatasaray'a aynı tarifeyi uyguladı. Fenerbahçe, Alex'in 2 gol atığı derbide ezeli rakibi Galatasaray'ı 3-1 yendi. Alex, bu maçlarda birer golünü penaltılardan attı.

FENERBAHÇE'DE RESMİ MAÇLARDA 114 GOL ATTI

Fenerbahçe'de 6. sezonunu geçiren Alex de Souza, özellikle attığı ve attırdığı gollerle sarı-lacivertlilerin tarihine damga vuruyor. Forvet arkası oynayan deneyimli futbolcu, Fenerbahçe forması altında resmi maçlarda toplam 114 gol attı.. Süper Lig'de 156 maçta 88, Türkiye Kupası'nda 23 maçta 10, TFF Süper Kupa'da da 2 maçta 2 gol olmak üzere toplam 100 gole ulaşan Alex, takımı adına Avrupa kupalarında da 14 kez fileleri havalandırarak, Fenerbahçe tarihinin Avrupa kupalarında en çok gol atan futbolcusu rekorunu halen elinde bulunduruyor.

19.11.2009


 

Mert Nobre 256 gündür gole hasret

BEŞİKTAŞ'IN ''suskun'' golcüsü Mert Nobre, gol orucunu hafta sonunda eski takımı Fenerbahçe'ye karşı bozmak amacında.

Beşiktaş forması altında resmi maçlarda son golünü 7 Mart 2009 tarihinde Ankara deplasmanında, siyah-beyazlıların 3-2 galibiyetiyle sonuçlanan Hacettepe maçında atan Brezilya asıllı forvet, daha sonraki hiçbir resmi maçta gole ulaşamadı. Nobre, toplam 256 gündür takımı adına resmi maçlarda gol sevinci yaşayamadı. Bu sezon Turkcell Süper Lig'de 9 maçta forma giyen, 6'sında ilk 11'de sahaya çıkan Nobre, toplam 555 dakika sahada kaldı. Beşiktaş'la süren sözleşmesini Nisan 2009'da 3 yıl daha uzatan 29 yaşındaki Nobre, yeni mukavele imzaladıktan sonra golle tanışamadı.

FENERBAHÇE'YE 2 GOLÜ VAR

Mert Nobre, eski takımı Fenerbahçe'ye Beşiktaş formasıyla 2 gol attı. Brezilya asıllı oyuncu, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 26 Nisan 2007 tarihinde yapılan Türkiye Kupası ile aynı statta 29 Kasım 2008 tarihinde yapılan lig maçında Fenerbahçe filelerini birer kez havalandırdı. Nobre, Fenerbahçe'de forma giydiği dönemde de Beşiktaş'a 1 gol atmıştı.

TÜRKİYE'DE 93 GOL ATTI

Türk vatandaşlığına geçtikten sonra Mert adını alan Nobre, 7 yıllık Türkiye kariyerinde resmi maçlarda toplam 93 gole imza attı. 2.5 sezonluk Fenerbahçe macerasının ardından, Beşiktaş'ta da 4. sezonunu geçiren Nobre, 74'ü lig, 12'si Türkiye Kupası, 6'sı Avrupa kupaları, 1'i de TFF Süper Kupa maçı olmak üzere toplam 93 gol kaydetti.

19.11.2009


 

POTADA BEŞİKTAŞ'IN AVRUPA GÜNÜ

BEŞİKTAŞ Cola Turka Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası (F) Grubu'ndaki 2. hafta maçında bugün İstanbul'da, Yunanistan temsilcisi Sony Athinaikos ile karşılaşacak.

BJK Cola Turka Arena'daki karşılaşma saat 19.30'da başlayacak. Beşiktaş Cola Turka, gruptaki ilk maçında Rusya deplasmanında Chevakata'yı 80-62'lik skorla yenerken, Sony Athinaikos ise kendi evinde Ermenistan'dan HATIS'ı 105-54 mağlup etti.

19.11.2009


 

EFES YARIN G.SARAY'I AĞIRLAYACAK

BEKO Basketbol Ligi'nde 6. haftada yapılacak maçların programı belli oldu.

Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Efes Pilsen ile Galatasaray Cafe Crown arasındaki haftanın önemli karşılaşması 20 Kasım Cuma günü oynanacak. Öte yandan Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'ndeki derbi maçta Galatasaray ile Beşiktaş, bugün karşı karşıya gelecek. Burhan Felek TVF 50. Yıl Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 19.00'da başlayacak.

19.11.2009


 

ARAGONES YENİ BİR İŞ BAKIYOR

EN son Fenerbahçe'yi çalıştıran İspanyol teknik direktör Luis Aragones, kendine yeni bir iş baktığını söyledi.

