20 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Yeni anayasa dedik, kapatma istendi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, anayasaya ilişkin uygulamada yaşadıkları zorlukları aşmak için ‘’Anayasayı değiştirelim’’ dediklerinde karşılarına büyük engeller çıktığını belirterek, ‘’AK Parti için geçtiğimiz yıllarda açılan kapatma dâvâsının temelinde yatan en önemli unsur yeni ve sivil bir anayasa yapma iddiamızdı’’ dedi.


KILIÇDAROĞLU DA ARAZİYE UYDU, AMA...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in Meclisteki açılım görüşmelerinde Dersim olaylarını örnek vermesiyle başlayıp, yine Öymen'in tepkilere “Atatü

Çiçek: Hiç kimse hukukun üstünde olamaz

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, hiç kimsenin, taşıdığı sıfat ne olursa olsun hukukun üstünde olamayacağını belirterek, ‘’Eğer yapıla


  Savcıdan Deniz Feneri’ne takipsizlik

CHP’nin Deniz Feneri Derneği yöneticileri hakkında yaptığı suç duyurusu, dernek yöneticilerinin, derneğin gelirlerini kamu yararı dışında harcadıklarını ve bu kasıtla hareket ettiklerini gösterir aleyhlerine kamu dâvâsı açmaya yeterli bir delil olmadığı için, “kovuşturmaya yer olmadığı” yönünde karar verilerek takipsizlikle neticelendirildi.


  ‘Önce devletin, sonra hukukun adamları’

Genç Siviller, Türkiye’de hukukçuların, kendilerini önce devletin adamı sonra hukukun adamı olarak gördüğünü bildirdi.


  Öymen’e tepkiler dinmiyor

MERSİN’DE bir araya gelen Eğitim-Bir-Sen üyeleri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’i istifaya çağırarak, Dersim olaylarıyla ilgili açıklamalarını protesto etti.


  Yalçınbayır: Başbakanı dinleyenler ortaya çıkarılsın

TELEKOMİNİKASYON İletişim (TİB) Başkanı Fethi Şimşek’in “Bu ülkede Başbakan 6 yıl dinlendi kimsenin sesi çıkmadı” açıklamalarının ardından başlayan tartışmalar sürüyor.


  Galataport, 2010’da yeniden ihaleye çıkmaya hazırlanıyor

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, Galataport’taki hukukî problemlerin çözümlendiğini, 2010 yılında ihaleye çıkılabileceğini belirtti.


  AKP’li başkanın aracına el bombası

HAKKÂRİ'NİN Şemdinli ilçesinde, AKP İlçe Başkanı Fikri Akgül’ün aracına kimliği el bombalı saldırı düzenlendi.


  ‘Doğuda sese ihtiyacımız var’

Amerİkan Türk Konseyi (ATC) Başkanı General Brent Scowcroft, ‘’Doğu bölgesinde bize yardım edecek bir sese ihtiyacımız var. Sizin kadar anlayamadığımız bir bölgede Türkiye gibi bir sese ihtiyacımız var’’ dedi.


  Tsunamiden komşularımız korudu

Müstakİl Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, ‘komşu ve çevre ülkelerle sıfır sorun politikası’ ve ‘maksimum düzeyde işbirliği stratejisi’ ile bu ülkelere ihracatın artmasının dış ticarette yaşanacak bir tsunamiden Türkiye’yi koruduğunu söyledi.


  Memur, 25 Kasım’da “hayatı durduracak”

Türkİye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, 25 Kasım Çarşamba günü ‘’memurların ülke genelinde hayatı durduracağını’’ belirtti.


  TRT payına iptal dâvâsı

CHP, otomobil satışlarından TRT payı alınmasını öngören Bakanlar Kurulu Kararnamesinin ilgili maddelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Danıştay’da dâvâ açtı.


