20 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

BEŞİKTAŞ ‘DERBİ’ YOKSULU

TÜRKCELL Süper Lig'de 21 Kasım Cumartesi günü Fenerbahçe'yi ağırlamaya hazırlanan Beşiktaş, ezeli rakiplerine karşı son yıllardaki lig derbilerinde genelde başarısız bir performans sergiliyor.

Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı son yıllardaki lig derbilerinde galip gelmekte bir hayli zorlanan siyah-beyazlılar, ezeli rakipleriyle son 5 sezonda yaptığı 17 lig maçında sadece 3 galibiyet alabildi. Ezeli rakipleriyle son 5 sezonda yaptığı 17 lig derbisinden 12'sini yitiren, 2'sinde berabere kalan siyah-beyazlılar, bu süre içinde Turkcell Süper Lig'de taraftarlarına sadece 3 kez derbi galibiyeti izlettirebildi. Beşiktaş, son 17 lig derbisinde ezeli rakiplerine toplam 20 gol atarken, kalesinde ise 30 gol gördü. ''Kara Kartallar'', son 5 sezonda, Fenerbahçe ile yaptığı 8 lig maçında da galibiyet alamazken, 6 kez yenilip, 2 kez berabere kaldı. Siyah-beyazlılar, Galatasaray ile yaptığı son 9 maçtan ise 3'ünü kazandı, 6'sını yitirdi.

F.BAHÇE RAKİPLERİNE ÜSTÜNLÜK KURDU

Öte yandan Fenerbahçe'nin, ezeli rakiplerine karşı son yıllarda lig derbilerinde galibiyet açısından büyük üstünlüğü göze çarpıyor. Fenerbahçe, cumartesi günkü rakibi Beşiktaş ile ligde oynadığı son 8 maçtan 6'sını kazanıp, 2'sinde berabere kalırken, siyah-beyazlılara bu süre içinde hiç yenilmedi. Sarı-lacivertliler, Galatasaray ile oynadığı son 10 lig maçından ise 8'ini kazanıp, 1'inde berabere kalıp, sadece 1'ini yitirirdi. Ezeli rakipleri ile yaptığı son 18 lig maçında sadece 1 kez yenilen, 14'ünü kazanan, 3'ünde de berabere kalan ''Sarı Kanaryalar'', bu maçlarda rakip fileleri toplam 32 kez havalandırıp, kalesinde 12 gol gördü.

20.11.2009


 

Trabzonspor Ocak ayında Tekke ile masaya oturacak

TRABZONSPOR Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Rusya'nın Zenit takımında forma giyen eski kaptanları Fatih Tekke ile ara transfer döneminde görüşeceklerini söyledi.

Hacısalihoğlu, Trabzon'daki bazı yerel gazetelerin spor müdürleriyle birlikte Trabzon TV'de katıldığı bir programda, kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Hacısalihoğlu, devre arası transfer döneminde Fatih Tekke ile görüşeceklerini belirterek, ''Taraftarımızın arzusu da, Fatih Tekke'yi kadromuza katmamız yönünde. Ocak ayı ara transfer döneminde, bu futbolcuyla bir kez daha görüşeceğiz'' dedi.

Bu transferde göz önünde tutulması gereken bazı faktörlerin bulunduğunu anlatan Hacısalihoğlu, ''Fatih gelmek istiyor mu? Bizim önereceğimiz transfer ücretini beğenecek mi? Bu futbolcuyu kulübü Zenit bırakacak mı? Çünkü Fatih'in Zenit kulübüyle sözleşmesi Ağustos'ta bitiyor. Zenit'in Fatih Tekke için belirleyeceği bonservis bedeli de önemli. Yani bizim ve Fatih'in istemesiyle bu iş bitmiyor. Bunların hepsinin halledilmesi gerek. Biz gereken girişimi yapacağız. Biz de onu kadromuzda görmek istiyoruz' diye konuştu. Güney Kore'nin Seul takımını çalıştıran eski teknik direktörleri Şenol Güneş'in isminin sürekli gündemde tutulmasına ilişkin olarak ise Hacısalihoğlu, şunları söyledi:

''Şenol Güneş benden daha çok Trabzonsporlu. Bu camianın içinde yetişmiş, efsane olmuş bir isim. Milli takımı dünya üçüncüsü yapmış bir teknik adam. Hatta Avrupa'da teknik adam ararken bize 'Sizin evladınız, Trabzonlu Şenol Güneş Türk milli takımını dünya üçüncüsü yapmış. Yılın en iyi teknik adamı seçilmiş. FIFA'dan ödül almış. O varken neden teknik adam arıyorsunuz' diyorlar. Şenol Güneş, camiayı tanıyan ve beklentilerini bilen biri. Biz bu sezon başında Güneş ile ilgili girişimleri yaptık, ancak kulübü Seul ile sözleşmesi sürdüğü için transferi gerçekleşmedi. Ancak bugün de Broos görevde. Bize bir teknik adam görevdeyken, başka bir teknik adamla görüşmek yakışmaz. Hocamız görevinin başında olduğu sürece de benim en yakın arkadaşım olan, takımın başında görmek istediğim Şenol Güneş ile görüşme yapmayız.''