İspanya'yı 2008 yılında Avrupa şampiyonluğuna taşıdıktan sonra Fenerbahçe'yi çalıştıran, koltuğunu ise bir sezon sonra Christoph Daum'a bırakan Aragones, fiziksel ve zihinsel olarak kendini iyi hissettiğini, yurt dışında yeniden bir takım çalıştırmak istediğini bildirdi. Aragones, dının, Real Madrid ile anıldığı haberlerini ise reddetti.

19.11.2009


 

F.Bahçeli taraftarlara bilet satışı başlıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında 21 Kasım Cumartesi günü yapılacak derbi maçta konuk Fenerbahçeli taraftarlara ayrılan biletler bugün satılacak.

Biletler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Migros mağazasının önündeki Biletix gişesinden saat 10.00'da satışa sunulacak. Fenerbahçeli taraftarlara BJK İnönü Stadı'ndaki eski açık tribünde yaklaşık 1600 kişilik bölüm ayrılırken, biletlerin satışı 75 liradan ve her taraftara bir bilet olmak üzere yapılacak. Bilet almak isteyen taraftarlar yanlarında kimlikleri ve kimlik fotokopilerini getirmek zorunda.

19.11.2009


 

Derbide goller son 15 dakikada geliyor

TÜRKCELL Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında 21 Kasım Cumartesi günü yapılacak derbi maç öncesi her iki takım da ligin geride kalan haftalarında en çok golü son 15 dakikalarda atıp, yedi.

Beşiktaş, bu sezon ligde filelere gönderdiği toplam 10 golden 3'ünü maçların son 15 dakikalarında atarken, yediği 6 golden 2'sini de son çeyrekte kalesinde gördü. Fenerbahçe ise attığı 22 golden 8'ini müsabakaların son 15 dakikalarında atarken, kalesinde gördüğü 7 golden 3'ünü aynı bölümde yedi. Bu rakamlar, ezeli rakiplerin ligin geride kalan maçlarında 15'er dakikalık periyotlar halinde ön plana çıkarken, BJK İnönü Stadı'ndaki derbi öncesi gol yollarında son 15 dakikaya dikkati çekti.

19.11.2009


 

Dev maçı Fırat Aydınus yönetecek

SÜPER Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında 21 Kasım Cumartesi günü yapılacak derbi maçı hakem Fırat Aydınus yönetecek.

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, derbi maçta Fırat Aydınus'un yardımcılıklarını Bülent Gökçü ile Bahattin Duran yapacak. BJK İnönü Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak dev maçın 4. hakemi ise Aytekin Durmaz olarak açıklandı.

19.11.2009


 

Alibeyköylü 9 oyuncuya grip teşhisi kondu

TFF 3. Lig 1. Grup'ta bugün Balıkesirspor ile karşılaşacak Alibeyköyspor kafilesi, 9 futbolcuya grip teşhisi konulması ve maçın ertelenmesi üzerine Balıkesir'den ayrıldı.

Alibeyspor Teknik Direktörü Mesut Demir, pazar günü İnegölspor ile yaptıkları maçın ardından bazı futbolcularında halsizlik belirtileri görüldüğünü söyledi.

19.11.2009


 

BREZİLYA'DA ‘TRABZON VP’ ADLI TAKIM KURULDU

BREZİLYA'NIN Rio De Janeiro kentinin Villa Da Panhe mahallesindeki bir grup gencin, 2005 yılında kaleci Jefferson'un transferiyle tanıdığı Trabzonspor'a duydukları sevgiyle, ''Trabzon VP'' adlı bir takım kurdukları bildirildi.

Bordomavili kulübün tercümanı Halil Yazıcıoğlu, Brezilyalı oyuncu Alanzinho'dan öğrendiği ve hakkında bilgiler derlediği Trabzon VP takımına, Trabzonspor Dergisi'nin bu ayki sayısında yer verdi. Yazıoğlu'nun derlemesine göre, yaklaşık 6 ay önce takım kaptanı Leo Reixach tarafından kurulan takımda, 20 amatör futbolcu yer alıyor. Mahallenin adının Vila De Penha olmasından hareketle, ''Trabzon VP'' adı verilen takım, bordomavi renkli formayla mücadele ediyor. Romario, Vanderlei Luxemburgo, Carlos Alberto, Dinamite ve Adriano gibi önemli oyuncuların çıktığı Vila De Penha mahallesinin, köklü bir futbol geleneğinin bulunduğu, ''Trabzon VP'' takımın da çıktığı ilk 9 karşılaşmada, sahadan galibiyetle ayrıldığı belirtildi.