  Hekim ve eczacı atamaları 10 Aralık’ta

SağlIk Bakanlığı, uzman hekim, hekim, diş hekimi ve eczacı kadrolarına 10 Aralık 2009’da kurayla atama yapacak.


  Kamu alacaklarındaki gecikme zammı düşürüldü

Kamu alacakları için uygulanan gecikme zammı oranı yüzde her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere yüzde 2,5’tan yüzde 1,95’e düşürüldü.


  Çek suçlusuna şartlı tahliye geliyor

Çek Yasası’nda değişiklik için yürütülen çalışmada son aşamaya gelindi.


  Katsayı, sistemi tahrip etti

MESLEKİ ve teknik liselerde okuyan öğrencilerin, yüksek eğitimde belli alanlara yönlendirilmelerini öngören katsayı uygulamasının YÖK tarafından kaldırılmasının doğru olduğunu söyleyen İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı’nın (AOBP) da kaldırılması gerektiği görüşünü belirtti.


  Karabulut cinayetinde iki iddianame hazırlandı

MÜNEVVER Karabulut cinayetine ilişkin 2 iddianame hazırlandığı, bunlardan birinin suç tarihinde 18 yaşından küçük olan Cem Garipoğlu’nun 18 ile 24 yıl arasında hapisle cezalandırılması istemiyle çocuk mahkemesine, diğer 6 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame ise ağır ceza mahkemesine gönderildi.


  Sami Cebeci, Kanal Urfa Tv'de

Asya Nur Kültür Merkezinin hazırlağı, gazetemiz yazarlarından Sami Cebeci’nin sunduğu “Tefekkür Penceresi” programı Cuma akşamları Kanalurfa TV’de yayınlanacak.


  Gaspçı, büfeciyi vurdu

Üsküdar’da, kendisini gaspetmek isteyen kişiye direnen büfeci, silahla başından vurularak öldürüldü. Beylerbeyi Yalı Caddesi’ndeki büfeye giren bir kişi, büfe sahibi Mehmet Bakkal’dan kontör kartlarını istedi.


  Dünya, telâş içinde

TEMA Vakfı Onursal Kurucu Başkanı Nihat Gökyiğit, bugün dünyanın büyük bir telâş içinde olduğunu ve tabiî varlıkların sür'atle tahrip edildiğini kaydetti.


  Jandarma’dan 50 ilde ‘şafak’ operasyonu

ANKARA Jandarma Komutanlığı ekipleri silâh kaçakçılığına yönelik 50 ilde operasyon başlattı.


  GRİP SALGINI EN ÇOK ÇOCUKLARI VURDU

Grip salgını ve A tipi grip şüphesi sebebiyle hastaneler ve sağlık ocakları çocuk hastalarla dolup taşıyor.


  Sigara dumanı obezlere daha zararlı

Küçük ve obez çocukların, dumanaltı olmaktan diğer çocuklara göre daha kötü etkilendikleri bildirildi.


  Atlantis, UUİ’ye kenetlendi

Florİda’dakİ Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatılan uzay mekiği Atlantis, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) kenetlendi.


  ‘Yanlış adlandırma’ vatoz türünü yok ediyor

“YanlIş adlandırma’’ nedeniyle Avrupa’da yaşayan bir vatoz balığı türünün neslinin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ortaya çıktı.


  Antarktika, 128 bin yıl önce daha sıcakmış

Antarktİka’nIn, 128 bin yıl önce, bugünkünden 6 derece daha sıcak bir dönem geçirmiş olabileceği bildirildi.


  Yapışık ikizlerden biri konuşmaya başladı

Avustralya’da başarılı bir ameliyatla ayrılan siyam ikizlerinden birinin konuştuğu ve normal hareket ettiği bildirildi.


  Gönül gözleriyle fotoğraf çektiler

Sİvas’ta ‘’Göz Görmezse Görür Yürekler’’ projesi kapsamında görme engelliler arasında düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen gala gecesiyle verildi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.