20.11.2009


 

Hidayet'in gücü yetmedi

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Utah Jazz, sahasında Toronto Raptors'ı 104-91 yenerken, Hidayet Türkoğlu 11 sayı kaydetti, Mehmet Okur ise grip nedeniyle forma giyemedi.

Milli basketbolcular Mehmet Okur ile Hidayet Türkoğlu'nun sezonda ilk kez karşılaşması beklenen maçta, Mehmet Okur grip nedeniyle oynayamadı. Energy Solutions Arena'da 17 bin 879 kişinin izlediği karşılaşmanın 39 dakikasını sahada geçiren Türkoğlu, 4 kez denediği 3 sayılık atışların 1'ini sayıya çevirirken, 8 kez denediği 2 sayılık atışların ise 3'ünde isabet buldu. 3 kez geldiği serbest atış çizgisinden de 2 isabetle ayrılan Türkoğlu, maçı 11 sayı, 6 ribaunt ve 4 asistle tamamladı. 32 sayı ve 17 ribauntla ''double-double'' yapıp, maçın en skoreri olan Chris Bosh'un performansı galibiyete yetmezken, Marco Belinelli'nin 19 sayı ve 4 ribauntluk çabası da yenilginin önüne geçemedi. Ev sahibi Jazz'ı galibiyete götüren isimler ise 22 sayı ve 18 ribauntla ''double-double'' yapan Carlos Boozer ve 20'şer sayıyla oynayan Deron Williams ve Andrei Kirilenko oldu.

20.11.2009


 

ANTRENMANDA KALP KRİZİ GEÇİRİP ÖLDÜ

BİRLEŞİK Arap Emirlikleri'nden (BAE) Al Nasr takımında forma giyen forvet oyuncusu Salem Saad, antrenman yaptığı sırada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Al Nasr Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, antrenman yaptığı sırada sahada yere yığılan 31 yaşındaki futbolcu Saad, hastaneye kaldırıldı. Hastaneye getirildikten kısa süre sonra hayatını kaybeden Saad'ın, kalp krizi nedeniyle öldüğü belirtildi.

20.11.2009


 

GİNE MİLLİ TAKIMINA BAKANDAN AĞIR CEZA

GÜNEY Afrika'da düzenlenecek olan 2010 Dünya Futbol Şampiyonası'na katılmayı başaramayan Gine Milli Futbol Takımı, Spor Bakanı Fodeba İsto Keira tarafından ağır şekilde cezalandırıldı.

Gine'nin grup maçlarında oynadığı 6 maçtan sadece 3 puan çıkarmasının ardından, teknik direktör Mamadi Souare ve yardımcılarının görevlerine, Bakan Keira tarafından geçtiğimiz hafta son verilmişti. Takımın başarısızlığını sindiremeyen Gineli Bakan Fodeba İsto Keira şimdi de milli takımın tüm futbolcularını takımdan kovduğunu, bu futbolcuların bir daha milli takıma çağrılmayacağını açıkladı.

20.11.2009


 

KALECİ İVANKOV BULGAR MİLLİ TAKIMINI BIRAKTI

BURSASPOR'UN başarılı ve tecrübeli Bulgar kalecisi Dimitar Ivankov, milli takımı bıraktığını açıkladı.

Ivankov, Çarşamba akşamı Malta'ya 4-1 üstünlükle biten dostluk maçından sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Bulgaristan Milli Takımı'nı bıraktığını duyurdu. 34 yaşındaki futbolcu, ''Milli formayı bıraktım ve bu, benim son kararım'' dedi. Ivankov, 62 kez milli olmuştu.

20.11.2009


 

40 LİRAYA KOMBİNE BİLET

BANK Asya 1. Lig ekibi Bucaspor, taraftar sayısını artırmak için kombine bilet ücretini 40 TL'ye indirdi.

Kulüp başkanı Erdal Gündoğan, başarıya giden yolda seyirci desteğine çok ihtiyaç duyacaklarını belirtti. Gündoğan, ligde ilk 6'ya kalabilmek için Buca Arena'nın tamamen dolması ve rakip takımların taraftar baskısını hissetmesi gerektiğini söyledi.

20.11.2009


 

İŞİTME ENGELLİLERE ÖDÜL MÜJDESİ

İŞİTME Engelli sporcuların mücadele ettiği DEAF Olimpiyatları'nda başarılı olan sporcular da bundan sonra devletten ödül alabilecek.