19.11.2009


 

DENİZLİ'DE TRİBÜNLERİ ÖĞRENCİLER DOLDURACAK

DENİZLİ Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Denizlispor'un başlattığı ''Genç Denizli'' kampanyasında, kentte oynanacak olan lig maçlarına her hafta iki okuldan 1000 öğrenci tribünlere getirilecek.

Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Denizlispor Başkanı Ali İpek, kampanya ile ilgili olarak Çamlık Kırkahvesi'nde basın toplantısı düzenledi. Başkan Zeybekci, bu hafta sonu oynanacak Antalyaspor maçında Denizli Anadolu Lisesi ve Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi'nden 1000 öğrenciyi belediyenin stada getireceğini, kulübün de bilet temin edeceğini söyledi.

19.11.2009


 

2012 OLİMPİYATLARI'NA BMW SPONSOR OLDU

ALMAN araba üreticisi BMW, Londra'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2012 Yaz Olimpiyat Oyunları'na sponsor oldu.

Londra-2012 organizatörlerinin açıklamasına göre, oyunların resmi otomotiv sponsoru olan BMW, sporcuları, yetkilileri ve olimpiyat komitesinin diğer üyelerinin taşınması için 4 bine yakın araç tahsis edecek. Sponsorluğu, nakit ve hizmet olarak 67 milyon dolara mal olan BMW, oyunların sponsorluğunu alan toplam 24 firmanın 7. üst düzey sponsoru oldu.

19.11.2009


 

DOPİNGLİ RASHİD RAMZİ'NİN MADALYASI GERİ ALINDI

PEKİN-2008'de doping yaptığı aylar önce kesinleşen, 1500 metrenin altın madalyalı ismi Bahreynli Rashid Ramzi'nin madalyası elinden alındı.

Kararın verildiği merciye yakın bir kaynağın, AP Haber Ajansı'na yaptığı açıklamaya göre, Temmuz ayında (A) ve (B) numunelerinde yasaklı ''EPO'' maddesinin daha gelişmişi olan ''Continuous Erythropoietin Receptor Activator''a (CERA) rastlanan Ramzi, altın madalyasından oldu. Bu durumda oyunlarda gümüş madalya kazanan Kenyalı Asbel Kipruto Kiprop, altın madalya alırken, Yeni Zelandalı Nicolas Willis gümüşe, dördüncü olan Fransız Mehdi Baala da bronz madalyaya yükseldi.

19.11.2009


 

TRİBÜN TERÖRÜNE KARŞI ORTAK TAVIR ALINACAK

FUTBOL, basketbol ve voleybol federasyonu başkanları, tribün terörü ile ilgili bugün ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık'ın, son dönemde spor saha ve salonlarında yaşanan tribün olaylarına karşı güç birliği oluşturacağı ve bununla ilgili önemli bir adım atacakları kaydedildi. Üç federasyon başkanının Swissotel'de saat 12.00'de düzenleyeceği toplantıda, olayların çok yönlü değerlendirmesini yapacakları bildirildi.

19.11.2009


 

TÜRKCELL SÜPER LİGDE BU HAFTA

21 Kasım Cumartesi:

16.00 Gaziantep-Bursaspor: M. Kamil Abitoğlu

20.00 Beşiktaş-Fenerbahçe: Fırat Aydınus

22 Kasım Pazar:

14.00 Denizlispor-Antalyaspor: Halis Özkahya

14.00 Kayserispor-Diyarbakırspor: Serkan Çınar

14.00 Gençlerbirliği-İstanbul B. B.: Abdullah Yılmaz

14.00 Eskişehirspor-Ankaragücü: Cüneyt Çakır

16.00 Kasımpaşa-Trabzonspor: Selçuk Dereli

20.00 Galatasaray-Manisa: Kuddusi Müftüoğlu

19.11.2009


 

BEKO BASKETBOL LİGİ PROGRAMI

Bugün:

20.00 F.Bahçe Ülker-Pınar Karşıyaka (Abdi İpekçi)

20 Kasım Cuma:

20.00 Efes Pilsen-Galatasaray Cafe (Ayhan Şahenk)

21 Kasım Cumartesi:

15.30 Bornova Belediye-Türk Telekom (Halkapınar)

16.00 Aliağa Petkim-Beşiktaş Cola Turka (Aliağa)

17.00 OYAK Renault-Mersin B.Bld. (Bursa Atatürk)

17.30 Erdemir-Darüşşafaka Cooper Tires (Erdemir)

22 Kasım Pazar:

16.00 Kepez Bld.-Antalya B. B. (Kepez Belediyesi)

16.00 Banvit-TOFAŞ (Banvit Kara Ali Acar)

19.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.