Bu kategorideki sporculara, ödül yönetmeliğinin 22. maddesi 2. fıkrasına göre, dünya şampiyonasında ilk 3 içinde yer alarak ödül almayı hak eden sporcuların miktarının 6'da 1'i kadar ödeme yapılacak. Dünya şampiyonasında birinciye bin, ikinciye 750, üçüncüye de 500 Cumhuriyet Altın'ı ödül veriliyor. Tayland'da, 5-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen 24. DEAF Olimpiyatları'nda Türkiye, 4 altın, 6 gümüş ve 7 bronz madalya kazanma başarısı göstermişti.

20.11.2009


 

UFUK G.SARAY'DA FORMA BEKLİYOR

MANİSASPOR'DA gösterdiği başarılı performansın ardından, bu sezon transferin son dakikasında Galatasaray'a transfer olan kaleci Ufuk, henüz 1 dakika dahi oynayamadı.

Manisaspor'dan, büyük çabalar sonrasında Yaser, Orkun ve Mehmet Güven'in yanı sıra 1 milyon avro verilerek Galatasaray'a transferi sağlanan 23 yaşındaki file bekçisi, geçtiğimiz sezon Bank Asya 1. Ligi'nde şampiyon olarak Turkcell Süper Lig'e yükselen kulübünde banko forma giyerken, bu sezon adeta kaleciliği unuttu. Sezon başında omzundaki sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Ufuk, tamamen iyileşmesine rağmen, kadroya alınmıyor.

20.11.2009


 

Kenan Sofuoğlu'nu küstürdük

DÜNYA Supersport Şampiyonası'nı üçüncü sırada tamamlayan Türk motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Türkiye'de insanların kendi başarısı yerine ne kadar kazandığını konuşmaya başladığını belirterek, "Büyük bir ihtimalle 2010 yılında Hollanda'ya yerleşeceğim" dedi.

Sakarya Ticaret Sanayi Odasının (SATSO) Meclis Toplantısı'na onur konuğu olarak katılan Sofuoğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ağabeyi Sinan Sofuoğlu'nun vefatının ardından Türkiye'de yaşamaya başladığını söyleyen milli sporcu,Türkiye'de yaşamaya başladığı 1 yıllık süre zarfında çevresindeki insanlar nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiğini ifade etti. Türkiye'de yaşadığı süre zarfında insanların başarılarından çok ne kadar kazandığını konuştuğunu anlatan Sofuoğlu, çevresindeki bir çok insan nedeniyle zorlanmaya başlandığını kaydetti.

Bir çok insanın kendisinden destek ve yardım istediğini dile getiren Sofuoğlu, "Sonuçta ben bir sporcuyum. Türkiye'yi kalkındırabilecek biri değilim. Ben Türkiye'de böyle bir sıkıntı yaşamaya başladım. Herkes yaptığımdan çok kazandığımı konuşmaya başladı. Bu da beni çok rahatsız ediyor. O yüzden önümüzdeki yıllarda, büyük bir ihtimalle 2010 yılında yurt dışında yaşamaya başlayacağım. Hollanda'da takımımın olduğu yerde yaşamayı düşünüyorum. Ağabeyimin vefatından sonra Türkiye'ye geldim. Son bir yıla bakılınca artık böyle bir sıkıntı yaşamaya başladım. İnsanlar Kenan'ın başarısını değil de Kenan'ın ne kadar kazandığını konuşmaya başladı. Bu, beni çok rahatsız ediyor. O yüzden Türkiye'de çok fazla vakit geçirmek istemiyorum. Büyük bir ihtimalle 2010 yılında Hollanda'da yaşamaya başlayacağım.'' ifadelerini kullandı.

20.11.2009


 

Fransa Henry'nin eliyle 2010 biletini kaptı

FRANSIZ milli futbolcu Thierry Henry, İrlanda ile Çarşamba akşamı oynadıkları Dünya Kupası play off maçının uzatma bölümünde, takımına beraberliği ve Güney Afrika vizesini getiren gol pasını vermeden önce, altı pas çizgisi içinde topun eline değdiğini kabul etti.

Fransız oyuncu, ''Evet elime değdi, ancak ben hakem değilim. Hakem düdük çalmadı ben de devam ettim'' dedi. Fransız spor basınında çıkan haber ve yorumlarda da, Henry'nin, gol pasını vermeden önce altı pas içinde topla elle oynadığı konusunda birleşti. Spor basınında çıkan haberlerde, ''Fransa, Henry'nin eliyle Dünya Kupasına gidiyor'' şeklinde alaylı bir dil kullanılarak yorum yapılırken, İrlanda'nın haklı tepkilerine de geniş yer verildi. Fransa, ilk maçta 1-0 galip gelmiş, ikinci maçını büyük bir kısmını 1-0 mağlup götürürken, uzatma dakikalarında Gallas'ın attığı golle durumu 1-1 beraberliğe getirerek, Güney Afrika vizesini son dakikada almıştı.

20.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.